Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

NiKoN

Daca tot vorbim despre credinta crestina, eu zic sa luam ca adevarate cuvintele Fondatorului. Daca nu, nu....
Sunt de acord ca Iisus a vorbit la figurat, nici eu nu cred ca iadul este un loc in care fumega cazanele cu smoala. Iadul si Raiul sunt doua stari, indepartarea sau apropierea de Creator. Ne apropiem sau ne departam de Dumnezu prin faptele savarsite in viata. Judecata survine dupa moarte, se numeste particulara, iar cea obsteasca va avea loc la a doua venire a Mantuitorului si se va extinde la toate neamurile pamantului.
Citeste parabola, lucrurile sunt atat de clare daca esti credincios si te numesti crestin.

Iar aici ai un link catre un cuvant de folos pe aceasta tema http://www.ierodiaconvisarion.ro/predicifd/3/d22drusalii.html
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

albinasebes

Citat din: marian sima din Decembrie 14, 2014, 08:28:00 PM
Nikon sa inteleg ca raiul si iadul sant doua mosii invecinate despartite de o prapastie?

Isus le-a vorbit la figurat.

Asa i-a spus si lui Nicodim ca trebuie sa se nasca din nou.

Daca acesta nu cerea explicatii se intelegea ca trebuie sa se afle din nou in pantecul maica-si.
http://www.crestinortodox.ro/dogmatica/viata-vesnica/invatatura-despre-si-69158.html
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

un OM

Un alt lucru ce ma face sa zambesc trist, este incapatanarea protestantisma de a scoate Traditia in afara legii. Prin Traditie intelegand practica apostolica transformata in cuvinte de ucenici si legi prin sinoade. Acuza de denaturarea spiritului biblic prin interventia umana. Oare orice explicatie a vreunui pastor luata ca invatatura si pusa in scris nu o fi facatoare de traditie, mult mai umana, de, or trecut mai multi anisori.
Ca sa revin la subiect, oare Hristos o fi dat peste bot fariseismului? Cum? Intreaba titlul :uimit:!

marian sima

Dragos:)Ce dragut esti. :D

E topicul vostru ,trateaza chestiunea cu duminica ,eu am scris si eu ce cred eu despre anumite subiecte din biblie.

Am scris ca santeti colegi mei si-mi santeti simpatici,daca am suparat pe cineva scuze.

Vad ca va deranjez asa ca va las in pace ,cine are de intrebat ceva poate sa deschida alt topic,insa discutam ca intre camarazi .

Despre facut misto .
"FERICITI VETI FI VOI CAND VA VOR OCARI SI VA VOR PRIGONI SI VOR ZICE

TOT CUVANTUL RAU IMPOTRIVA VOASTRA, MINTIND PENTRU MINE."

Lui Ilie ii spunea la misto,Suiete plesuvule . :)Nu ca m-as compara cu el ,eu sant un pacatos. :)

Nikon Cuvantul lui Dumnezeu e atat de vast incat daca as sta sa lamuresc fiecare aspect la final as bate la tastatura mai bine ca un dactilograf.
Acum bat cu un deget.

Cea ce eu am spus am argumentat biblic ,ca vii cu judecata particulara eu nu stiu de unde le scoti.

In cei 1000 de ani cei mantuiti v-or judeca pe cei pierduti si se va lua nume cu nume ,asta nu inseamna judecata particulara?

Cine judeca acum ca Isus este in ceruri si mijloceste  pentru noi ?.Romani 8;34

34 Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a şi înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu şi mijloceşte pentru noi!

Fara suparere.Intradevar lucrurile sant clare pacat insa de voi ca nu cunoasteti cuvantul lui Dumnezeu.
:sad:

albinasebes

"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

mosunick

Citat din: albinasebes din Decembrie 14, 2014, 08:05:51 PM
In fiecare an in Biserica Ortodoxa se petrec doua minuni importante:
Aghiasma mare de la Boboteaza care in urma slujbei de sfintire devine nestricacioasa, o putem tine ani de zile i sticla si apoi o putem consuma avand acelasi gust, adica fiind buna de baut.
Lumina sfanta care se coboara de Pasti la Ierusalim in fiecare an la Pastile ortodox. cautati si pe youtube filmulete cu evenimentul.
...
Mai sunt doua: Intoarcerea cursului apelor Iordanului dupa slujba de Boboteaza (curge spre izvorul sau) si coborarea norului pe Muntele Taborului.
Sanatate!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

Ignatov Andrei

In fiecare an in Biserica Ortodoxa se petrec doua minuni importante:
Aghiasma mare de la Boboteaza care in urma slujbei de sfintire devine nestricacioasa, o putem tine ani de zile i sticla si apoi o putem consuma avand acelasi gust, adica fiind buna de baut.
Lumina sfanta care se coboara de Pasti la Ierusalim in fiecare an la Pastile ortodox.

