Cati ani traieste un stup cu albine

Creat de Laie, Decembrie 09, 2013, 10:44:52 AM

« precedentul - următorul »

istodorescu vasile

omule te auzi ce spui?chiar daca e un oras mic , albinele nu stau in apartamente. desi sint din cealalta  parte a tarii stiu ca la rimnic este cel mai mare grup de apicultori. ai auzit pina acum de albina rimniceana? e daca nu ai auzit iti spun eu. intereseaza-te si cumpara albine de ale lor ca aduna mai multa miere decit ale tale, daca tot vrei sa ii intreci in productia de miere.

Nicolaie Astafoaiei

Am auzit decat de albina carpatina.
Albina ramniceana e mai buna de miere dacat cea carpatina ?
Nu scrie de ia in manual.
A aparut mai recent pe pamant ?

istodorescu vasile

romikele

Are-albina ramniceana, un ac mare
lung si dur.
Ce te-ai face Nicolaie,
De te-ar intepa in cur?  =))

sorinma

Citat din: Nicolaie Astafoaiei din Decembrie 21, 2013, 11:58:26 PM
Citat din: marius mircea din Decembrie 21, 2013, 11:29:42 PM
=)) :hippo: :nudie: ))/ asa bine nu am ras de mult timp- eu cred caeste unul din administratori : sampanie:
Domnule Marius am scris in prima zi ca nu sant administrator ieu decat lucrez in Pub si administrator ieste seful meu care are Pubul.
Nu ma supar ca va radeti dar imi pare rau ca asa de mult timp nu ati mai avut ocasia sa va radeti bine.
Fiti vesel ca viata e scurta si grea .

Ce este acela Pub?
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

rusu marius mircea

Citat din: Nicolaie Astafoaiei din Decembrie 21, 2013, 10:59:28 PM
Nu are nimeni 5-6sute .
Ieu am citit ca domnul Marian Sima are cei mai multi dar nu are atatia.
d-le Laie marian sima nu are cei mai multi stupi, dar are cele mai mari productii de miere si nu oricum ci cu turnurile rasturnate si mai cred ca stupii lui traiesc cel mai mult.
marius

Nicolaie Astafoaiei

Citat din: romikele din Decembrie 22, 2013, 02:38:45 AM
lung si dur.
Ce te-ai face Nicolaie,
Nu esista domnule Romi.
Ieu caut in stupi decat imbracat si cu masca de plasa si ma poate musca decat de manuri pana la coate.

Nicolaie Astafoaiei

Dar daca albina ramniceana e asa de rea si inteapa pe oriunde dumneavostra cum cautati in stupi daca aveti asa multi acolo ?
Musca rau oameni ?
Nu ieste mai bine cu albina carpatina ?

Nicolaie Astafoaiei

Citat din: sorinma din Decembrie 22, 2013, 06:29:13 AM
Citat din: Nicolaie Astafoaiei din Decembrie 21, 2013, 11:58:26 PM
Citat din: marius mircea din Decembrie 21, 2013, 11:29:42 PM
=)) :hippo: :nudie: ))/ asa bine nu am ras de mult timp- eu cred caeste unul din administratori : sampanie:
Domnule Marius am scris in prima zi ca nu sant administrator ieu decat lucrez in Pub si administrator ieste seful meu care are Pubul.
Nu ma supar ca va radeti dar imi pare rau ca asa de mult timp nu ati mai avut ocasia sa va radeti bine.
Fiti vesel ca viata e scurta si grea .

Ce este acela Pub?

Ieste un cafebar cu bautura din Irlanda si poze cu Liverpol pe pereti si pe bar.
Colegele mele au halaturi rosii ca tricourile Liverpol.

istodorescu vasile

Citat din: Nicolaie Astafoaiei din Decembrie 22, 2013, 12:24:33 PM
Dar daca albina ramniceana e asa de rea si inteapa pe oriunde dumneavostra cum cautati in stupi daca aveti asa multi acolo ?
Musca rau oameni ?
Nu ieste mai bine cu albina carpatina ?
ei umbla mai mult noaptea  in stupi , ca albina rimniceana e inofensiva noaptea. =)) =)) =))  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

mosunick

Mai, ma declar PROST. Ti-ai atins scopul in ce ma priveste, "Kolea".
Poti sa fii fericit mai o 'Laye ' ns.

Iarta-ma ca te-am luat in serios!!!!!!!!

Promit solemn ca nu se mai repeta!

Ar fi frumos sa mergi sa stai la coada sa iti iei putin obraz subtire.
Timpul costa. Si in timpul in care ii tii de povesti vanatoresti pe oamenii astia de bine care stiu cu se mananca treaba asta cu albina, altii ar avea nevoie de raspunsuri si nu le primesc pentru ca tu tii lumea ocupata...
Ti-a iesit!
Bravo!
Ai strategie nu gluma...
Si ani multi...
Hai pa!

"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

marian sima

Cat traieste un stup?
E o intrebare care socheaza putin pe cel care are experienta  .

Insa cat traieste un stup ca un intreg (cutie+albina)?
Daca albina e lasata de capul ei fara sa ai grija de ea acel stup traieste cativa ani,cu trecerea timpului se acumuleaza chestii nedorite in stup se inegresc faguri si albina simtind nevoia unei locuinte noi si curate  va parasi acel stup.

De aceia se spune ca roiul natural este cel mai sanatos .

Un stup ingrijit poate dainui foarte mult ,totul in interior se reformeaza si se regenereaza ,faguri ,populatie ,matci.
Mana si cunostintele apicultorului decid perioada de supravietuire a unui stup.
Sant situatii insa cand esti nevoit sa desfiintezi un stup pentru bunul mers al stupinei sau pentru inmultirea efectivului.

Eu in aceasta intrebare vad teama unui incepator inainte de a face o investitie.
Se intreaba cat va dura investitia lui necunoscand insa ca albina are o puternica forta de regenerare si multiplicare.

Ceva insa;eu nu am stupi care treiesc cel mai mult,altii scot cantitati mult mai mari de miere decat mine .
Sper ca m-am facut inteles.

pad3

e destul de evident ca in spatele lui nick-ului laie sta un apicultor cu multa experienta si cu chef de glume. decat sa va mai obositi sa-i raspundeti la modul serios mai bine incercam sa-l deconspiram.
e ca un soi de mima, vad ca raspunde la toate intrebarile.
laie, cate limbi vorbesti?

intreb asta pt ca il banuiesc pe batranu  :D
cine il nimereste primeste o : sampanie:, asta daca ne ajuta adminii si dau stop joc cand cineva il ghiceste (baniesc ca ei pot verifica ip)
somnul ratiunii naste monstri

istodorescu vasile

si eu incep sa cred ca este un apicultor cu experienta in spatele acestor intrebari. oricine ar fi recunosc ca de cite ori intru pe forum prima data caut acest subiect. nici un actor de comedie nu m-a amuzat asa.

roi_ag

E clar ,o gluma de sarbatori  :nod: N-ar fi bagat-o Romikele chiar asa =D>  Culmea personajul e
moldovean  !!! Un plus pentru marian sima care a cazut in plasa dar a dat un raspuns serios :bravo:
Citat din: romikele din Decembrie 22, 2013, 02:38:45 AM
lung si dur.
Ce te-ai face Nicolaie,