• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

NYK 74 SI PASIUNEA PENTRU ALBINE

Creat de NYK74, Martie 16, 2014, 12:54:50 p.m.

« precedentul - următorul »

NYK74

Au ouã pe rama aceasta unde este izolatã,care este deasupra tuturor ramelor din stup,și se spune cã are un impact mai bun la eliberarea reginei jos în cuib,decît cu metoda izolãrii reginei pe un fagure lateral al stupului.
Nu am gãsit și o explicație a acestei afirmații,dar probabil regina are un contact mai bun cu albinele familiei.

NYK74

Au făcut un zbor frumos mai toate familiile astăzi.Una dintre ele avea un zbor mai slab,crezînd că este ceva în ne regulã,și profitînd de timpul frumos,am făcut o micã inspecție,avea cuibul format la partea de jos a ramelor și era strînsă albina în ghem,puiet nu     
au deocamdatã.

NYK74

Decembrie 27, 2019, 11:36:26 a.m. #242 Last Edit: Decembrie 27, 2019, 11:42:41 a.m. by NYK74
Un alt an în care la acest timp în Italia,albina carã cîte un pic de polen de la alun și flora spontanã din zonă.

NYK74

Ultima sutã de metri și se încheie anul apicol în ce privește producția de miere,catalogare personalã,un an slab în producție de miere,mai slab decît 2019.Au pornit cu o dezvoltare extraordinarâ în primăvarâ datoritã iernii aproape inexistentã,ca mai apoi sã meargă totul invers.
Acum urmează atenție mare și la încărcătura de varooua care s- ar putea sã fie mare ca urmare a acestui an atipic pe care îl avem.

MOTANUL

Citat din: NYK74 din August 06, 2020, 12:34:47 p.m.Au pornit cu o dezvoltare extraordinarâ în primăvarâ datoritã iernii aproape inexistentã,ca mai apoi sã meargă totul invers.

Aceeasi istorie si la mine. Am albine din 2015 si e singurul an in care am dat turte proteice in Iulie ca aveau zero polen si nu mai ouau matcile. (mai aveau puiet pe 2 rame din 10).
Noroc ca am intervenit la timp si acum sunt in grafic pentru perioada asta.
An prost oricum. Acum au un pic de polen strans (nu mai sunt chiar pe zero). Dar tot in zona de avarie...
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

NYK74

Semne sunt și în acest an ,că va fi o toamnã lungã,în zona unde sunt,de va fi așa( toamna lungã),au timp din belșug pentru rezerve,au multe pajiști abandonate sau care sunt vechi cu lucernã+ trifoi și nu le vor mai cosi.
Problema este tratamentele de făcut repejor pentru varooua,nu am făcut datoritã împrejurărilor,nici un tratament anul acesta.