Bine v-am găsit!

Creat de calmusdaniel, Noiembrie 13, 2013, 06:09:57 PM

« precedentul - următorul »

calmusdaniel

Citat din: dan sebastian din Ianuarie 31, 2015, 07:51:12 PM
Continuati va rog cu celelalte boli si tratamente. Multumesc !
In concluzie antibioticele s-au folosit si se folosesc in continuare,ca drept dovada tonele de miere care au ajuns la procesator cu continut de antibiotic.
  Despre varoa am sa scriu putin mai tarziu.

italianu

un procesator corect NU primeste mierea fara un control ! Dar cum e ,,normal'' la noi mai sint si din astia!
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

bismark

Ionele,daca ala micu cu pestele si care parca seamana cu tine :razz: a pescuit un asa peste din iazul ala gata, e ok, poate in martie ne vom vedea tet-tet ca am fost informat ca va fi ceva pe acolo.Sint curios, sa va intilnesc si sa punem de o  :coffee: :beer:,ca la virsta mea,nu se stie.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

calmusdaniel

Daca va referiti sa ne intalnim la targul de la Bucuresti mi-ar face mare placere sa va vad!Cu respect! si multa sanatate! 

bismark

Nu stiu despre ce e vorba dar,eu am inteles ca pe la Rimnic.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

bio

Citat din: calmusdaniel din Februarie 01, 2015, 02:00:12 PM
....
Deja stie cate ceva si despre apicultura,de ex,baga degetelul in butoaiele cu miere si zice asta e de ciulini,asta e de rapita,le stie pe toate.

.....foarte bine ca ai inceput sa ii pregatesti..:)

bio

Citat din: calmusdaniel din Februarie 01, 2015, 02:16:23 PM
.....
In concluzie antibioticele s-au folosit si se folosesc in continuare,ca drept dovada tonele de miere care au ajuns la procesator cu continut de antibiotic.
  ..

Antibiotice se dau citeodata si gresit si din aceasta cauza apar asemenea probleme.
Trebuiesc folosite ca ultima arma .

Citat din: calmusdaniel din Februarie 01, 2015, 02:16:23 PM
.....
  Despre varoa am sa scriu putin mai tarziu.

Tratamentul cu amitraz cred ca este cel mai eficace contra varooa.... si am folosit si diefrite tratamente pe baza de tau-fluvalinat...si Perizin--cumafos substanta activa.....era bun si APISTAN-ul parca flumertionul substanta activa..
....asa ca o scurta caracterizare a ce am folosit eu.

Amitraz ca substanta activa aplicat cu Furretro este cea mai buna combinatie pret - aplicare -eficienta.
Este destul de ieftin--cu un flacon de Taktic fac multe tratamente.
Aplicare-- la 6 pavilioane cred ca nu dureaza sa spun 40 de minute... nu prea am fost atent la timp dar sigur nu sar de 40 minute.
Eficienta-- ii tavaleste destul de bine... de cind folosesc Taktic@ Furretro nu am mai simtit probleme la iernare cauzate de catre Varooa.

Tau-fluvalinat.. Am dat prima data ani in urma cind mi-am luat primul flacon de 250 grame de Klartan adus destul de scump din Spania.... ca dupa ani sa gasesc Mavrik destulk de ieftin .
Este destul de ieftin...
Se aplica mai greoi decit Amitraz@ Taktic..
La folosirea lui indelungata se spune ca Varooa creeaza r4ezistenta.

Perizin ... am dat acum vreo 4-5 ani..asta in urma cu 7-8 ani in ur5ma.. Din ce tin minte destul de eficace, --dar ma usca la pret..:(..Nu am gasit, nici nu am cautat ceva semanator dar mai ieftin.

Apistan...am dat o singura data bani pe el si nu mi-a mai trebuit..Il tin minte ca fiind scump, cred cel mai scuymp din tot ce am folosit.

calmusdaniel

Pt cei care vor sa faca turta proteica,le pot da o reteta din cartea  lui Petru Moraru,care suna asa,din totalul compozitiei de 100%,partea glucidica reprezentata de 75% (din care 50%zahar plus 25% miere poliflora)urmata de o parte proteica ce nu poate depasi 20%(dar nu mai putin de 10%)diferenta fiind completata de un premix de vitamine de 1%,intreaga compozitie primind pana la obtinerea unui amestec omogen ceaiuri sau decocturi de pana la 4%,sau protofil 40ml pe kg.
Eu ca proteina  as folosi in aceasta turta proteica extractul proteic din soia si extractul proteic din zer,astfel albina n-ar mai avea incarcatura mare din cauza celorlalte resturi nedigerabile (fata de folosirea soiei pulbere) :hi: :hi: 

Florin94

De unde se gaseste extract proteic de soia sau extract proteic din zer special pentru albine ( sub ce forma se gaseste el , ce concentratie are etc) am cautat pe internet dar nu am gasit nici un fel de detaliu,

calmusdaniel

Florine,pt ca esti prietenul meu,cauta pe REDIS,dar ai grija sa nu le dai prea multa proteina ca ajung culturiste!

Florin94

Va multumesc , =)))) Nu le dau prea multa , deocamdata merg pe metoda aceea primitiva o iau asa batraneste pas cu pas :)))

calmusdaniel

Asa te vreau,Florine,ia-o incet si sigur.

pharaonu75

Cat izolat proteic de soia, zer sau lapte si ou, de la Redis, am mancat la viata mea...  :hi:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

calmusdaniel

Citat din: pharaonu75 din Februarie 04, 2015, 01:03:59 PM
Cat izolat proteic de soia, zer sau lapte si ou, de la Redis, am mancat la viata mea...  :hi:
Eu n-am luat proteina de la Redis,am luat numai de la Ghita!  =)) =))

D006

Citat din: pharaonu75 din Februarie 04, 2015, 01:03:59 PM

Unul este Faraonu ! are  mușchi are valoare !!!  Redis sa traiasca !  :)