Tratamente?

Creat de Claudiu95, Martie 15, 2014, 08:45:38 PM

« precedentul - următorul »

ady stuparu

Eu i-am facut poze cu telefonul dar nu se vede bine. Data viitoare am sa filmez poate se vede mai bine. Un stup ce a ramas pe 2 rame     l-am unit cu unul fara matca. Inainte am prins matca si am indepartat paduchele de pe ea. Dupa o zi de la unire l-am verificat si ce sa vezi a aparut alt braula pe matca. In alti stupi care au ramas fara matca am observat braula pe albine. Nu multi cate o albine doua cu braula. Am citit mai mult si intradevar poate sa reapara de pe ramele de la rezerva. Si chiar poate sa omoare matca.
Am renuntat la mavrirol si am sa incerc cu un pachet de tigarii in afumator si vad dupa care sunt efectele.

pistol28

Eu as da URGENT Varachet iar toamna cel putin o data cand nu mai are puiet capacit. Nu este de joaca cu paduchele, netezeste terenul pentru alte necazuri.

Sanatate  :bzz:
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

ady stuparu

Tratamentele au fost facute corect la inetrvale de 8,9 zile.2 la inceputul lui August,2 la inceputul lui September, si unul la inceputul lui noiembrie. Acum incerc cu tigari si dupa cu taktic sau varachet.

Eugen B

Din punctul meu de vedere e gresit intervalul de timp, si cred ca ar fi indicat sa dai cu acid oxalic in toamna cand nu mai este puiet. Observ ca la noi in tara nu se prea dau trantamente corect, si de aici si foarte multi stupi morti in iarna. Pacat ca multi nu dau lau timp (sau corect) si ii incurca si pe cei care au dat cum trebe.