Cand spunem de apa Aghiasma Mare de la ortodocsi, spunem 19 ianuarie, adica pe stilul vechi !!!
Dar asta mai putin conteaza.
Orice apa sfintita este "nestricacioasa" adica, devine apa structurata si asta, nu din cauza argintului. ci numai datorita rugaciunii !!!
Pastrez apa sfintita de un preot care are cruce din placaj pirogravat si cate 5-6 ani !
Folosesc aceasta apa pentru a adauga cate 2-3 linguri in apa cu care tratez si fertilizez culturile, sau pentru fantana !!!
Cand sunt obosit, beau o cana din acea apa, chiar daca este de mai multi ani !
Apa sfintita este din fantana  mea, sau din fantana bunicilor !

Chestia cu lumina...
Daca ar fi fost un lucru cert, nu s-ar fi facut in fiecare an demonstratia verificarii preotului care intra in Biserica Mormantului, iar celelate ramuri religioase ar fi sarbatorit  IMEDIAT Invierea Domnului odata cu ortodocsii !!!

Asa, este doar marketing, ca drept dovada ca Papa isi vede de acelasi calendar !!!
Chestia cu aparitia acelei lumini este doar un argument care sa ascunda faptul ca nu sarbatorim Invierea Domnului odata cu Pastele evreiesc, Paste care se calculeaza , ca si data. cu mult inaintea Invierii !

Inainte de Paste a fost Iisus rastignit, de Paste a inviat !
Ca suntem noi (ortodocsii) mai caposi, e cu totul altceva !

Cea cu intoarcerea cursului apelor - dubioasa dealfel - nu este doar la ortodocsi, acest lucru se intampla pe 6 ianuarie, cand si alte ramuri sarbatoresc Boboteaza, fenomen ce nu mai are loc pe 19 ianuarie (sic) !!!

roi_ag

Aghiasma mare de la Boboteaza care in urma slujbei de sfintire devine nestricacioasa, o putem tine ani de zile in sticla si apoi o putem consuma avand acelasi gust, adica fiind buna de baut.
Pusa in siropul de stimulare s-au completare ce efect ar avea?

Ignatov Andrei

Citat din: roi_ag din Decembrie 14, 2014, 09:58:50 PM
Aghiasma mare de la Boboteaza care in urma slujbei de sfintire devine nestricacioasa, o putem tine ani de zile in sticla si apoi o putem consuma avand acelasi gust, adica fiind buna de baut.

Un efect MINUNAT !
Vorbesc foarte serios !!!

NiKoN

D-le Ignatov, data serbarii Pastelui s-a hotarat la sinodul I ecumenic Niceea 325, de catre toata lumea crestina. In formula de calcul se  facea precizarea ca va fi duminica,in prima saptamana dupa luna plina, dupa echinoctiul de primavara, dupa pastele iudeilor.

Ignatov Andrei

Citat din: NiKoN din Decembrie 14, 2014, 10:19:39 PM
D-le Ignatov, data serbarii Pastelui s-a hotarat la sinodul I ecumenic Niceea 325, de catre toata lumea crestina. In formula de calcul se  facea precizarea ca va fi duminica,in prima saptamana dupa luna plina, dupa echinoctiul de primavara, dupa pastele iudeilor.

Pai tocmai asta este !
Ori recunoastem datele istorice, ori venim cu "imbunatatiri" si atunci acceptam RUPEREA de unele realitati cat si criticile celorlalti, care AU DREPTATE !!!
A inviat Iisus de doua ori ?!?

