Funcționare forum

Creat de romikele, Noiembrie 07, 2014, 08:41:53 AM

« precedentul - următorul »

bismark

Daca mai este nevoie de ceva malai pentru imbunatatire, cu placere din putinul disponibil.Cu respect ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

mosunick

Ma pun la coada pentru gazduireeee! Astept anunt cand e momentul TE ZEROOOO!!!!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

romikele

Gazduirea pentru luna viitoare este platita si mai avem fonduri pentru 2 luni.
Dupa aceea mai vedem...

Intre timp, dupa ce mai scap de problemele de sanatate care ma sacaie in ultima vreme, voi lucra la versiunea pentru mobil a forumului.
Voi incerca un soft responsive cu fisiere de imagine cat mai mici pentru incarcarea rapida a paginii index.

Orice sponsorizare e binevenita, oferim la cerere si spatiu publicitar, ori gazduire de pagini personale.
Avem o problema a serverului gazda care inlocuieste IP-urile membrilor cu propriul IP, ramane sa iau legatura cu tehnicienii gazdelor pentru elucidarea problemei.

Mihai Sergiu

Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

Kov iulian

Nu stiu daca ati patit vreodata, sa importati sau sa exportati baza de date sub o alta limba si sa nu mai reusiti sa o schimbati inapoi in romana.
Eu am patit-o, am schimbat-o sau sa schimbat singura in suedeza ( collation sau interclasare  utf8_swedish_ci ) si phpmyadmin era un pic mai ciudat nu ma lasa deloc sa o schimb din butoane.

PS : lasati meniul phpMyadmin in limba engleza sau schimbati-l in limba engleza cand dati de belele asa veti gasi mai usor rezolvarile unor probleme pe internet-ul de afara , pentru limba romana nu prea gasesti tutoriale.

Nu va doresc sa vi se intample dar daca totusi se intampla asa se rezolva.

Am reusit sa o dreg inapoi cu acest script. 
Se creaza un fisier cu denumirea script.php ( sau orice alta denumire urmata de .php), se copiaza in acel fisier scriptul de mai jos apoi se urca prin ftp si se adauga in browser aceasta adresa http:/ /domeniu.com/script.php

<?php
                   $con 
mysql_connect('localhost','user','parola');
                   if(!
$con) { echo "Cannot connect to the database ";die();}

mysql_select_db('baza date');

$result=mysql_query('show tables');
                   while(
$tables mysql_fetch_array($result)) {
                            foreach (
$tables as $key => $value) {

mysql_query("ALTER TABLE $value CONVERT TO CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_romanian_ci");
                       }}
                   echo 
"The collation of your database has been successfully changed!";

?>

Cel de sus e testat si functioneaza fara probleme doar pe utf8_romanian_ci , urmatorul functioneaza doar pe baze de date cu tabele mai putine si doar pe utf8mb4_romanian_ci .

<?php
$conn1
=new MySQLi("localhost","user","parola","nume baza date");
if(
$conn1->connect_errno){
    echo 
mysqli_connect_error();
    exit;
}
$res=$conn1->query("show tables") or die($conn1->error);
while(
$tables=$res->fetch_array()){

$conn1->query("ALTER TABLE $tables[0] CONVERT TO CHARACTER SET utf8mb4 COLLATE utf8mb4_romanian_ci") or die($conn1->error);
}
echo 
"The collation of your database has been successfully changed!";

$res->free();
$conn1->close();

?>

Kov iulian

Citat din: romikele din Februarie 23, 2015, 08:59:00 AM
Gazduirea pentru luna viitoare este platita si mai avem fonduri pentru 2 luni.
Dupa aceea mai vedem... 

Aveti un mesaj PM si Dvs si Pharaonu.

Raspunsul este afirmativ la acea intrebare pusa de mine cuiva pentru 6 luni gazduire gratuita VPS .

Imi trebuie o adresa de email ca sa va pot pune in contact.

Kov iulian

Citat din: romikele din Martie 12, 2015, 05:32:05 PM
Citat din: dan sebastian din Martie 12, 2015, 03:57:42 PM
Presupun ca iar e sters ceva, ca nu se leaga postarile.
Nu e nimic la coș, așa că sigur nu s-a șters ceva...
Citat din: romikele din Martie 16, 2015, 03:06:50 PM
Problemele de logare din ultimele zile se datoreaza serverului, nu forumului.
Am instalat forumul in alte doua locatii de test si acolo totul e ok cu aceeasi baza de date.
Sa vedem ce raspuns dau webmasterii lui peste...

Exista o functie in phpmyadmin ( mysql ) numita MySQL replication stiu ca o folosesc marile magazine online pentru asi proteja bazele de date.

Undeva pe un alt server sau pe mai multe exista o copie a bazei de date, ele se actualizeaza intre ele daca apar erori se repara cumva cred.
Ar fi super daca se poate face acea copie pe un pc transformat in server sau pe o masina virtuala.

O sa ma apuc serios sa invat despre astea, despre servere vps-uri si asa mai departe.

Acum am in teste si folosinta gratuit un VPS dintr-un datacenter din Bucuresti.

Miere Sorin

Va rog verificati de ce nu mai apar cele doua functii
1 Mesaje necitite duppa ultima vizita
2Raspunsuri la mesajele tale

romikele

Ba apar: Mesaje necitite si Raspunsur noi!  :wink2:

romikele

Sa incercam reluarea discutiilor aici.
Intre timp incerc sa rezolv problema mai veche a imaginilor si celelalte fisiere atasate lipsa.

Mai sunt unele setari si cateva conflicte intre tabelele bazei de date, dar sper sa le dau de cap, problema e mult mai veche si nu mai suporta amanare.

Spor la postari!

romikele

Am reusit sa recuperez fisierele atasate postate pe apiardeal.com si am inceput urcarea lor pe serverul actual (factura proforma pe aprilie nu o voi mai plati, datorita neseriozitatii administratorilor hostingului, care nici macar n-au raspuns mesajelor. Cu prima ocazie voi transfera domeniul la un alt hosting, daca voi gasi ceva mai bun).
Am completat atasamentele la pagina lui bio si lucrez la cea a lui ves.lucian.
Momentan functionam pe un server virtual, unde viteza de raspuns e ceva mai mica, dar macar totul functioneaza perfect.
S-au rezolvat si problemele din baza, a ramas una singura, dar care nu afecteaza cu nimic functionarea forumului si se poate remedia si aceasta
(o tabela lipsa datorata unui topic sters, dar care a lasat "urme").

Daca gasiti postari la care nu se regasesc atasamente, va rog sa-mi indicati aici adresele respective, sa pot rezolva operativ problema.

Multumesc pentru intelegere si ajutor!!!
:hi:

MOTANUL

Pozele au aparut; dar au disparut filmuletele (sau cel putin eu nu le vad imaginea de prezentare; nu stiu daca e de la mine sau de la forum)

http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=5895.1260

Daca dau click pe linkul vizibil - http://www.youtube.com/watch?v=u6lBig8gdfM  - atunci merge (dar imaginea asociata nu este vizibila - e doar un spatiu alb)
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

romikele

La mine apar toate.
Verifica si cu alt browser.

MOTANUL

Scuze;
Eu sunt de vina; Imi tot aparea ieri o reclama in timp ce citeam o pagina si am activat filtrul "active x" din IE. Reclama a disparut dar se pare ca blocheaza mai mult decat imi doream eu.

Cum am dezactivat filtrul filmuletul a aparut. Totul merge ok.

Mai bine incet dar sa se deschide pozele, filmuletele, atasamentele - decat sa se deschida pagina instant si sa nu fie atasamente.
Eu sunt multumit de functionare.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0