Bine v-am găsit!

Creat de calmusdaniel, Noiembrie 13, 2013, 06:09:57 PM

« precedentul - următorul »

calmusdaniel

tatar ady.Cele 3 roiuri au sanse sa scape daca vor avea zbor de curatire cat de curand.In general fam slabe consuma mai multa hrana si i-si incarca mai mult intestinele.

tatar ady

Am inteles,nu prea sunt sanse in februarie sa fie temperaturi pt un zbor de curatire.Ce as putea face altceva?Daca le-as muta intr-o incapere incalzita?

marius_vfp

e posibil sa fie da pe sfarsitul lunii , acum depinde si de factorii din zona in care esti .
spor

stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

andrei_calinescu

Citat din: tatar ady din Februarie 06, 2014, 09:33:35 PM
Am inteles,nu prea sunt sanse in februarie sa fie temperaturi pt un zbor de curatire.Ce as putea face altceva?Daca le-as muta intr-o incapere incalzita?

Tatar Ady, iernezi pe miere naturala, sau inlocuitori?

calmusdaniel

tatar ady.Stiu ca s-a practicat mutarea albinelor intr-o incapere incalzita dar eu nu am facut asa ceva deci nu stiu ce sa zic.Mai bine astepti,ca trebuie fie o zi mai calda luna asta.

calmusdaniel

tatar ady.Daca vrei,poti sa ma suni,ca as vrea sa vorbesc cu tine.Nr meu este 0740088010.

tatar ady

De iernat ,iernez pe  miere si am administrat niste pungi cu miere la familiile care trebuie administrata mancare.doar acuma 2 zile am pus niste turte de apimel. Cele care au pete de diaree sunt niste roi pe 4 rame,fiind mai slabi au consumat mai multa miere .

calmusdaniel

calmusdaniel

Filmuletul acesta prezinta stupina unui prieten al meu,si am pus-o pe acest forum ca sa ne mai delectam un pic.

roi_ag

=D>  =D>  =D> Stupii aia la corcodus roiesc  :nod:

Ionut Ursachi

Foarte frumos arata stupina dumnealui . As avea si eu o intrebare .Acea populatie densa de albine este datorata atat hranirii proteice dar si a unei bune impachetari  a familiilor  ?
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."
    Multa sanatate si respect !

rarescyp

foarte frumos...
'incepator stupar' cred ca e o pacaleala... :)...multi profesionisti pot lua lectii de la el
in ce zona are stupina?...foloseste acelasi mod de stimulare ca si dv domnule calmus?...
cred ca a intrat la iernat cu fam foarte puternice ( probabil unificari)...

Multa sanatate....
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

pistol28

Domnule calmusdaniel
Va rog sa ne spunti (judetul) unde este amplasata stupina  in care s-a facut filmarea si mai ales data.
Va multumesc
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

romikele

Citat din: pistol28 din Februarie 09, 2014, 08:31:00 AM
... mai ales data ...

Titlul filmului:  "stupina 7 februarie 2014"

Stupina se afla undeva in vestul tarii...

Marius-ursulakhe

Nea Daniel ieri am inceput stimularile dupa ce am modificat retetea si am mai adaugat la pasta inca doua doua kg de miere de fs
In urma cu 10 min am fost si am ridicat 3 capace si am observat ce una a tras toata pasta ai celelalte doua au tras doar jumate numai ca astea doua care nu au tras toata pasta mai aveau tura din miere cristalizata de fs
Am dat in jur de 2kg de pasta la 20 stupi
Vreau sa mai precizez ca ieri la 12 grade afara am luat la controlat amanuntit toti stupii si am observat ca la cei la care am administrat turtele de miere aveau puiet de aproximativ 10cm/10cm pe 3 fete de rame puiet capacit iar cei la care nu am administrat aveu oua cu varsta de 2 zile