Octavian Popescu

Creat de Octavian, Ianuarie 29, 2014, 06:29:32 PM

« precedentul - următorul »

niculita

Bine ai venit printre noi.Mult succes.Oricum daca i-ti intra in singe apicultura,cam nu prea mai iese....Iernare usoara si multa bafta... :hi: :hi: :coffee: :coffee: :bravo: :bravo: :bzz: :bzz:

roi_ag

Bine ai venit in comunitate !!!
Cred ca azi noapte ai visat albine si muuuulti euroi !!!
Pregatire buna ptr. inceput de  apicultura, caturile c-am mari ,copiaza-l pe cumnat si nu vei
regreta !
Succes !!! de la un prahovean  :bravo: 

Octavian

pana acum am dat de doi prahoveni care nu stau in prahova :nono: :lol:
acum astept si eu primavara,ca momentan mi se cam apleaca de la atata torie...

PARINTELE

Bine ai venit in familia Apiardeal

Octavian

merci frumos..
acum am o posibila problema:unde o sa tin stupii am si o mica livada:meri,pruni,caisi,piersici etc.numai ca tata an de an,pana sa infloreasca si cand au inflorit ii stropeste.cred ca nu e prea bine pentru albine,nu?!cat de rau e,se poate merge si asa,se pot stropi cu ceva mai bio?!cei care aveti asa,cum procedati?!

Octavian

lamuriti-ma si pe mine va rog frumos intr-un aspect:am fost putin descurajat de un unchi...faza e ca eu lucrez de zi,cam pana la orele16,cu plus sau minus in functie de cum e nevoie si in week-end sunt liber...si mi-a zis ca e cam nasol ca nu o sa am timp sa ma ocup de albine asa bine.eu nu prea am luat in calcul acest aspect pentru am crezut ca e ok de la 4 dupa-masa pana se insereaza sa ma ocup de toate cele,plus ca nu cred ca v-a fi nevoie chiar zi de zi avand in vedere ca nu o sa trec prea curand de pragul de 15-20 familii.
sunt operatii ce musai trebuiesc facute dimineata sau daca sunt,sunt asa frecvente in asa fel incat sa  imi vine greu/sa nu ma descurc?!
chiar am nevoie de parerea voastra in acest aspect si va multumesc anticipat...daca aveti bunavointa sa imi raspundeti si la postul de mai sus chiar v-as fi foarte recunoscator

Vyktor

Cu 15 - 20 te descurci, asta daca nu vrei sa pleci in pastoral cumva. Atunci se schimba datele problemei.

roi_ag

In livada propietatii ii tin si eu si stropesc tot ce exista ,sunt insecticide care nu mai afecteaza albina, de obicei stropesc seara.
Daca nu faci pastoral vei avea timp suficient sa te ocupi chiar de 100 de stupi dar nu cred ca ai zona care sa iti ofere 3,4 culesuri pentru atatia stupi chiar si pentru 50 .
Perioada cea mai solicitanta este salcam 2,3 si dupa, adica perioada roiri in care obligatoriu
trebuie sa verifici la 7 zile familiile care vor sa roiasca si asta poti sa o faci in weekend ,lejer.
Daca vrei sa faci ceva EUROI bagi paznic de incredere la vro 70-100 de stupi.
Unul de-al tau  :wink: :hi:

Octavian

va multumesc mult de raspunsuri
@vyktor-pastoralul iese din discutie,cel putin pentru inceput,ca realizez si eu ca nu am cum cu serviciu.sau...poate in concediu :D
@roi_ag-adica trebuie cautat insecticide speciale care sa nu efecteze albina sau in general insecticidele care se gasesc pe piata nu afecteaza...referitor la paznic,poate il corup pe tata,cine stie?!...si asa e si el cam incantat,vroia sa isi ia si el cateva familii..

roi_ag

Daca il corupi pe taica-tau aruncate tare dar numai dupa 2 ani apicoli in special iernari !!!

Octavian

tata e deja putin corupt,ii place foarte mult.cred ca nu v-a fi greu sa il corup de tot :zzz:
azi am fost si am slefuit cutiile ca erau destul de poroase,a iesit foarte bine...saptamana ce urmeaza vreau sa mai dau cu niste aracet cu rumegus fin printre unele crapaturi si sa ii dau cu ulei de in.exista ceva mai bun decat aracetu sau merge destul de bine si cu acesta?!

G. Iulian

Octavian