Stupi poliuretan

Creat de badguygoodguy, Martie 14, 2010, 02:39:30 AM

« precedentul - următorul »

stefanescu

Se desfac lazile ca doar sunt imbinate cu holtsuruburi, se spala cu ce vrei tu (apa calda,detergenti, solutie soda, etc), se clatesc cu apa curata, se usuca, se monteaza si gata treaba. Cred ca e mai simplu ca la cei din lemn.
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

Kiwi Bee

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: ursulakhe din Decembrie 25, 2011, 03:40:42 PM
Eu nu sunt din maramures dar am o intrebare pt benficiari acestor stupi :-daca o familie de albine ar murii intr-un astfel de stup cum il igienizam sa il putem refolosi pt ca ceii din lemn am intales ca prin flambare.Pun acesta intrebare pt ca acesti stupi sunt destul de atractivi imporiva pretului care este cam piperat
de 4 ani de zile, surprinzator sau nu, mie nu mi-a murit niciunul
daca e sa vorbim dor de igienizare, se spala cu o pompa auto cu jet, iar daca vrei ceva mai mult (dezinfectare), eu o fac cu o perie cu domestos, dupa cca 20 min jet de apa curata , las sa se usuce si gata
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

Citat din: stefanescu din Decembrie 25, 2011, 07:41:06 PM
Se desfac lazile ca doar sunt imbinate cu holtsuruburi, se spala cu ce vrei tu (apa calda,detergenti, solutie soda, etc), se clatesc cu apa curata, se usuca, se monteaza si gata treaba. Cred ca e mai simplu ca la cei din lemn.

sefu... de ce atata munca?
de ce sa se desfaca? eu de la asamblare, nu am mai desfacut nimic..

marius_vfp

Eu nu sunt din maramures dar am o intrebare pt benficiari acestor stupi :-daca o familie de albine ar murii intr-un astfel de stup cum il igienizam sa il putem refolosi

acu citesc si eu mai bine ce scrisesesi tu mai sus,
pai frate daca tu faci igienizarea stupilor doar in caz cati moare vreo unul E DE JALEEEEEEE .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

bucovineanu

Igienizarea e una si trebuie facuta in fiecare primavara. Dezinfectarea e altceva si se face numai daca am avut probleme de boala. Aceasta consta in spalare cu solutie de soda caustica si flambare. Trebuie sa fim constienti ca prin spalare cu soda inlaturam stratul de propolis cu care e acoperit interiorul stupului si care are tocmai rolul de a distruge bacteriile ce ar putea produce diferite boli. Dezinfectia se face numai primavara pentru ca albinele sa aiba timp pentru a reface stratul de propolis. Foarte importanta este schimbarea ramelor vechi, pentru ca in aceste rame se afla sporii diferitelor boli.

teinegru64

Multumesc Bucovinene, ca ai postat inaintea mea.Eu pregatisem un raspuns mai dur ........si uite asa .....posibil.....imi mai faceam un dusman :rotfl: Si este si vasluian dea meu  :welcome:

cocobeny

Posibil sa fie asa, dar ma intreb, cu umiditatea cum sta acel stup? :nod: :roll:
Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete.

Adrian Roman

Sunt din MM, dar nu am cunostinta despre raspandirea de proportie a stupilor de poliuretan.

Citat din: Adrian Roman din Decembrie 26, 2011, 08:11:27 PM
Sunt din MM, dar nu am cunostinta despre raspandirea de proportie a stupilor de poliuretan.
multumesc
daca aveti cum, va rog sa mai faceti niste intrebari, ca am auzit ca in zona dvs, chiar se doreste infiintarea unei asociatii de posesori de stupi din poliuretan
multumesc si... LA MULTI ANI

Citat din: marius_vfp din Decembrie 25, 2011, 11:28:03 PM
Eu nu sunt din maramures dar am o intrebare pt benficiari acestor stupi :-daca o familie de albine ar murii intr-un astfel de stup cum il igienizam sa il putem refolosi

acu citesc si eu mai bine ce scrisesesi tu mai sus,
pai frate daca tu faci igienizarea stupilor doar in caz cati moare vreo unul E DE JALEEEEEEE .
poate nu ai inteles ce voiam eu sa explic
eu fac IGIENIZARE de 2 ori pe an: 1 la iesire din iarna dupa primele zile de zbor de curatenie, 2 inainte de strangere a cuibului pentru iernare
eu am spus ca nu s-a intamplat sa pierd pana acum nici o familie de cand am stupi de poliuretan

Citat din: cocobeny din Decembrie 26, 2011, 06:50:38 PM

Posibil sa fie asa, dar ma intreb, cu umiditatea cum sta acel stup? :nod: :roll:

:yes:
pe cei din categoria "toma necredinciosul", fara nici o suparare din partea mea, dar sa nu fie din din partea lor (pentru crearea acestei "categorii"), ii invit ORICAND la mine in stupina. sa vizualizeze personal, ce stup doresc sa vada, ca nu am probleme cu umiditatea, condensul, caldura, aerisirea, impachetarea speciala, si toti stupii sunt COMPLET cu fundul gol
va astept cu drag la braila

pharaonu75

Eu as veni, dar trebuie sa dai si 2-3 fripturi, 2,5 litri de Pepsi, ceva prajiturele de casa... intr-un cuvant te bag la cheltuiala... mai bine stau acasa decat sa ma injuri ca te-am lasat lefter! =)) =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Citat din: pharaonu75 din Decembrie 26, 2011, 11:09:12 PM
Eu as veni, dar trebuie sa dai si 2-3 fripturi, 2,5 litri de Pepsi, ceva prajiturele de casa... intr-un cuvant te bag la cheltuiala... mai bine stau acasa decat sa ma injuri ca te-am lasat lefter! =)) =)) =))
hai sa vad .... eu ma risc sa dau din amaratul de salar de bugetar...

pharaonu75

Citat din: Florin-braileanul (FlorinI) din Decembrie 27, 2011, 09:34:45 AM
...
hai sa vad .... eu ma risc sa dau din amaratul de salar de bugetar...

Florine, ai vazut PM-ul de la mine si vrei sa imparti acum din frigiderul plin cu bucate?!?! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube