sa ma prezint

Creat de gabimelinte, August 07, 2014, 10:28:12 PM

« precedentul - următorul »

gabimelinte

Buna seara si bine ca v-am gasit .
Ma numesc Melinte Gabriel si sunt din Bucuresti dar stau in Mogosoaia, sunt insurat si am o copila de 3 anisori frumoasa foc.
povestea mea in apicultura a inceput in primavara anul acesta ,la o lucrare in zona tancabesti (fac irigatii rezidentiale) unde pe la ora prinzului ma pomenesc cu un roi de albine ca se asaza pe un brad la 1 metru de zona unde eu instalam sistemul de automatizare .Va marturisesc ca a fost prima mea intilnire cu un roi de albine ,si nu stiam ce sa fac .proprietarul venise cu vermorelul si cu substanta de omorit  muste ,chitit sa le omoare ,Am obtinut 2 ore de la el ca sa le fac sa plece ,avea 3 copii mici si 2 catei prin curte si era destul de speriat .Am sunat un prieten sa imi spuna cum sa procedez ,am fugit acasa am facut o cutie din osb ,am luat perdeaua de la bucatarie pe post de masca si talas ca sa le afum ,dupa o ora de adunat albine cand cu farasu cand cu mana am reusit sa le aduc acasa si sa le bac la racoare .Apoi cand te mananca in fund te scarpini ,suiete in masina dute la Pitesti la pretenar sa iei un stup ,ca doar este prieten nu ,ia si rame ia si sirop ca eu e habar nu aveam ca trebuie sa le dau de mancare, a doua zi hai sa le instalez in casa noua ,fa iar fum in conserva ,trage perdeaua pe cap ,anunta vecini sa stea in casa macar juma de zi ,ca umbla nebunu cu albine si sa nu pateasca cineva ceva ,dupa 1 ora de transpirat in perdea am reusit sa bag roiul in stup pe trei rame ,acum dupa 3 luni este pe 8 rame si creste in continuare
Azi au primit un stup nou nout pe 12  rame 1/1 si corp 1/1 fund AV vopsit in galben si portocaliu .Sper sa trec iarna cu bine .  :beer: :beer: :beer:
Death smiles at us all, but all a man can do is smile back.

Cubby

Bine ai venit! Succes in apicultura!

bucovineanu

Bun venit pe forum si mult succes in continuare. Foarte hatra prezentare cu intrarea in randul apicultorilor. Astaptam in continuare alte postari cu alte intamplari si aventuri apicole.  :smile:

pistol28

=))
Frumoasa poveste, felicitari pentru curajul d-voastra  =D>.

Si asa a mai crescut numarul iubitorilor de  :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:

Acum sirop dintr-un litru apa, 1 kg zahar si sare de lamaie (cat un varf mic de cutit) se pune seara in hranitor, papa pentru iarna se da pana cel tarziu 15 septembrie.

apicultor.md
Citat din: apicultor.md din August 01, 2010, 11:19:06 PM
al prelucrez an asa mod ..un kg de apa si unu de zahar.. de cand ancepe fiertul al lasi cam 30min sa devina un pic mai dens
an asa fel nu va cristaliza nici o data..
numai bine!!!!

Si uite asa a inceput o frumosa poveste, aveti ce povesti la gura sobei, nepotilor si stranepotilor d-voastra minunata intamplare de la inceputurile  :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:

FELICITARI
:welcome:
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

dodo79

mmacreanu

Citat din: pistol28 din August 09, 2014, 05:29:49 AM
=))
Frumoasa poveste, felicitari pentru curajul d-voastra  =D>.

Si asa a mai crescut numarul iubitorilor de  :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:

Acum sirop dintr-un litru apa, 1 kg zahar si sare de lamaie (cat un varf mic de cutit) se pune seara in hranitor, papa pentru iarna se da pana cel tarziu 15 septembrie.

apicultor.md
Citat din: apicultor.md din August 01, 2010, 11:19:06 PM
al prelucrez an asa mod ..un kg de apa si unu de zahar.. de cand ancepe fiertul al lasi cam 30min sa devina un pic mai dens
an asa fel nu va cristaliza nici o data..
numai bine!!!!

Si uite asa a inceput o frumosa poveste, aveti ce povesti la gura sobei, nepotilor si stranepotilor d-voastra minunata intamplare de la inceputurile  :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:

FELICITARI
:welcome:

eu stiam ca 15 septembrie este data cand se opresc hranirile de stimulare si se pot face hraniri de completare!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

gabimelinte

Domnilor va multumesc de primire si pentru urari .
NU stiu daca exista asa ceva dar eu cred ca exista ,FEBRA ALBINELOR ,cred ca toti ati avut asa ceva
pe mine ma prins rau de tot  :D
fetele mele sunt in grafic ,primesc papica zahar invertit ,aduc si polen pentru puisori ,au si casuta noua ,asa ca sper sa le mearga bine
zilele trecute la o inspectie facuta am observat pe una din rame in partea de jos cate 3-4 oua depuse ,eu m-am bucurat ca prostul am crezut ca am cea mai a dreaqu matca ,dupa verificari pe forum mi-a cazut fata .asa ca azi  dupa 5 zile am verificat din nou ca nu mai rezistam ,totul este in ordine ,nu am gasit aglomerare de oua in celula totul era ok ,dar nu am gasit matca deobicei era prezenta la apel .Botci nu am vazut deloc .Este posibil sa dea rateuri matca ?mentionez ca am puiet in diferite stadii de dezvoltare pe 4 rame .
de la ce sa fiie ?
sa auzim de bine

