Un baner informativ cu tenta apicola in fiecare directie agricola

Creat de Kov iulian, Iulie 18, 2014, 05:19:30 PM

« precedentul - următorul »

feerary

minicu

Citat din: feerary din Iulie 23, 2014, 08:03:55 AM
Acel tip sigur e un retard.
     Cu siguranta ati auzit de Fares ( se ocupa cu plante medicinale). S-a intamplat sa vizitez o cunostinta, la care si iernez pavilionul, si acolo sa fie si cel care e responsabil cu plantarea, recoltarea, semanarea plantelor si semintelor medicinale.... un fel de director dar el e toata ziua in camp. Ma duce el acasa si la un moment dat opreste sa se uite la o parcela unde a pus niste seminte de ceva plante medicinale si imi spune zambind ca v-a trebui sa il platesc pt ca albinele mele vor culege de la plantele lui  =))  I-am spus ca el ar trebui si v-a ajnge vremuri in care sa plateasca polenizarea si ca nu e constient de ce benificii are si cu cat ii creste productia. M-a surprins faptul ca nu stia... a ramas gura casca si nu ii venea sa creada. Poate nu imi aduc bine aminte dar lucrul asta l-am invatat in clasele primare  ))/

Ma intreb cum a fost angajat?!
Nu mi-e frica de munca! Dorm linistit langa ea!

Kov iulian

Citat din: feerary din Iulie 23, 2014, 08:09:43 AM
Cineva a deschis un subiect in care a postat un site interesant....
           http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7576.0

Acea este o initiativa privata dar din cate am inteles prin planul apicol national se doreste sa se faca ceva la scara mare.

" Programului Naţional de Management al Resurselor Melifere " ?
http://www.madr.ro/ro/programul-national-apicol.html

CitatEste un program finantat prin " Programul Naţional Apicol 2011 - 2013 " ce are in vedere realizarea unui sistem informatic pentru optimizarea stupăritului pastoral pentru inceput doar judeţele Timis, Prahova, Mehedinţi şi Tulcea, cu ajutorul acestui sistem informatic se doreste a se stabili potenţialul melifer şi calcularea încărcăturii maxime admise de familii de albine/masiv melifer de origine silvică, mai exact pentru salcâm  şi tei .

Ulterior se are in vedere ca acest sistem informatic sa fie extins si sa se includa alte aplicatii online prin care sa se poata pune in functiune o Bursa Electronica cu ajutorul careia sa se poata tranzactiona servicii de polenizare .

Practic fiecare fermier va putea gasi pe aceasta bursa apiculturii cu famili de albine care sa-i poata poleniza culturile urmand ca acele contracte de polenizare sa fie semnate tot online .

Inainte de asta a mai fost si programul stupas. ( tot cu bani de la UE )

http://www.cnmp.ro:8083/pncdi2/program4/documente/2010/sedinta/rez/D5/52-119.pdf

http://www.stupas.ro/

struan

CitatAcum va zic una buna si nu-i banc!
    Este undeva un lan de FS tarzie, acum are palaria de 5-6 cm. Ca sa pun albinele acolo tipul vrea 3 kg de miere pt fiecare stup!!! El "baga" bani in floare si noi sa scoatem bani pe floarea lui?!?!

Tipic romanesc. Genul de tzatza Floarea care scoate capul pe usa sa vada ce ai in sacosa cand vii de la piata. Am mai spus-o, pe roman nu il intereseaza cat castiga el si cum poate sa castige mai mult si cum poate sa ajute si pe altii sa castige in acelasi timp ca sa fie toata lumea multumita. Nu, pe el il intereseaza vecinul, mai precis capra vecinului. Invidie tipic romaneasca. Ca in bancul cu romanii in iad in cazanul cu rahat. Pentru ei nu era nevoie de gard pentru ca daca unu scotea capul, imediat ceilalti il trageau inapoi. Pe vremuri cand vindeam in piata, prima grija a unor anumiti clienti era sa ma intrebe cati stupi am si cata miere scot de la un stup. Vezi doamne ca sa poata el sa socoteasca. Nu intreba daca mierea era de calitate pentru ca oricum toti suntem niste hoti si o indoim cu zahar, nu intreba ce beneficii are el daca va cumpara, sau cu alte cuvinte ce castiga el cumparand amaratul ala de borcan de miere. Pana nu se va renunta la asemenea mentalitati, slabe sanse sa ne ridicam. Probabil de asta in Vest vecinii de pe o scara abia se cunosc intre ei.

feerary

Citat din: minicu din Iulie 23, 2014, 09:07:15 AM
Citat din: feerary din Iulie 23, 2014, 08:03:55 AM
Acel tip sigur e un retard.
     Cu siguranta ati auzit de Fares ( se ocupa cu plante medicinale). S-a intamplat sa vizitez o cunostinta, la care si iernez pavilionul, si acolo sa fie si cel care e responsabil cu plantarea, recoltarea, semanarea plantelor si semintelor medicinale.... un fel de director dar el e toata ziua in camp. Ma duce el acasa si la un moment dat opreste sa se uite la o parcela unde a pus niste seminte de ceva plante medicinale si imi spune zambind ca v-a trebui sa il platesc pt ca albinele mele vor culege de la plantele lui  =))  I-am spus ca el ar trebui si v-a ajnge vremuri in care sa plateasca polenizarea si ca nu e constient de ce benificii are si cu cat ii creste productia. M-a surprins faptul ca nu stia... a ramas gura casca si nu ii venea sa creada. Poate nu imi aduc bine aminte dar lucrul asta l-am invatat in clasele primare  ))/

Ma intreb cum a fost angajat?!
Atat timp cat in Romania polenizarea nu e o problema si ei scot profit din afacere, nu-i intereseaza. Totus, macar ca si cultura generala trebuia stiut lucru asta. 
      Consider ca in fiecare oras trebuie facut un baner informativ, poate asa se vor lumina unii. Dar nu cred ca e posibil acest fapt fara o asociatie. Altfel pierdem timpul palavragind aici.

Kov iulian

Apicultura nu inseamna doar miere

Apicultura inseamna si polenizare,  o valoare economica de 30 - 50 de ori mai mare decat a mierii ( Comform FAO )

Scuzati bananele, kiwi si ce mai e pe acolo dar nu am gasit o fotografie mai  sugestiva  ca asta.

dodo79

Citat din: Kov iulian din Iulie 23, 2014, 04:46:13 PM
Scuzati bananele, kiwi si ce mai e pe acolo dar nu am gasit o fotografie mai  sugestiva  ca asta.
unde e kiwi ?ca eu nu il vad  :D  :hi: