Video si foto apicultura

Creat de ionel07196555, Februarie 04, 2014, 07:20:11 PM

« precedentul - următorul »

ionel07196555

Incalzirea
in conditiile in care in fiecare an se face tot mai putina miere si intretinerea albinelor
devine tot mai costisitoare sintem inpinsi sa ne adaptam.
Se pare ca si albinei ii merge mult mai bine cu miere decit cu apisacaz sau zahar.
Incalzirea cred eu ca trebue adaptata la specificu fiecarei vetre si zone si daca se poate personalizata pentru fiecare unitate biologica in parte.
Cu materialele care se gasesc acu se poate face aceasta dar totu are un pret pe care il putem suporta sau nu .
Daca cititi pe aici sau in alta parte ce fac eu sau altu nu in seamna ca se potriveste exact si la voi .
Multe pleaca de la sursa [ curent , electricitate ] materiale .
Exemplu:
daca la mine la masuratoare la priza arata 230v pot sa am la fir sau elementu de incalzire 2.2m,la vecinu arata 220v el trebue sa micsoreze elemetu de incalzire la 2.1 pentru a avea acelas rezultat in stup.
Poate bat cinpi dar aceste mici CHICHIte fac diferenta de cele mai multe ori si de multe ori noi nu vedem cind trebue de ce are nevoe albina.

bucovineanu

Esti sigur ca incalzirea stupilor duce la micsorarea consumului de hrana?

ionel07196555

dupa cum arata resturile cazute pe  subar la prima vedere asa pare.
Nu am avut inainte fund antivaroa sa fac o comparatie

Miere Sorin

Varoua Controler

Interesant :

Ia ramele cu puiet capacit le pune intr-o lada(incubator) pe rama pune o termocupla ca sa controleze temperatura.

http://www.youtube.com/watch?v=ZY7Kzo30eko

ionel07196555

Acela e un experiment
Pentru noi de rind aproape imposibil.

ionel07196555

Sa testam anu acesta poate inlocuim apivirolu.

ionel07196555

As dori sa cumpar asa ceva cum arata in poza mai jos .
Daca se poate de capacitate mai mare si mai bine .

ionel07196555

Chiar nu ma poate ajuta nimeni cu un sfat  sau un LINK

bio

Scrie dedesubt pistol dozare dar nu se vede exact imaginea sa stiu ce cauti.

Daca cauti pistol sa dai sirop cu el cu ajutorul unei pompe de sirop.... am eu un pistol ca cel de la PECO cu intrare de 3/4 si ma scapi de el daca ai 60 de ron ca atit am dat pe el.

ionel07196555

Caut ceva sa dau pasta acea cum da CALMUS .
De citiva ani ma CHINUI cu spaclu si polonicu .
Ceva ca pistolu acela de se intinde siliconu .

mosunick

Citat din: ionel07196555 din Ianuarie 10, 2015, 07:26:21 PM
O idee numai: Exista niste "pungi" in forma de con cu gaura la capatul (varful) conului pe care le folosesc cofetarii... Cred ca ar merge. E acelasi principiu.
Sanatate!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

mosunick

O idee numai: Exista niste "pungi" in forma de con cu gaura la capatul (varful) conului pe care le folosesc cofetarii... Cred ca ar merge. E acelasi principiu.
Sanatate!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

bio

Citat din: mosunick din Ianuarie 10, 2015, 07:29:26 PM
Sanatate!

"psoh" ii spune la punga-"dui" ii spune la virf--si gaseste tot la mine posh din silicon... dar numai sa il arat cum arata.

ionel07196555

Stiu punga dar nu se poate lucra cu ia
Trebue lasata si pe capacu alaturat se varsa

mosunick

Frate, mi se balbaie laptopu'. Asta nu e de bine...