SPYKAL

Citat din: mmacreanu din August 09, 2014, 02:16:21 PM
eu stiam ca 15 septembrie este data cand se opresc hranirile de stimulare si se pot face hraniri de completare!
Prietene, daca au cules in natura (si dupa cum am vazut azi este masiv in zona noastra), cu hranirile de stimulare.... doar asa sa ia putina viteza. 200-250 ml pe familie la 3 zile este suficient. Eu deocamdata nu incep cu asa ceva pt ca dupa ce am vazut stituatia stupinei la momentul asta, cred ca trebuie sa ma pregatesc de deblocari de cuiburi. In privinta  hranirii de completare mai vedem dupa 15-20 septembrie, dar daca o tine in ritmul asta nu cred ca vom avea bataie de cap ca in luna iunie cand, cel putin mie, mai aveau putin si imi mancau si nădragii de foametea care a fost. :hi: :hi: :hi:

mmacreanu

Citat din: SPYKAL din August 09, 2014, 09:40:59 PM
Citat din: mmacreanu din August 09, 2014, 02:16:21 PM
Prietene, daca au cules in natura (si dupa cum am vazut azi este masiv in zona noastra), cu hranirile de stimulare.... doar asa sa ia putina viteza. 200-250 ml pe familie la 3 zile este suficient. Eu deocamdata nu incep cu asa ceva pt ca dupa ce am vazut stituatia stupinei la momentul asta, cred ca trebuie sa ma pregatesc de deblocari de cuiburi. In privinta  hranirii de completare mai vedem dupa 15-20 septembrie, dar daca o tine in ritmul asta nu cred ca vom avea bataie de cap ca in luna iunie cand, cel putin mie, mai aveau putin si imi mancau si nădragii de foametea care a fost. :hi: :hi: :hi:

spune-mi unde ai nimerit cu stupii de ai asa un cules masiv? am niste amici din Romanu si Oancea care s-au tot deplasat cu pavilioanele la culturi de floarea soarelui tarzii si ... sta pe 0 cantarul. culesul masiv s-a dus odata cu aceste calduri ce s-au asezat in zona, si se tot anunta canicula si pe saptamana viitoare. daca esti asa norocos o sa ai treaba multa la deblocat cuiburile :d
Daca acum ai cuiburile blocate sa fii sigur ca intre 15 august si 15 septembrie trebuie sa-ti asiguri albina de iernat, abia dupa 15 august putem vb de stimulari. Si la mine mai cara cate putin dar nu extrem de mult.
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

gabimelinte

azi am schimbat matca din stup ,
am omorit matca veche dupa o ora de cautat de am zis ca trebuie  sa ma duc la oftalmolog ca nu vad bine ,am lasat-o pe rama 30 de minute apoi am bagat matca noua in cutiuta ei agatata pe la mijlocul stupului intre 2 rame de puiet .
sper ca am facut bine
inca nu am desfacut fluturasul de la marginea cutiei unde este pasta de zahar ,apicultorul de unde am cumparat matca a zis sa o las 3 zile asa apoi sa desfac plasticul ca sa poata manca albina serbetul si sa elibereze matca .
sper ca am facut bine
daca nu am facut bine sper sa ma anunte cineva ,dau o  :beer:

dodo79

oua si puiet ai pe rame?
daca da, va trebui sa astepti pana vor capaci toate larvele.intre timp va trebui sa rupi botcile pe care le vor face ele.
eu nu le-as fi pus matca asa de repede.de fapt as fi scos matca veche inainte cu vre-o 3-4 zile pana sa vina asta si asa o puneam acum.
daca ti-a venit cu albine pe langa ea,era bine sa fi scos acele albine. :hi:

gabimelinte

am si oua si puiet pe rame
am lasat albinele cu matca in cusca asa am luat matca de la crescator ,nu am stiut ca trebui sa le scot
acum intrebarea mea este cand sa desfac plasticul de la cutia matci ca sa poata fi eliberata de albina ,maine sau poimaine ?

dodo79

inainte sa faci ceva este bine sa intrebi.albinele vor trage botci.acestea trebuie eliminate toate,fara exceptie.peste 3 zile.dupa alte trei zile mai verifici si mai elimini in caz ca mai apar.o singura botca ramasa si matca ta nu va fi primita.
eu nu iti recomand sa desfaci plasticul mai repede de 8-9 zile.asta daca nu va fi eliminata (omorata)de ele
poate cei mai experimentati stiu si alte procedee.
acele albine sunt puse cu matca ptr a o hrani si a o apara,intretine...

gabimelinte

multumesc ,asa fac
sper sa iasa bine

gabimelinte

azi dupa 11 zile am constatat ca actiunea mea cu schimbarea de matca a dat roade ,la deschiderea stupului am gasit 1 rama ouata pe ambele fete ,am vazut si matca micuta dar foarte agila ,era mereu cu curu bagat in cate o gaura  :D.
la 3 zile de la introducere am rupt toate matcile care le-am gasit si am ridicat putin capacul cutiei in care era matca sa poata avea acces la ea albinele dupa ce mananca serbetu,dupa 8 zile am verificat iar si am ma-i gasit 3 botci micute ,2 roase lateral si una intreaga pe la marginea cuibului care am rupto,sper sa faca treaba .dodo79 cu prima ocazie dau o bere pentru sfat ,multumesc