stupi din poliuretan

Creat de bee_lover, Mai 03, 2007, 12:24:47 AM

« precedentul - următorul »

Zip2006

Fratilor ,as vrea sa imi cumpar 50 stupi de poleuretan numai ca ce avem pe piata sint scumpi ,stie cineva alta sursa mai ieftina adusi de afara sau sint la fel de scumpi ?

mmacreanu

Citat din: Zip2006 din Ianuarie 08, 2014, 01:34:29 PM
Fratilor ,as vrea sa imi cumpar 50 stupi de poleuretan numai ca ce avem pe piata sint scumpi ,stie cineva alta sursa mai ieftina adusi de afara sau sint la fel de scumpi ?

Stupii comercializati de Faroger sunt scumpi dar in mare parte este din cauza materiei prime folosite pentru producere. In alte tari sunt mai scumpi ...
Eu deja am vorbit sa cumpar 10 stupi luna asta si inca 10 prin luna mai, investitia este destul de mare dar m-am gandit ca timpul indelungat in care ii pot folosi (materialul este garantat 50 de ani) imi va amorsa investitia. Greutatea lor imi va menaja spatele si masina :D
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

Zip2006

Tot la spate ma gindesc si eu ,de la o virsta trebuie sa ne menajam si in ideia de a face pavilion pe masina sint mult mai usori.

stefanescu

Fotografiile nu is prea clare. Cred ca o sa isi faca treaba.
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

floricu

Cum se ierneaza cu stupi de poliuretan? se trage tavita de jos de tot? sau se lasa pusa ? se pune folie deasupra sau fara folie ?
Am si eu stupi din poliuretan de la faroger si fac condens rau.

Cipi

ti s-a raspuns si pe topicul deschis de tine, tavita scoasa si folie deasupra.

gheorghenecula

As dorii sa achizitionez si eu doi stupi de poliuretan anul acesta, ce mi-ati recomanda, pe 10 sau 12 rame? Mentionez faptul ca sunt la inceput de drum, am momentan 4 familii cu care am trecut cu brio iarna, dar in stupi orizontali. Vreau sa incerc si pe vertical, dar nu stiu ce sa aleg. Multumesc.
La inceput de drum!

romikele

vulpea

romikele

Poliuretanul pe 12 rame e mai greu de exploatat pentru cei ca mine, cu probleme de șale  :wink2:
Rezistenta acestuia este totusi mai slaba ca a stupului din lemn.

Zip2006

Salutare,am cumparat 15 buc. anul trecut in martie 10 rame colector de polen pe soclu ...dar sint total dezamagit ,albine agitate ,irascibile tot sezonul 2015 miere ciuciu  ,la transport sint foarte sensibili (nu fac fata la hamaleala imediat se impung daca ii lovesti de ceva) condens cit cuprinde ,atit au pe timp de iarna albina se plimba prin  stup....

bucovineanu

Iata ca cineva spune adevarul despre stupii din poliuretan din experienta proprie. Cum vad au numai "avantaje".  :smile:

oroles

Daca veneati la Târgul alcol Iasi ati fi vazut ca chiar au numai avantaje. Grama o zicea. :rotfl:  =))
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

mmacreanu

daca nu vorbim despre pretul stupului din poliuretan, acesta are numai avantaje, conteaza doar sa stii sa exploatezi tehnologia, condensul se face daca nu asiguri o aerisire potrivita modului de iernare, si daca se face, il gasim pe peetele opus cuibului si se scurge, nu intra in peretele stupului ca sa mucegaisca. referitor la hamaleala, voi obisnuiti sa dati stupii de-a dura? rezista destul de bine la incarcat/descarcat/stivuit unul peste altul.
Ce legatura are materialul din care este facut stupul cu albinele agitate? ... vorbim la subiect sau cautam nod in papura?

pot sa va spun ca in poliuretan, albinele nici nu au simtit vremea asta din martie!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

bucovineanu

Albinele sunt adaptate in adaposturi din materiale naturale de cand au aparut pe pamant. Lemnul are pori si respira, pe cand materialele artificiale sunt complet impermeabile.
In stupii din lemn in ce fel au simtit albinele vremea din martie?