Hranirea de completare

Creat de oroles, August 22, 2014, 09:31:02 PM

« precedentul - următorul »

bionut

Cat timp poate sa stea siropul in PET pana incepe sa fermenteze, daca ziceti ca dureaza cateva zile?

fiug1970

depinde de :concentratie,modul de preparare(unii adauga apa rece peste sirop pt.a/l dilui si asta mareste riscul de fermentatie:apa contine bacterii si nefiind fiarta fermenteaza mai usor)poti face experiment:sirop de diferite concentratii si diluat si nediluat pus in pet.cred ca daca este preparat cu concentratie mai ridicata de zahar si nu i se adauga apa dupa fierbere,rezista mult mai mult.si depinde si de cules natural:daca exista,siropul sta mai mult in pet in loc sa stea in faguri si atunci oricat de bine preparat ar fi,daca nu are conservanti(nici nu se folosesc..)tot va fermenta(peturile nu sant sterilizate,si siropul in pet nu se poate pasteuriza)

sorin apicultor

Nu am inteles:pot pune siropul dupa diafragma albinele il trag sau doar pe rame?

romikele

Cat e cald afara, poti sa-l pui oriunde, dar eficienta e maxima pe rame...

sandupop

Citat din: apivasmob din August 25, 2014, 08:42:40 PM
Citat din: sandupop din August 25, 2014, 12:53:29 PM
Cine a incercat la hranire, PET-urile de 2 litri, găurite. ?...... merita incercat ?., ....eu până acum am folosit pungi alimentare (rola) si tare as fi tentat sa incerc ceva  mai mare.....
Da saci menajeri de 20litri ai incercat.?Fa o proba numai la unul.
As face o proba ..dar nu stiu cat sirop sa pun in sacii menajeri, câți litrii?
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

romikele

8 litri... sau functie de sac, atat cat sa-l poti innoda la gura.

sandupop

Dacă mă lasă vremea,  săptămână ăsta încerc,  dar mi se pare cam mult 8 litrii.....Vă țin la curent. 

romikele

Nu e mult, rusul de la care am luat captura video, pune cate doi saci.

Eugen B

Am si eu o intrebare, hranirea de completare o faceti ca nu a fost cules si nu a fost extrasa mierea, sau stupii au fost storsi de tot si apoi urmeaza hranirea de completare. Stiu stuparii care storc si sufletu din stupi, fiecare ne stim pe noi, dar o hranirea de 8kg mi se pare exagerata. Sau iernati pe 25-30kg ?

romikele

Cine n-a fost in pastoral din zona mea, nu a "stors" nimic.
Rezervele sunt foarte slabe iar cules aproape de zero.

O alta metoda de preparare a siropului:

http://youtu.be/qfWhfEoLaT8

Ce observatii se pot face la acest filmulet???

sandupop

Eu am zis ca e mult 8 kg..... odată, dar cum a fost culesul anul asta , voi da de 2 -3 ori cantitatea asta, ca doar nu toata cantitatea o depozitează ...trebuie sa mănânce si ele și puietul. In cazul meu in stupi nu am aproape de loc miere, asa ca siropul este singura solutie.....

yulian

Cei care nu aveti rezervele facute, bagati mare pentru ca teoretic ar mai fi 2 saptamani pentru completare...pe urma vine uzura albinelor cu care ar trebui sa ne intalnim in primavara!  :hi:

Eugen B

Ok, si statu (Romania) cu ce ne ajuta, daca nu stoarcem si bagam la greu sirop ce avantaj ai? se va da ceva subventie sau ceva ajutor? se stie ceva de asa ceva ? sau ceva de viitoarele fonduri europene? ca din cate am inteles nici alea nu vin in ajutorul apicultorilor

yulian

Eugen, momentan toata lumea ne compatimeste (eu unul sincer m-am saturat)...tocmai am auzit la Europa FM ca productia este cu 30% mai mica si ca pretul a crescut. Bani?? Eventual de dat la stat...subventii...pas  :P

romikele

Statul nu da bani. Statul ia bani... si va lua din ce in ce mai mult cat timp va fi condus de golani obraznici, perversi, plagiatori si hoti...