P.S. Catolicii recunosc sinodul de la Niceea, ca ei parca sarbatoresc altfel, sau ma insel eu, sau doar ortodocsii au avut soborul la Niceea ?!?
Sau... cum se face ???
Am vreo sansa sa inteleg, sau nu ?!? :wink2:

NiKoN

In 325 Biserica era una singura, iar hotararile sinoadelor au uniformizat doctrina si cultul acesteia. Biserica Ortodoxa pastreaza doctrina celor 7 sinoade ecumenice.  Invierea Domnului se sarbatoreste Duminica, iar pastele evreilor in orice zi, in intervalul 15-22 nisan.
În Bisericile Ortodoxe echinocțiul de primăvară este fixat pe 21 Martie în calendarul Julian (sau 3 Aprilie în calendarul Gregorian), în timp ce în Biserica Catolică și cele Protestante echinocțiul este fixat pe 21 Martie în calendarul Gregorian.

Ignatov Andrei

Citat din: NiKoN din Decembrie 14, 2014, 10:45:38 PM
In 325 Biserica era una singura, iar hotararile sinoadelor au uniformizat doctrina si cultul acesteia. Biserica Ortodoxa pastreaza doctrina celor 7 sinoade ecumenice.  Invierea Domnului se sarbatoreste Duminica, iar pastele evreilor in orice zi, in intervalul 15-22 nisan.
În Bisericile Ortodoxe echinocțiul de primăvară este fixat pe 21 Martie în calendarul Julian (sau 3 Aprilie în calendarul Gregorian), în timp ce în Biserica Catolică și cele Protestante echinocțiul este fixat pe 21 Martie în calendarul Gregorian.

Le-ai amestecat putin, dar nu mai conteaza !
Nu incerca sa ma mai lamuresti !
Sunt nepot de preot, le stiu pe "cele din biserica" asa cum imi stiu data nasterii, dar nu sunt deacord cu toate !
Sanatate multa !

D006

Citat din: Ignatov Andrei din Decembrie 14, 2014, 10:05:17 PM
Citat din: roi_ag din Decembrie 14, 2014, 09:58:50 PM

Un efect MINUNAT !
Vorbesc foarte serios !!!
Cel mai bun sfat apicol pe care l-am primit anul acesta ! Eu pana acum doar le botezam pe 6 ian.

marian sima

Si pe ce data e pastele pana la urma? :)

23.    Căci eu de la Domnul am primit ceea ce v-am dat şi vouă: Că Domnul Iisus, în noaptea în care a fost vândut, a luat pâine,
24.    Şi, mulţumind, a frânt şi a zis: Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceţi spre pomenirea Mea.
25.    Asemenea şi paharul după Cină, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă întru sângele Meu. Aceasta să faceţi ori de câte ori veţi bea, spre pomenirea Mea.
26.    Căci de câte ori veţi mânca această pâine şi veţi bea acest pahar, moartea Domnului vestiţi până când va veni.
27.    Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat faţă de trupul şi sângele Domnului.
28.    Să se cerceteze însă omul pe sine şi aşa să mănânce din pâine şi să bea din pahar.
29.    Căci cel ce mănâncă şi bea cu nevrednicie, osândă îşi mănâncă şi bea, nesocotind trupul Domnului.
30.    De aceea, mulţi dintre voi sunt neputincioşi şi bolnavi şi mulţi au murit.
31.    Căci de ne-am fi judecat noi înşine, nu am mai fi judecaţi.
32.    Dar, fiind judecaţi de Domnul, suntem pedepsiţi, ca să nu fim osândiţi împreună cu lumea.

Ori de cate ori .

Referitor la actul impartasaniei .
Painea trebuie sa fie nedospita.
Aluatul simbolizeaza stricaciune ,ori nu poti sa reprezinti trupul lui Isus cu ceva ce contine stricaciune.

7 Măturaţi aluatul cel vechi, ca să fiţi o plămădeală nouă, cum şi sunteţi, fără aluat; căci Hristos, Paştile nostru, a fost jertfit.
Isa 53.7; Ioan 1.29; 1Cor 15.3; 1Pet 1.19; Apoc 5.6-12; Ioan 19.14;
8 Să prăznuim, dar, praznicul nu cu un aluat vechi, nici cu un aluat de răutate şi viclenie, ci cu azimele curăţiei şi adevărului.

Impartasania se ia intai painea si pe urma vinul pe care il bei din pahar.

Ucenici nu au aruncat painea in vasul cu vin.

Santeti departe rau de Adevar.