Un baner informativ cu tenta apicola in fiecare directie agricola

Creat de Kov iulian, Iulie 18, 2014, 05:19:30 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

Ce parere aveti de idea de a incepe o campanie de promovare si informare isteata prin care fermierii si cei aflati in functii de conducere sa fie informati despre contributia prin polenizare uriasa pe care o aduce apicultorul semenilor sai.

Probabil v-ati lovit si voi de mentalitatea stupida.

CitatTu iei miere de pe terenul meu, cat imi dai sa te las sa vii pe terenul meu

Toti ne-am lovit si de problemele cu tratamentele fitosanitarea facute aiurea.

Idea de a le spune la o sedinta nu se suficienta fiindca se uita.
Probabil ar trebui sa ne inspiram dupa metodele de promovare comerciale prin banere, text si elemente vizuale.
Aceaste se intiparesc adanc in subconstient si in timp chiar fara sa iti dai seama te fac sa actionezi intr-un anume fel.

Si unde ar sta mai bine acest baner decat pe un perete in fiecare directie agricola langa biroul unde de obicei fermierii stau la coada cu diverse hartii.

Datele de pe acel baner le putem lua din diverse documente oficiale, de exemplu pe situl  "Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite" ( FAO ) sau orice fel de document oficial .


ftp://ftp.fao.org/docrep/fao/012/i0842e/i0842e09.pdf
Citat,, Valoarea economica a polenizarii in Europa de Vest este estimata a fi de 30-50 ori mai mare decat valoarea mierii, si a celorlalte produse apicole ale stupului . În Africa, aceasta valoare este uneori estimată a fi si de 100 de ori mai mare decat valoarea  recoltei de miere, în funcție de tipul de cultură.

Într-o țară ca Danemarca, aproximativ 3.000 de tone de miere este recoltată în fiecare an, ea are o valoare de 60 de milioane DKK ( aproximativ 7,6 milioane € ).
Cu toate acestea, valoarea semințelor oleaginoase, fructelor și fructelor de padure create prin munca de polenizare a albinelor este estimata a fi între 1.600 și 3.000 de milioane DKK, echivalentul a 200 - 400 de milioane €."

Nu va convine asa?



Vreti asa?

http://www.theguardian.com/environment/2010/dec/16/crucial-role-cities-honey-bee

nicomico

Iulian vreau sa spun parerea mea despre aceasta tema.In Romania nu o sa recunoasca nimeni importanta albinelor in polenizare culturilor agricole ,motivele sant doua:
1.Daca se recunoaste importanta atunci producatorii ar trebui sa plateasca pentru polenizare.
2.In Romania fam. de albine sant raspandite uniform .
De exemplu in Statele Unite ,Canada,Spania...etc sant stupine de peste 500 de familii de albine care sant asezate unde sant suprafete mari.Cunosc cazuri in Spania unde cultivatorii agricoli isi cumpara in fiecare an stupi pt. polenizare .

Kov iulian

Citat din: nicomico din Iulie 18, 2014, 06:44:48 PM
...nu o sa recunoasca nimeni importanta albinelor in polenizare culturilor agricole

Am spus eu ceva de a cere cuiva sa recunoasca ceva ?

Orice reclama actioneaza la nivelul subconstientului putin cate putin pana iti schimba parerea.
Astia de la CNA de ce credeti ca pun televiziunile sa dea in fiecare zi reclama cu 2 litri de apa pe zi ?

Exista o stiinta si oameni care doar din asta traiesc.
Oare cate din cumparaturile pe care le faceti sunt ca urmare a unei necesitati reale si cate ca urmare a programarii noastre de ei prin reclame?

Cea mai mare problema si cel mai mare obstacol in realizarea acestui lucru nu sunt ei ci chiar noi.
Cum crezi ca poti convinge pe unu de un lucru daca tu esti sovaielnic si nu crezi ca il vei convinge?


Kov iulian

Ma uitam asa pe la ca sa vad cam cat ar costa si ce presupune toata "distractia" asta .

Se va gasi cineva mai dibaci printre toti apicultorii din tara asta sa ne faca partea grafica pe calculator gratuit.

Printarea si materialul costa cam intre 5 si 10 Euro pe metru patrat in functie de calitate : http://bannereindoor.ro/tag/bannere-indoor/

Bunavointa celor de la directiile judetene ca sa se poate pune acel baner.



stefan1

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

struan

Cu ceva timp in urma am urmarit un documentar pe Discovery despre o zona unde din cauza poluarii au disparut albinele. Partea proasta era ca locuitorii traiau din pomicultura in marea majoritate, fiind renumiti pentru perele pe care le produceau. Dupa dezastrul disparitiei pretioaselor insecte, au fost nevoiti sa procedeze exact ca in a doua imagine din bannerul de mai sus. Mai precis, cu un soi de pamatuf confectionat din puf de gasca cred, polenizau manual, floare cu floare copaci intregi. Erau chinezi, deci se explica. :) Numai ei sunt in stare de asa ceva, inclusiv scrisul pe bobul de orez. Intr-adevar, sa nu fim nevoiti sa importam chinezi.

bucovineanu

E foarte buna ideea. Ar trebui sa incercam sa o si punem in practica. Dar la noi fiecare gandim cam asa: e bine daca s-ar face, dar las s-o faca altii.

feerary

Cel mai bine, cred ca s-ar putea realiza acest obiectiv printr-o asociatie. Acolo se fac donatiile, se elibereaza chitante si altfel ai trecere inaintea autoritatilor.
      F buna ideea si  sunt dispus sa ma inscriu intr-o astfel de asociatie.

TDI

Oricum, nu mi se pare target achieved sa pui bannerele in D.A., ar trebui puse in fiecare localitate, sat cu albine, peste 100, peste 1000... eventual, help-ul ala fiind pus in mai multe limbi, inclusiv limba romana. Eventual si un text motivational.

bio

... mai bine vorbim cu nea' Mazare, primarul Constantei  si la urmatorul carnaval .....
......il costumam pe Mazare in trintor, apoi  ii dam lui Mazarica o scula ca aici http://www.4love.ro/product/fetish-fantasy-series-8-hollow-strap-on-black.html] [url]http://www.4love.ro/product/fetish-fantasy-series-8-hollow-strap-on-black.html[/url]..iar  gagicile alea din jurul lui in albinute.
....gagicile  il da pe Mazarica cu miere si-l iau la lins,... si atunci   sa vezi  promovarea apiculturii .

Ca la carnavalul lui Mazare se uita juma de Romania si un sfert din mapamond... =))

TDI

Putem încerca, apicultorii din mediul online sa pornim o campanie de informare. Romania e o tara săracă, dar nu toata si nu toti cei care consuma produse apicole sau care beneficiază de pe urma polenizarii realizează despre ce e vorba, iar daca realizează aleg sa ignore. Momentan ne gândim sa militam pentru drepturi si nu ar fi un lucru rău, atât timp cat beneficiile apiculturii sunt si beneficiile tarii. O forma organizata care sa reprezinte apicultura ar fi de dorit, dar daca ne reprezintă - una din asociatiile existente - drepturile, interesele prea bine, creste pretul la achizitor iar asta nu e de dorit.

Kov iulian

#11
Citat din: TDI din Iulie 19, 2014, 10:42:17 PM
Putem încerca, apicultorii din mediul online sa pornim o campanie de informare. Romania e o tara săracă, dar nu toata si nu toti cei care consuma produse apicole sau care beneficiază de pe urma polenizarii realizează despre ce e vorba, iar daca realizează aleg sa ignore. Momentan ne gândim sa militam pentru drepturi si nu ar fi un lucru rău, atât timp cat beneficiile apiculturii sunt si beneficiile tarii. O forma organizata care sa reprezinte apicultura ar fi de dorit, dar daca ne reprezintă - una din asociatiile existente - drepturile, interesele prea bine, creste pretul la achizitor iar asta nu e de dorit.
Nu e vorba de miere aici, pretul ei, de achizitotori de miere si asa mai departe, nu productia de miere e cea mai mare contributie a apicultorilor in cadrul comunitatilor din care fac parte.
Citat,, Valoarea economica a polenizarii in Europa de Vest este estimata a fi de 30-50 ori mai mare decat valoarea mierii, si a celorlalte produse apicole ale stupului"
Daca nici noi nu suntem constienti de importanta noastra si nu ne purtam ca atare de unde ati dori sa stie ceilalti din jurul nostru si sa ne respecte mai mult.
1) Ma refer la fermieri, problemele cu insecticidele.
2) Ma refer cetatenii ce se simt deranjati ca, crestem albine sau la aceia care sunt invidiosi ca am castiga prea mult si pretul mierii e prea mare.
3) Ma refer la astia ce ne-au pus impozite considerand ca obtinem profituri prea mari din apicultura, ca primim  subventii prea mari de la stat si asa mai departe.

A fost o perioada in istorie cand eram foarte respectati si bine vazuti, am inteles chiar ca apicultorii puteau purta arme ca nobili pe cand celorlalti cetateni le era interzis asta.
Asa era o data, acum am ajuns mai rau ca pielea ....

Am neglijat sa lucram la imaginea noastra si la importanta activitati noastre pentru comunitate.



Kov iulian

#12
Citat din: bio din Iulie 19, 2014, 09:41:21 PM
... mai bine vorbim cu nea' Mazare, primarul Constantei  si la urmatorul carnaval .....
......il costumam pe Mazare in trintor, apoi  ii dam lui Mazarica o scula ca aici ..iar  gagicile alea din jurul lui in albinute.
....gagicile  il da pe Mazarica cu miere si-l iau la lins,... si atunci   sa vezi  promovarea apiculturii .
Ca la carnavalul lui Mazare se uita juma de Romania si un sfert din mapamond... =))

Decat sa platim sa vorbim cu un ... mai bine vorbim cu un mare actor si apicultor roman ( cat il mai avem )

Care din cei doi credeti ca ar fi cel mai bun purtator de cuvant, un om care si-a dedicat viata artei si frumosului sau un 0 care stim ce a facut si cum.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/TINERETE+FARA+BATRANETE+Dorel+Visan+povesteste+cum+a+scapat+de+h

Si in aceasta emisiune de arta de la jumatate incolo vorbeste despre albine http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/arte/dorel-visan

http://youtu.be/tGUYUwXo97s

Interviu Dorel Visan - Sarbatoarea Mierii Blaj 27-28 Martie 2014

Kov iulian

Uitati ce zice cineva, daca nu incepem sa miscam asa vom ajunge.

CitatAcum va zic una buna si nu-i banc!
    Este undeva un lan de FS tarzie, acum are palaria de 5-6 cm. Ca sa pun albinele acolo tipul vrea 3 kg de miere pt fiecare stup!!! El "baga" bani in floare si noi sa scoatem bani pe floarea lui?!?!

feerary

Acel tip sigur e un retard.
     Cu siguranta ati auzit de Fares ( se ocupa cu plante medicinale). S-a intamplat sa vizitez o cunostinta, la care si iernez pavilionul, si acolo sa fie si cel care e responsabil cu plantarea, recoltarea, semanarea plantelor si semintelor medicinale.... un fel de director dar el e toata ziua in camp. Ma duce el acasa si la un moment dat opreste sa se uite la o parcela unde a pus niste seminte de ceva plante medicinale si imi spune zambind ca v-a trebui sa il platesc pt ca albinele mele vor culege de la plantele lui  =))  I-am spus ca el ar trebui si v-a ajnge vremuri in care sa plateasca polenizarea si ca nu e constient de ce benificii are si cu cat ii creste productia. M-a surprins faptul ca nu stia... a ramas gura casca si nu ii venea sa creada. Poate nu imi aduc bine aminte dar lucrul asta l-am invatat in clasele primare  ))/