Pustu stuparul

Creat de Pustu, Noiembrie 24, 2013, 02:50:05 AM

« precedentul - următorul »

dorindafi

Citat din: lucian36b din Octombrie 30, 2015, 08:36:39 PM
Si vopsit
:hi: lucian
nu stiu nimic despre tine dar asta nu inseamna ca nu esti cunoscut  :wink:
cuibul prezentat + cat = 80/90kg inainte de extractie
intrebari : ai manevrat circa 50/100 familii in sistemul asta?
crezi ca vor rezista talpile de lemn si manerele la o asemenea greutate ?
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

lucian36b

Citat din: Pustu din Octombrie 31, 2015, 09:32:24 AM
Citat din: lucian36b din Octombrie 31, 2015, 07:36:37 AM
Pe mine m-a ajuns cam 80 lei
Polistirenul nu cred sa coste mai mult de 20 lei .Nu e cam mult ?!
ehhh as vrea si eu sa fie mai ieftin dar sa facem un calcul:
Polistiren extrudat de 40 mm plasticat: 27 lei( 2 coli la 13,5lei)
Capac din tabla de 0,5 facut la masina: eu am dat pe el 15 lei
Holsuruburi 43 buc: 8,6 lei
Sipci lem de 40x40 mm ( inclusiv sipca pentru urdinis si pentru picioare):* 15 lei (cine are scule si dulap uscat si le poate face singur)
HRANITOR PLASTIC 1,3 LITRI: 6 LEI
OSB pentru podisor: 3.5 lei
Vopsea de calitate pe baza de apa rezistenta UV:( o cutie de 20 de lei la 4- 5  stupi) 4 lei
Adeziv polistiren spuma ( pentru polistirenul din capac) si la tub pentru restul lipiturilor: 2,5 lei
Plasa pentru gaurile din fund si holsuruburi (8 bucati): 1,5 lei

lucian36b

Citat din: dorindafi din Octombrie 31, 2015, 06:22:10 PM
Citat din: lucian36b din Octombrie 30, 2015, 08:36:39 PM
Si vopsit
:hi: lucian
nu stiu nimic despre tine dar asta nu inseamna ca nu esti cunoscut  :wink:
cuibul prezentat + cat = 80/90kg inainte de extractie
intrebari : ai manevrat circa 50/100 familii in sistemul asta?
crezi ca vor rezista talpile de lemn si manerele la o asemenea greutate ?
Salut Dorin
Eu nu am zis ca am manipulat astfel de stupi. Eu am stupi cladici din lemn de diferite modele ( o sa pun imediat cateva poze)dar am facu in aceasta toamna stupi de polistiren de 6 rame si 10 rame pentru iernat, pentru ca ce am gasit in comert nu ma multumeau. Am prezentat acesti stupi pentru ANDREI mai mult in ideea de a-i da so o alta varia ta la acei Lyson de 6 rame pe care ii foloseste si care i se par cam scumpi ( pe buna dreptate avand in vedere ca au peretii de 2,5 cm si nu au intaritura in partea de sus). Nu cred ca vor reactiona bine in timp cei de la Lyson daca vrei sa le adaugi corpuri si la un moment dat va trebui sa introduci dalta intre corpuri. Sau daca propolizeaza ramele intre ele si vrei sa folosesti dalta sa desprinzi ramele. Cat dedpre manipulat eu intentionez sa le fac caturi insa eu ii pun pe un stelaj metalic si nu va trebui sa ii mut manusl. Practic ei raman pe pozitie pe stelaj si pleaca cu remorca. In ce priveste rexistenta nu am emotii ca nu ar rezista la 80-100 kg( da Doamne!!!) dar vom vedea la primavara

lucian36b

Stelajul

lucian36b

Din spate

lucian36b

Orizontalii cu familii ajutatoare

lucian36b

MER-uri

lucian36b

lucian36b

lucian36b

Polistiren 6 rame - podisor cu hranitor

lucian36b

Citat din: ciucur din Octombrie 31, 2015, 09:23:41 AM
Citat din: lucian36b din Octombrie 30, 2015, 08:31:20 PM
Si poza...

Bravo! Am o sugestie la rama de lemn din partea superioara a cutiei.
Sa fie imbinata in falt si prinse laturile intre ele. Astfel poti strange sau poti muta ramele cu dalta sprijinita de cadrul de lemn fara probleme.
Poate e cadrul ranforsat dar nu se vede in poza.
[/quote
Buna observatia. Nu se observa in poza dar sipcile de lemn sunt prinse intre ele pe colt cu holsurub de 5x80mm tocmai pentru a putea face lucrarile care spuneai. De fapt asta a fost unul din motivele pentru care le-am pus. Altul ar fi ca pit sa pun un cat si sa folosesc dalta cand il ridic, sau ca ramele sa stea pe falt de lemn, sau ca pot sa pun coltare metalice iar in cele din urma confera rezistenta intrdgului ansamblu

Pustu

DE LA STUPARI PENTRU STUPARI * LIVE Talk Show *  se amana pentru saptamana viitoare

" Aseara aveam o fata , arhitect . Acum am doar o hartie cu un numar pe ea "

Dumnezeu sa-i odihneasca

pharaonu75

Dumnezeu sa-i odihneasca!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Pustu

Vreau sa mentionez ca tremuram ca un caine la injectie :)

http://www.youtube.com/watch?v=WHL2LmbjVfU

oroles

Pustule, in ritmul asta nu o sa termini de imachetat / restrans familiile nici in decembrie. Tu si cu inca vreo cativa stupari care faceti filmulete  doar sa prezentati stupii. Eu la nea Marin nu am vazut sa deschida stupii numai sa ii arate. De fiecare data mai face si o operatie ceva. Te plangi ca gainile le tulbura linistea albinelor, dar de tine nu ai zis nimic. Eu zic sa ii strangi mai repede si sa ii ierti pana prin februarie.

Pe ai mei i-am terminat de restrans la inceputul lui septembrie si nu ii mai deranjez pana spre sfarsitul lui ianuarie cand probabil le voi pune o turta (nu sunt sigur ca o voi face deoarece am destula mancare!). Am unul fara matca sau cu o matca batrana. Nu stiu ce e cu el. L-am unificat cu un nucleu care avea matca si nu m-am m-ai uitat la el. Cert este ca a pastrat si trantorii de la familia fara matca, insa mai putini la numar. Are si ceva albina batrana, insa nu imi place ca vad trantorasi. Nu am mai avut curiozitatea sa vad ce e in acea familie. O las pana in primavara sa vad ce se intampla.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani