• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

BZZZZ BZZZZZ......

Creat de Gemelu, Iunie 28, 2014, 11:28:22 p.m.

« precedentul - următorul »

Gemelu

Cand nu ai ce-ti place, sa-ti placa ce ai!

Gemelu

Februarie 17, 2019, 07:31:59 p.m. #61 Last Edit: Noiembrie 02, 2019, 03:23:48 p.m. by dan sebastian
Pentru a da startul m-am gandit ca ar fi perfecta simularea unui cules de polen si nectar. Am pregatit o sticla PET de apa AQUA CARPATICA, careia i-am dat cateva gauri in dop. Am legat-o cu o sforicica asa incat sa stea cu gura in jos, si am pregatit un sirop de zahar 1/1 cu 3ml de acid lactic, 1ml vitamina C (acid ascorbic), protofil si vitamine. Am pregatit si un capac de stup cu o tava cu inlocuitori de polen (apipolen substitut de la Dulcofruct si UlttaBee)
Cand nu ai ce-ti place, sa-ti placa ce ai!

Gemelu

Octombrie 27, 2019, 05:11:35 p.m. #62 Last Edit: Octombrie 27, 2019, 05:18:56 p.m. by Gemelu
:hi:
Bine v-am regăsit!
Nu am mai postat de multă vreme pe aici, deși mi-am propus să postez, după modelul lui Dan Sebastian care a făcut aici un adevarat jurnal apicol.
Mai întâi, un rezumat actualizare a stării mele:
Am reușit până toamna trecută să ajung la un efectiv de 80 familii. Am ieșit în primăvară destul de bine. Am stimulat bine și am dezvoltat familiile satisfăcător pentru a merge la culesul de rapiță. Din nefericire, anul care a trecut a fost un an cu mai puțină rapiță cultivată ca anii anteriori, dar cu mai multă ca anul viitor.
Echipa cu care intenționam să merg în Teleorman la rapiță, a preferat să stea acasă, "să nu mai murdarească " ramele cu rapiță, păstrându-le curate pentru IPOTETICUL salcâm. Așa că am mers cu o parte din stupi la plimbare prin zonă, în sudul județului Argeș în grădina socrilor, în mijlocul satului. Cules nu a fost să extrag, dar cel puțin nu au răbdat de foame ca cei de acasa.
Am stat și la începutul salcâmului, prin sat, și chiar în  grădina noatră fiind ceva salcâm. La cei ramași acasă am băgat ceva sirop subțire, culegând totodată și ceva polen.
Am revenit mai aproape de casă, în perioada (dar fără cules) salcãmului II și a teiului. Am mutat apoi la floarea soarelui tot prin Argeș, prin Rociu. Tot în sat, dar la margine, într-o curte. Fără lanuri imense ale marilor fermieri în vecinătate. Sole de câteva hectare la mici fermieri. Doar că am avut înflorire pe etape, chiar daca mai erau câteva pavilioane puse chiar în lan. Cum ar zice unii, chiar pe direcția mea de zbor. Dar eu nu văd in asta un motiv de a ne plânge. 
Cu stupii vărsați, incărcați/ descărcați la mână și fără echipă în care să colaborezi și să te ajuți, e groaznic de greu!
Oricum, am reușit să extrag, doar din caturi o medie de vreo 15 kg pe familia plimbată.
Sunt mulțumit de ce am realizat, dar mi-am mai pierdut din elan.
Cand nu ai ce-ti place, sa-ti placa ce ai!

stefan1

  Bine ai revenit! Si asteptam jurnalul.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Gemelu

Citat din: stefan1 din Octombrie 29, 2019, 09:55:22 a.m.Bine ai revenit! Si asteptam jurnalul.
Pentru inceput incerc sa atasez niste poze din pastoral de la floarea soarelui:
Cand nu ai ce-ti place, sa-ti placa ce ai!

dan sebastian

Ce experienta ai cu remorca?
Rupe ramele la transport ?
Cu ce viteza mergi ?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.