gaby ciocanisteanul

Creat de gaby, Decembrie 25, 2013, 12:07:55 PM

« precedentul - următorul »

gaby

la ce pret i-ai achizitionat anu asta?

Vyktor

Daca imi aduc bine aminte, cred ca 35/kg

gaby

buna
              cine ma poate ajuta cu niste puieti de salcam  vreau sa ii plantez in primavara

bio

Sal Gaby.. daca nu gasesti la colegi cauta in zona ta ceva pepiniera a ocolului silvic si du-te direct la seful pepinierei si sper ca te va ajuta destul de ieftin.

Asa mi-am luat eu la mine in zona acum citiva ani 400 de puieti de gladita de la o pepiniera a ocolului silvic la mica intelegere cu seful pepinierei .

gaby

salut

foarte corect ce spui doar ca in zona noastra de munte in pepiniere nu se gasesc decat rasinoase
brad,molid,pin,si larita

daca ar fi salcam nu a-si fi lansat acest apel

multumesc oricum si Craciun fericit si an nou cu bine

bucovineanu

In zona de munte salcamul nu prea da miere. Salcamul este o specie care iubeste caldura si are nevoie de  caldura in perioada infloririi, atat in timpul zilei cat si noaptea, pentru a secreta nectar. Ori in zona de munte astfel de conditii se intalnesc cam odata la 5-7 ani. Daca mai e si pe versantul nordic sunt slabe sanse sa dea miere.

dan sebastian

Daca treci prin Gorj suna-ma si te rezolv eu. Distanta e prea mare iar la kg transportul nu merita. Ar mai fi solutia de seminte. Insa seminte are doar tecarul (salcamul care face teci).
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

stefan1

Citat din: bucovineanu din Decembrie 22, 2015, 06:04:23 PM
In zona de munte salcamul nu prea da miere. Salcamul este o specie care iubeste caldura si are nevoie de  caldura in perioada infloririi, atat in timpul zilei cat si noaptea, pentru a secreta nectar. Ori in zona de munte astfel de conditii se intalnesc cam odata la 5-7 ani. Daca mai e si pe versantul nordic sunt slabe sanse sa dea miere.

Exact asta am vrut sa-ti spun si eu. Salcamul nu da miere in orice zona si ar fi bine intai sa verifici. La nemti, de ex, doar intr-un singur land se pbtin productii mai mari de miere de salcam, desi de altfel acest sort de miere are cautare acolo. Pe de alta parte am citit undeva la italieni ca au importat salcami din Ungaria si se laudau ca la ei ar da dublu miere/ha fata de ce spuneau ungurii ca da.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

oroles

Verifica daca frunza salcamului in zona ta nu se ingalbeneste. Daca se ingalbeneste atunci nu va da productii. Ce zice domnul stefan1 este corect. Daca vrei vorbesc cu cineva de la Romsilva din zona mea. Mi-a dat mie cativa puieti si stiu ca au pepiniera in Bacau.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

gaby

Buna ziua tuturor
       In primul rand vreau sa multumesc celor care au postat in topicul anterior si eu nu am m-ai raspuns

Acum vreau sa v-a relatez o situatie si poate cei cu m-ai multa sau m-ai putina experienta i ale apiculturii ma vor putea lumina

In urma cu doua zile am facut un control auditiv stupilor pe care ii detin si am avut surpriza neplacuta ca doi dintre ei sa nu raspunda prezent la apel ,am deschis stupii respectivi si am constatat ca au murit ,unul dintre ei avea inca rezerve de cca 1/2 kg de miere in ramele unde ara amplasat ghemul si totodata deasupra pe rame avea si o turta energetica (de care nu s-au atins) iar al doilea terminase rezervele de miere dar avea de asemenea turta energetice de care nu s-a atins deloc ghemul fiind amplasat exact sub turta ,deci aveau acces usor la ea .
  precizez ca erau roi naturali din vara si erau pe 4 rame
care ar fi cauzele pierderii lor dupa parerea dv 
pana acum nu am m-ai avut pierderi in nici o iarna avand roi si pe 2 rame (deci m-ai slabi ca astia) ,dar au supravietuit

astept parerile si sfaturile dv
                                                                                 multumesc

bio

... daca au avut ceva puiet ghemul de iernare nu s-au mai deplasat dupa mincare .

D

bucovineanu

Ghemul a fost destul de mic, probabil au avut ceva puiet, au consumat mai mult, i-a prins vremea geroasa si nu s-au putut deplasa dupa mancare si au murit de foame. Roiurile mici au sanse sa treaca o iarna cu multe zile geroase, numai daca la intrarea in iarna au ramele aproape pline.

mmacreanu

ar putea sa se uite pe rame dupa puiet, daca gaseste puiet se plaica motivul: "nu s-a deplasat dupa miere" daca nu are puiet ceva probleme de sanatate au fost :)
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

stefan1

Mai dau doua posibile cauze:
  - varroa; la o infestare mare, albinele 'se foiesc' si nu pot mentine ghemul. Daca ghemul nu-i compact, nu se poate mentine temperatura necesara.
- paduchele traheal; albinele au dificultati de respirare, de multe ori se deplaseaza in zonele de lada cu circulatie mai mare de aer si la fel se dezorganizeaza ghemul.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

gaby

Am verificat si nu am gasit puiet iar in zona asta nu sa intamplat sa gasesc puiet dupa data de 15 septembrie pana la sfarsitul lui februarie
In toamna am facut trei tretamente antivarooa in lipsa totala a puietului cu varachet