Video si foto apicultura

Creat de ionel07196555, Februarie 04, 2014, 07:20:11 PM

« precedentul - următorul »

roi_ag

Pungile le-ai lipit ? De unde ai cumparat aparatul de lipit ?

ionel07196555

Da lipite .
Aparatu e cumparat din Doraly 35cm ,cred ca era mai bun de 40cm 120lei.
E mult mai bine decit inodata punga , se munceste mai mult in casa dar e mai usor linga stup.
cantitate cuprinsa intre 620g >960g .
E bine sa nu se rupa restu de punga ,se baga sub podisor sau sub folie sa iasa afara
sa fie mai usor de recuperat la golire.

roi_ag

Nu stiu daca este DORALI si in Pitesti ! Dau pe GOOGLE !

ionel07196555

Azi am verificat prin folie daca sau dat la turta
In poliuretan afara citva [ 3 ] au inceput din turta restu nu au de gind sa se ridice
la turta

dodo79

Citat din: ionel07196555 din Ianuarie 17, 2015, 07:16:04 PM
Citat din: MirceaCalin din Ianuarie 16, 2015, 11:10:53 PM
Frumos !
Din ce le-aţi făcut ?
15 Kg zahar
5Kg miere poliflora
300g lapte praf
20ml vitamina
Salutare.zahar tos sau pudra?

dan sebastian

E acelasi lucru zahar tos sau pudra.
E zahar normal bagat la macinat.
Cu cat iese mai fin, cu atat mai bine.
Pe cel gros il lasa jos pe fundul stupului si nu il consuma. Asta e motivul pt ca zaharul sa fie cat mai fin.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

ionel07196555

La rusa sint paralel.
Din imagi reese ca stupi sint foarte dezvoltati si banuesc ca are si familie ajutatoare
deasupra .
Decit 100 lesinati mai bine 10 bombe
Cred ca are o vatra buna ca nu poti pleca cu asa ceva pe cinp.

ionel07196555

Turta am facuto din 12 Kg zahar  cu 2 apa -  invertit - cu otet la ochi cam 1ml pe kg
am adaugat 3 de zahar macinat dupa ce a fost gata -invertirea -
In zaharul macinat
aveam cam 300g de lapte praf amestecat sa nu se faca ca la mamaliga si sa mestec mai putin + ca se ingroasa putin tot amsetecu
Sa racit putin am bagat 5 borcane de miere poliflora cristalizata , sa topit si am inceput sa pun in pungi .
Se aranjeaza cit sint calde foarte frumos ,es la 1cm grosime si pot fi puse pe rame sub folie,podisor ce avem fara sa facem mare deranj sau sa stea podisoru ridicat sa piarda caldura.
Atit am stiut atit am facut. La ce mincare am in majoritatea asta e mai mult un moft sau sa fiu trend .

Cristel

Apicultorul rus face demonstratia teoriei lui A Malaiu de la noi, in sensul ca o familie puternica nu aduna doar de 2 ori mai mult decat una slaba, ci chiar de patru ori, depinde de numarul de albine culegatoare/primitoare. In plus, fiind puternice, culesul de productie se prelungeste cu 2 luni (primavara si toamna), pe cand o familie "lesinata" abia reuseste sa se puna pe picioare si sa ajunga la capacitatea normala undeva prin iunie...
Daca nu ma insel, si in USA e la moda lucrul cu stupul multietajat, se pare ca e cel care permite productii cat mai mari, desi vorba colegilor de pe forum, nu lada face mierea ci familia. Am vazut ca au si aparut constructori speculanti de stupi multietajati , avand atarnat frumos un anunt ca stupul face 80 kg miere pe an  :yes: . Cred ca pe multi incepatori ii atrage ideea. :nudie: Ramane sa vedem daca si fac productiile respective!  :bravo: celui care a speculat naivitatea celor multi. 
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

ciucur

Citat din: ionel07196555 din Ianuarie 09, 2015, 06:39:43 PM
Sa testam anu acesta poate inlocuim apivirolu.

