• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Stupina mosului

Creat de mosunick, Septembrie 03, 2014, 04:16:02 a.m.

« precedentul - următorul »

bucovineanu

E totusi destul de dificil de facut foi cu ea. Trebuie facute mai intai foi cu doi cilindri netezi si abia dupa aceea se imprima celulele.

dan sebastian

Se imprima prin laminare la rece ?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

stefanescu

O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

mosunick

Aparatul e gandit pentru laminare la rece, asa cum se poate vedea si in videoul postat de colegul Stefanescu. Asta nu inseamna ca nu se poate folosi si pentru laminare la cald. Numai ca laminarea la cald presupune un sistem aditional foarte eficient de racire a tamburilor. Adica apa la 15 grade constant care sa raceasca tamburii pe care curge ceara de cca 75 grade. Altfel la contactul cu tamburii ceara nu se va solidifica suficient si nu va functiona sistemul. Asta poate fi reglata si din viteza de procesare (rotire a tamburilor) care, daca e mica, va permite racirea mai buna a valturilor.
Sunt totusi niste cheltuieli deloc neglijabile cu racirea apei. Ma gandeam ca apa adusa constant din put ar putea fi alta solutie alternativa de racire.
Eu sunt convins ca am sa reduc foarte mult timpul necesar pentru producerea fagurilor artificiali utilizand sistemul acesta (fata de obtinerea cu prese care necesita 2,5-3 minute per foaie de fagure), si am avantajul ca voi folosi ceara provenita din sursa sigura, adica aceea a propriei stupine. Ceea ce imi da o independenta pe care nu o pot altfel obtine.
Evident ca am sa-mi ajut si prietenii sa-si prelucreze propria ceara. Mai avem si noi prilej de a sta la un vin in beci in felul asta ;)
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone