Bine v-am găsit!

Creat de calmusdaniel, Noiembrie 13, 2013, 06:09:57 PM

« precedentul - următorul »

mape 48-petru manea

cred ca din cauza caldurii a inflorit ---de obicei rapita se seamana in 5 septembrie in zona mea ---a avut timp 70 de zile sa creasca si sa infloreasca avand apa si caldura necesara

calmusdaniel

si aceasta rapita a fost semanata in septembrie mai mult ca sigur a inflorit din cauza temperaturii ridicate :bzz:

pop alin daniel

:bzz: :bzz: oare  matcile nu o sa inceapa sa ponteze si daca da nu o sa creasca consumul de miere si implicit uzura albinelor,eu zic ca lanul ala ii cu doua taisuri  :bzz: :bzz:

calmusdaniel

Nu cred ca e vreo problema pt ca temperatura nu le permite sa aiba o activitate sporita.

Marius-ursulakhe

Domnule Daniel am mai multe intrebari dar momentan imi aduc aminte numai 3 :
-ce inaltime are podisorul (dimensiune letului pama la osebeu)
-ramele de magazie sunt rame obijnuite sau sunt mai late lateralele
-folositi gratie haneman intre corpul de jos si magazii?
Intreb de inaltime podisoare ca eu cand am conceput stupii am zis sa ii fac in asa fel ca atunci cand pun podisorul sau magaziile sa calce pe umeri ramelor (ca atunci cand cari stupii sa nu am surporiza ca ramele sa joace in stup)si am facut podisoarele de 3 cm inaltime si imi pare ca sant prea mari (prea inalte )iar in iarna asta doresc sa modific toate podisoarele

calmusdaniel

Nu stiu la ce te referi cind ma intrebi de inaltimea podisorului iar ramele de cat sunt obisnuite.Nu folosesc gratie intre corpul de jos si cat.

calmusdaniel

ursulakhe.Daca te referi la grosimea chenarului podisorului este de 2cm.

Marius-ursulakhe

Da de chenarul podisorului am intrebat .Multumesc de raspuns
Matca nu urca in cat sa depuna oua daca nu folositi gratie haneman;intreb asta pt ca am vazut la multa lume si spuneau ca mierea sa fie pe sortimente este bine ca acele rame de magazie sa fie rame curate(fara sa fie ouate)
Ce distanta folositi intre fundul stupului si rame.Folositi fund plin la stupi?
Stupii dumneavoastra sunt conceputi ca catul sa calce pe umeri ramelor sau mai aveti o jumate ce centrimetru peste ca catul sa se inbine cu stupul prin falt?intreb asta pt ca daca dumneavoastra daca aveti chenarul de la podisor de 2cm si stupul este conceput cu acei 0,5cm este deja 2,5 cm pana la spetezele ramelor (partea de sus a ramei
Va multumesc enorm inca o data pt ca imi raspundeti la intrebari.Multa sanatate

Cristel

Bine ati venit pe site! Va asteptam, mai ales ca aveti un stil pedagogic foarte clar, pe intelesul tuturor, fie ei incepatori sau profesionisti. Multumim pentru retete, pentru sfaturi. Asteptam sa vedem daca si noi evoluam la fel ca si voi, cel putin in dobandirea cunostintelor apicole. Adevarul este ca fara practica, teroria este doar vorba in vant.
Succes in continuare si asteptam "noutatile" pe care le aveti in tehnica intretinerii familiilor de albine. E drept ca nu toti vor avea o baza melifera timpurie, asa cum este rapita langa care aveti prisaca, dar speram ca bunul Dumnezeu da alte flori care sa compenseze aceste lipsuri. Sanatate si asteptam noi postari video cu modul de confectionare a stupilor/nucleilor si tot ce credeti ca puteti sa impartasiti.
Toate cele bune!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

rarescyp

Citat din: calmusdaniel din Noiembrie 21, 2013, 09:26:36 PM
ursulakhe.Daca te referi la grosimea chenarului podisorului este de 2cm.
la mine rama e cu 0,5 cm sub nivelul de sus al corpului; am facut podisorulcu inaltimea chenarului de 1 cm....deci, intre rame si osb sunt 1,5 cm...
ursulakhe. Cred ca domnul Calmus cand spunea ca ramele pt cat sunt normale, se referea ca sunt rame de recolta, adica mai late in care matca nu poate depune oua...
Corectati-ma daca gresesc...
Multa sanatate...
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

calmusdaniel

ursulakhe.Matca urca mai rar in cat ca sa oua,dar asta nu e o problema.Ce treaba are ouatul matcii in cat cu sortimentul?Niciuna.Distanta dintre speteaza ramei si osb-ul de la podisor e de un cm.Caturile cad direct pe corpul stupului.Probabil n-am inteles eu bine la inceput la ce te referi tu.

calmusdaniel

Cristel.Tinind cont ca nici unul dintre noi nu s-a nascut invatat ,ceea ce recomand eu se face de multi ani numai ca putini mai respecta nevoile familiei de albine,si anume:hrana naturala adica miere de calitate,tratamente la timp si dragoste fata de albine.Multumesc!

calmusdaniel

rarescyp.M-am referit la ramele normale nu la cele ingrosate.Pt mine nu e o problema ca matca i-mi mai oua incat cate o rama doua,asta e un castig de puiet pt fam de albine.

fiug1970

Citat din: calmusdaniel din Noiembrie 17, 2013, 04:05:13 PM
Porumbeii sunt voiajori standard,nu sunt de concurs.
Aha,am inteles.Sant de ciulama!! :wink2: :wink2:(mai tarziu,dar m-am prins...)

calmusdaniel

nu sunt de ciulama porumbeii voiajori standard  sunt de ornament dar la nevoie sunt buni si de o ciulama  =)) =)) =)) =))