Video si foto apicultura

Creat de ionel07196555, Februarie 04, 2014, 07:20:11 PM

« precedentul - următorul »

ionel07196555

Cu astea comand .
Chiar acum am de schimbat 1 regina sa aprins ledu
Linga aste 2 e un F A X mostenit de la bunicu
care primesc informatia unde sa schimb regina

bio

... mama !!!...Ioane,  parca esti  in Star Trek.. :bravo:

...sigur trebuie sa te calc cind ajung prin Borcea .

Tu ai trecut de atitea opri pe la mine... dar eu mai putoare... =))..ies mai greu din ograda mea.

ionel07196555

Nu am nimic la palat [  COCIOABA ] la BORCEA decit sistemu de supraveghere.
Cam in 2 ore sint la ,, palat " sa dau drumu la incalzire la stupi din lemn si sa vad pe subar consumu la POLIURETAN care are incalzire
MARE MIC vom vedea resturile spun multe
MAMA OMIDA

bio

Ionica, am vorbit de multe ori... dar nu mai tin minte daca ti-am spus.

.. cred ca este buna incalzirea dar sa respecti si ciclul de viata al familiei de albine.

Incalzirea numai sa ajute :
-- cind familia nu are puiet sa tii in stup o temperatura undeva la 3-5-7 grade ca albina sa stea cuminte in ghem..
-- cind apare puietul sa incerci sa tii in stup o temperatura artificiala constanta peste  8 grade dar nu mai mare de 10- 11 grade sa insheli sa iasa albinele la zbor pe vreme nasoala afara..

ionel07196555

Zboru nu ar fi o problema ca nu sint proaste .
IN cutie totu e uscat si pentru hrana la puet trebue apa sa o prepare altfel nu ia in crestere tot ce   planteaza regina.
azi am tras tavitele din fund : la cei fara incalzire avem mai multe resturi de ceara cazute decit la cei cu incalzire PARDON  cu ELECTRIFICARE placi cu circuite crescute de primavara.

ionel07196555

Tot ieri am vazut in adapost pe termometru o diferenta de aproape 9 grade fata de exterior adica arata +5 si cutile pe spate erau caldute majoritatea asta inseamna ca multe unitati au puet .
nu pot sa zic ca eu am provocat ponta in acesti stupi pentru ca si afara din 5 tranzvazati din lemn in poliuretan pe 24 doi aveau foarte mult ouat cam de 3 zile.

pistol28

Citat din: ionel07196555 din Decembrie 31, 2014, 09:44:08 AM
.........................................................................
inseamna ca multe unitati au puet .
................................................................

Puiet la sfarsit de decembrie: consum mare de miere, caldura mai multa, umezeala la fel si condensul tine aprope iar "colacul peste pupaza" este MUCEGAIUL.

Atentie la neatentie.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

ionel07196555

Sper sa nu fi o prostie .
Eri 03 01 am bagat in 11 de poliuretan in hranitor cite 150 ml apa chioara .
Dupa o ora controlez prin folie la 4 hranitoarele goale.
La 2 mai avea putina
La restu nu sau atins de ia poate ca era si la margine hranitoru si e mai rece acolo.

bucovineanu

Care ar fi rolul apei in hranitor acum cand toata lumea doreste sa aiba stupii cat mai uscati?

ionel07196555

Poate au puet cred si e prea frig afara sa aduca apa  .
In prima zi cu 10 grade voi ridca ramele la astia 4 sa vad ce e cu ei.

iulian61

La ciclul biologic albinei te-ai gandit?Nu crezi ca faci mai mult rau?...eu cred ca stiu ele mai bine decat noi ce au de facut,miere sa aiba

dan sebastian

La multi ani !
: sampanie:   :happy_birthday:   : sampanie:   :birthday:
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

ionel07196555

ionel07196555

La temperaturile care le avem la momentu de fata [ pe alocuri si vint ] ce bine e pentru albine .....
Azi in zona FETESTI -7 la ora 14 acum cred ca sint -14
Eu stau cu toate astea in casa ne ansanblate .
trebue sa cumpar si termoregulatoru caci lucrurile se complica.
Nu vrea nimeni sa postezi din EXPERIENTA la un numar de stupi mai mare care ar fi randamentu .
Pun aceasta intrebare pentru ca investitia vad ca se mareste in aceasta incalzire [BANI}

bucovineanu

La multi ani. Oare la albinele din scorburi cine le pune rezistente pentru incalzire? Toata lumea stie ca NU FRIGUL OMOARA ALBINELE.
Acest subiect s-a discutat pe ambele forumuri cu cativa ani in urma. Poti sa cauti in special pe forumul vechi Stuparitul sa vezi la ce concluzii s-a ajuns.