Spuneti-mi si mie de unde ati achizitionat Septol si la ce pret.
Multumesc.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

ionel07196555

http://www.limavora.ro/Dezinfectanti.htm
Citeste si retine cind comanzi va trebui sa raspunzi la citeva intrebari .
Produs fara tinta la albine

edward_w92

Citat din: Cristel din Ianuarie 21, 2015, 11:22:39 AM
Apicultorul rus face demonstratia teoriei lui A Malaiu de la noi, in sensul ca o familie puternica nu aduna doar de 2 ori mai mult decat una slaba, ci chiar de patru ori, depinde de numarul de albine culegatoare/primitoare. In plus, fiind puternice, culesul de productie se prelungeste cu 2 luni (primavara si toamna), pe cand o familie "lesinata" abia reuseste sa se puna pe picioare si sa ajunga la capacitatea normala undeva prin iunie...
Daca nu ma insel, si in USA e la moda lucrul cu stupul multietajat, se pare ca e cel care permite productii cat mai mari, desi vorba colegilor de pe forum, nu lada face mierea ci familia. Am vazut ca au si aparut constructori speculanti de stupi multietajati , avand atarnat frumos un anunt ca stupul face 80 kg miere pe an  :yes: . Cred ca pe multi incepatori ii atrage ideea. :nudie: Ramane sa vedem daca si fac productiile respective!  :bravo: celui care a speculat naivitatea celor multi.

Cu permisiunea lui ionel07196555 (sper ca nu se supara ca postez), am sa fac un calcul elementar.

Se iau in vedere 3 familii de albine, una cu cu cuib complet de 10 rame si 2 cu cuiburi de 5r fiecare. daca stupul de 10 rame are 12000 de albine dintre care doar 6-7000 de albine raman in stup pentru incalzire si  restul de 5-6000 merg la cules, la cei 2 stupi care au 12000 de albine in total, am nevoie de minim 8000 de albine care sa-mi ingrijeasca puietul din acestia, ramanandu-mi 4000 de albine care sa faca treaba.....daca i-as fi unificat si as fi mers cu un stup puternic in loc de 2 slabi in pastoral, sigur as fi triplat culesul.
Nu mai spun ca stupii aia 3 din exemplu cand ajung aia 2 de 5r la cuib complet, cel cu 10r are deja un cat de albina, catul ala pleaca tot la cules, in stup ramanand exact cat e nevoie daca culesul e intens, automat in cei 3 stupi ramane acelasi efectiv de albina, adica cuibul astfel:
din cel de 10r la 12000 albine, raman 6-7000 in stup, 5-6000 pleaca la cules.
din cel cu 10r+cat de albina am o diferenta de: un cat de albina, fiindca albina de acoperire pe puiet tot aia e si la ala cu cat si la ala fara cat. Daca am 20000 de albine in stup, 6000 raman, 14000 pleaca.....la ceilalti 2 in total ar pleca 10-12000., dar un stup puternic poate culege si de 3 ori mai mult fata de un stup slab.
Practic am demonstrat anul trecut. Este o diferenta enorma intre un stup care are cuibul plin de albina si 2 care fac la un loc cat ala dublu ca efectiv.Nu spun ca si dezvoltarea este mult accelerata la un stup puternic fata de 2 stupi slabi, cel puternic putand sa-ti ofere alte 2 roiuri puternice pe langa el peste an pe cand din cei slabi poti sa faci aproape un roi.

Cat despre stupii multietajati, nu doar aia pot scoate 80kg miere/sezon, eu am scos anul precedent cu toata mortalitatea de la salcam, recordul la stupul pe care l-am avut in vedere (vertical fiind) aproximativ 30kg salcam, 10kg tei si 10kg la floarea soarelui,  dupa salcam facand un roi din el care mi-a dat si la tei miere si la floarea soarelui ( cat stupul de baza). Daca n-as fi facut roiul asa mare il scapam, adunat el si roiul cam cat ar fi dat? Depinde mult si de cum lucra apicultorul cu ei si cum ii ajuta.

ionel07196555

Da as e pe multi incinta idea la acel stup dar daca nu ai o baza melifera buna
nu poti sa ti asa ceva .
Sa pregatesti o familie la o asa marime pentru un anumit cules la o anumita data
e si mai greu ca la momentu respectiv de cules sa constati ca { floarea soarelui sau lanu ] nu da , conditile meteo nu sint favorabile , poti sa ai selectie de selectie in privinta roiri ca tot se duce .
Ar mai fi si problema manipulari unui asfel de mastodont daca se face pastoral.
Iara ajungem la baza melifera care sint din ce in ce mai rare si mai slabe.

ionel07196555

27 01  2015
Eri am lucrat ceva la 3 cuti ce se vede in imaginea de jos ,dar nu mai am tragere
vazind ce intentioneaza sa faca  ALESI cu stupinele.
Materialu a fost pregatit de acum 2 ani si acum doar am incheiat.
In adapost aveam 16 grade fara radiatie solara .
Dupa cum erau de calde cutiile in spate la rindu 3  si  2 .citeva la 1 , cred ca au puet la greu .
turtele din 15 01 sint consumate in functie de rindu la care e asezat stupu.
Rindu 3 - 60%
.        2 - 40 %
.        1 - 10 % la unele famili nu sau atins de turta si sint cele mai bune famili la acest rind .