Pustu stuparul

Creat de Pustu, Noiembrie 24, 2013, 02:50:05 AM

« precedentul - următorul »

Pustu

Citat din: Cristel din Mai 25, 2015, 12:40:15 AM
Pustule, poate fi foarte adevarat ...
Nu ca poate fi o unificare . Sigur e o unificare . Nu e vorba de invidie . Sper sa nu fiu interpretat gresit . Si nici de regizat ceva . Numai ca nu a spus cum a ajuns acolo . Iar mie ca incepator mai pampalau asa mi s-a parut ciudat . Si pana sa-mi pice fisa l-am intrebat daca vad bine 14 rame acolo . Mi-a raspuns ca sa am grija de stupi si sanatate .
Daca postam eu poza aia de mai sus pe la 1 mai cand a fost facuta fara sa scriu nimic despre ea ce spuneati ? Cu stupul ala pe 30 rame intregi si 10 pe 3/4 . Ca am facut unificari nu ? Si daca va spuneam apoi sec ca nu am facut nici o unificare nu ma credeati cu toate ca eu am spus adevarul . Bineinteles nu tot . Sper ca ati prins ideea .
Multa sanatate .

Cristel

Intotdeauna plec de la premiza ca omul spune adevarul. Mai ales ca aici nu e concurs pentru a utiliza tertipuri in prezentari spectaculoase.
Dincolo de toate, privim, analizam si asimilam informatii daca sunt utile. Din nefericire,uneori omul nu invata nici din greselile proprii, dar din cele ale altora!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

calmusdaniel

Mai Pustu,eu nu umblu cu cioara vopsita!Daca stupul acela era pe 14 rame,era pt ca acea fam a intrat puternica in iarna,datorita faptului ca i-am schimbat matca in iulie,si a fost foarte bine stimulat.In plus eu nu sunt un apicultor de weekend,ci eu stau cu ochii pe stupi 12 ore din 24.Daca apicultorii de ocazie lasa stupii in pace dupa ce-si iau mierea si pleaca la mare,eu stau cu stimulatul pe ei pt sezonul urmator.Eu unul,am grija de stupii mei,la fel ca de copii mei,si nu am nevoie sa fac trucaje pt a iesi in evidenta(cum fac altii)
Cand nu mi-a mers bine eu am aratat realitatea,cand mi-a mers bine am facut la fel!
Poate intr-o zi ve-ti intelege ce inseamna sa intri cu familii puternice  si sanatoase in iarna.Cine vrea sa vada ce fac eu, il poftesc la mine la stupina sa vada pe viu.Sanatate! :hi:

calmusdaniel

Inca ceva,pe mine nu ma intereseaza nr de lazi din stupina, ci sa am fam puternice si sanatoase,pt a putea culege cu ele de la rapita si sa nu  fiu nevoit sa trag de ele sa le dezvolt in timpul culesului.

Pustu

Cer scuze daca am suparat pe cineva . Nea Daniele nu doream decat o confirmare .
Multa sanatate tuturor si butoaie pline .
ps : promit ca anul asta nu mai plec la mare

Pustu

Pustu

Cristel

Pustule, nu-i un capat de tara faptul ca nu intra fagurii in canal. Slefuieste cu flexul in partea de jos celulele de pe o parte (sau si alta, daca nu intra din prima) strict cat intra in cantul din leat. Daca nici asa nu vor, slefuieste si in partea de sus, pe partea opusa celei in care ai facut slefuirea jos.
Data viitoare, inainte de a incheia ramele, da tu cu flexul un canal corespunzator si in leatul de sus si in cel de jos.
Sa vedem daca merge.
Bafta!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Pustu

Citat din: Cristel din Mai 29, 2015, 12:33:20 AM
Pustule, nu-i un capat de tara ...............
Multumesc pentru sfaturi . Pana la urma m-am descurcat . Dar n-as mai repeta experienta . Pe comerciant nu-l intereseaza ce vinde , pe meserias i-l doare la basca si fraierul plateste . Adica eu . Degeaba " vreau o tara ca afara " ca am gresit tara in care trebuie sa locuiesc sa-mi doresc asa ceva . Numai ce am vazut un filmulet pe feisbuc cu un raft  in germania pe trotuar cu produse de casa de la care te servesti singur si lasi banii acolo . Acum o saptamana i-mi spusese domnul cu veninul in discutiile pe care le tin la sfarsit de saptamana exact acelasi lucru dar cu o gradina de flori din care alegi singur pe care le vrei , le tai si lasi banii . Nu te supravegheaza nimeni . Adica daca locuiesti in germania poti sa-ti doresti " o tara ca afara " si sigur vei avea parte . Daca traiesti in romania ...
Sa traiesti nea Cristele . Multa sanatate si numai bine .

Cipi

Imi aduc aminte cand domnul din Germania zicea ca inlatura polen gros de un deget de pe saua de la bicicleta, toata lumea a inceput sa rada, inclusiv eu. Printii mei locuiesc in Germania si mi-au confirmat ca peste tot se aseza un strat de polen cu grosimea de aproape 1 cm.

Initial i-am pus o eticheta gresita acelui domn, dar in ultimile doua interventii ale sale, m-a facut sa-mi schimb in bine parerea despre el, se vede ca nu e un om prost dupa vocabularul pe care il are.

Pustu

Pustu

Pustu

Pustu

Pustu

e buna oferta ?