• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

SCHITE STUPI:modele preferate numai dadant si multietajat(vertical)

Creat de milu56, Noiembrie 03, 2009, 09:14:38 p.m.

« precedentul - următorul »

milu56

Aici voi da explicatii si detalii pentru stupii care ii prefera fiecare.
Mai mult voi da explicatii si lamuiriri la inbinari si dimensiuni pentru fiecare piesa.

D006

hai  Nea Milu şi ne-arată cum se întocmeşte o ladă, cum le-ai făcut pe cele 600 ale dvs.
asteptăm cam de mult.

valter

Inainte de a pleca la Montpelier eram in situatia colegului Beees, punand la indoiala existenta colegului EMIL Borgovan.
Ulterior un coleg de breasla, apicultor, persoana importanta in bransa-doctor in apicultura-afirma:Milu exista in carne si oase! un mare artizan al lemnului, usor deceptionat in domeniul de baza-lemnul, dar cu un potential uman deosebit.
{Am cunoscut, poveste legata de nativul lemnar roman, un fost director de MAPDR (MM) care avea la varsta de 70 de ani atatea deprinderi in prelucrarea lemnului cu securea si uneltele rudimentare incat cu usurinta un novice ar fi ramas uimit pe viata.}
Pot spune ca am taiat un lemn cu drujba, o scandura cu fierastraul si finises cu patos orice material lemnos usor neprelucrat mecanic de tamplar.
In concluzie- Emil exista, stupii am vrea sa-i vedem intr-una din postari.
Ca si prelucrator de lemne, e expert, a afirmat-o dr. Nicula. un OM ADEVARAT.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

bucovineanu

E clar ca Emil Borgovan exista. Dar cel care scrie in contul lui este altcineva. Se pare ca e prietenul matale de la Craciunul trecut. Faza cu Gaby de apit l-a dat de gol. Daca ar fi Emil Borgovan cel care scrie, ar arata ceva din activitatea lui apicola.

milu56

Daca nu as fi postat nimic nu a-ti fi avut subiect de dicutie,daca as fi postat toata activitatea mea a-ti fi zis ca nui real,daca postez un model de lada sunt contrazis,asta este forumul.Poate o sa am timp mai mult sa postez cateceva din activitatea mea,sunt unii care iar interesa unele lucruri,am promis si o so fac.

un_escu

Domnule Beees , fullfit46, si altii cautati imginile mult dorite la aceasta adresa <http:/apitab.ning.com.> si ve-ti avea raspunsurile la cele mai multe intrebari care va framanta.
   Cel mai mult m-au impresionat placut videoclipurile muzicale.Sincer.
   Va salut si pace.

un_escu


milu56

Romikele,eu sunt deacord si cu ideile tale,si chiar apreciez munca ta in vedera proiectului unui asemenea stup,dar inca nu avem schitele stupului complect nic unul,asa ca trebuie sa mai lucram la acest model de stup.Nu vreau sa postez poze inainte de a fi terminat proiectul cu stupul complect,dar dupa terminare o sa postez si poze.

milu56

Referitor, hranitorul la fundul stupului:am vazut personal cum arata si comentarile propritarului nu ma incanta,nu era nici el multumit,asa ca am ramas la varianta in podisorul stupului,orcum o sa vezi incurand si poze si schita pe elemente pe intelesul tuturor,dar esti de admirat in ce priveste ambitia pentru locuinta albinelor.

milu56

Pavilionul (comtainere) o afacere in Romania dupa parerea mea este la ora actuala una dentre cele mai bune moduri de exploatare apicola.