Evitarea umezelii excesive in stup iarna

Creat de dan sebastian, Noiembrie 09, 2014, 07:07:01 AM

« precedentul - următorul »

Bistriteanul

Citat din: dan sebastian din Noiembrie 19, 2014, 12:52:51 PM
Multumesc !
Sunt convins ca aveti dreptate. Nu am cand sa schimb acum sistemul de iernare dar il voi folosi la anul.
Ce tip de paturica sa folosesc ?
A pus cineva lana in pernutele de peste podisor ?

Lana e foarte buna. Peste rame am pus o pinza (o paturica mai fina) si peste pinza am bucati taiate din tzoale de lana.
E bine sa pui o pinza, pentru ca albinele au tendinta sa propolizeze stratul (patura) din imediatul contact  si mai mult in tzol mai ramin  agatate.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

apivasmob

A incercat cineva pungulite cu silicagel puse peste iarna in stup?
Sanatate tuturor apicultorilor

oroles

Citat din: apivasmob din Noiembrie 20, 2014, 01:24:30 PM
M-am gandit si eu la asta, insa trebuie sa ai grija ca sunt toxice. De altfel scrie pe ele "Do not eat". Daca se apuca albinele de lins la ele nu e bine. Peste capac poate merge, in rest nu.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

ciucur

Citat din: oroles din Noiembrie 20, 2014, 01:34:44 PM
Citat din: apivasmob din Noiembrie 20, 2014, 01:24:30 PM
M-am gandit si eu la asta, insa trebuie sa ai grija ca sunt toxice. De altfel scrie pe ele "Do not eat". Daca se apuca albinele de lins la ele nu e bine. Peste capac poate merge, in rest nu.

Silicagelul nu este toxic. Da' bineinteles ca nu e de mancare....
Din cate imi aduc aminte poate absorbi apa pana pe la 30% din greutatea lui. Si dupa incalzire pe la 140-150 C se deshidrateaza din nou si poate fi refolosit. Sper sa nu gresesc, a trecut ceva vreme de cand am gatat facultatea. Si n-am fost nici primul la invatatura.
:)
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

oroles

Pe internet scrie ca nu e toxic dar daca il inghiti te deshidratezi :D

relutu

La mine e jale, a batut vantul ploaia si mi-a facut ziarele fleasca,plus ca in cativa au intrat si soareci.

xvader

aditza_71

Pt. Relutu   I-a si pune repede gratiile anti-soareci daca nu vrei sa ai problem mari in stupi.

MirceaCalin

relutu

Am pusgratiile,acum nu stiu daca mai sunt soarecii in stup sau nu,ca nu am desfacut cuiburile.In doi i-am gasit dupa diafragma,dar in altii nu erau,(doar excremente si rosatura)sa fie intre rame sau au iesit?

oroles

Pai daca i-ai deschis de ce nu ai pus si tu niste grausor sau niste pernute de otrava. Ai imaginea produselor mai jos.

Daca erau prin stupi ii gaseai sucombati la primavara. Oricum si mort, un soarece tot creeaza neliniste in familia de albine prin miros.

relutu

oroles

Adica decedati.
:D  ))/ M-am exprimat prea academic. Oricum exista si dexonline.
http://dexonline.ro/definitie/sucomba

relutu

dan sebastian

Un prieten mi-a trimis prin sms urmatorul sfat pt evitarea umezelii:
Al doilea urdinis deschis in partea superioara a cuibului.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.