Bine v-am găsit!

Creat de calmusdaniel, Noiembrie 13, 2013, 06:09:57 PM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

la un numar de peste 200 de familii este necesar sa ai o  linie de extractie. nu prea merge sa extragi pe cimpuri. eu spun din proprie experienta, ca este foarte scurt timpul atunci cind stai sa extragi pe cimp.eu practic deocamdata acest tip de pastoral facind extractii pe cimp, si va spun ca este o nebunie, mai ales la culesuri abundente asa cum este salcimul. imi doresc  pentru viitor sa construiesc un spatiu special pentru extractie, insa datorita faptului ca singurii bani vin doar din apicultura, nu se poate deocamdata, si pierderile in productie sunt substantiale, daca tot stau sa ma mut cu centrifuga de la o stupina la alta. bine mi-ar fi sa merg cu corpuri de strinsura goale, si sa le iau pe cele pline sa le extrag acasa, dar sunt insuficiente deocamdata materialele apicole de care dispun.
[/quote] Sunt de aceeasi parere. E mai eficient sa trimiti acasa caturile pline si sa bagi altele goale direct pe stupi. In plus de extractie se pot ocupa in liniste sotia copii si parintii, iar tu nu pierzi timpul cu asta ci te ocupi de stupi.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

italianu

Salut Daniel,îmi poti da te rog reteta/kg de miere pentru stimulare in toamna(cea cu drojdie de bere inactiva,lapte praf si faina de soia),pe care spuneai ca-i buna pentru formarea corpului gras? Multumesc!
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

calmusdaniel

italianu.La 1 septembrie incep stimularea intai cu 50g drojdie,100g lapte praf pe kg de miere,iar la ultimele mese pun150g drojdie pe kg de miere(numai pun lapte praf).La 1kg de pasta adaug40ml protofil si 2g apicomplex.

crisian-nicolae

Dom Daniel,ce spuneti de lapte praf  protilac produs de Romvac,este bun pentru albine. :uimit:

italianu

Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

calmusdaniel

crisian-nicolae.Eu am folosit numai lapte praf uman si nu  stiu ce sa zic despre el.

mmacreanu

Domnule Daniel, pe ce principiu stimulati cu proteina in procent de 5,7% in cazul in care toate cartile recomanda ca stimularile sa fie in procent de 10-15% proteina ... trebuie sa existe o logica. Este drept ca 5,7% este mai bun decat nimic, dar e ca si cum ai de facut un tratament, medicul recomanda 100mg la 12 ore si tu iei doar 50mg!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

crisian-nicolae

calmusdaniel

mmacreanu.Cum am mai zis,teoria ca teoria dar practica ne omoara.Eu folosesc reteta asta de ani buni si am obtinut rezultate f bune si in paralel am vazut si dezvoltarea altor stupini care au fost stimulate sau nu cu alte produse,si ce credeti,eu am avut intotdeauna lazile ful de albine,pe cand ei....Daca ne apucam de calcule  riscam sa ramanem doar cu ele pe hartie.

calmusdaniel

crisian-nicolae.Am folosit si eu laptele Raraul si a fost bun.

harnaj12

d.ul Daniel as vrea sa va intreb si eu daca ati folosit vreodata ca principiu activ in turtele proteice doar polenul si daca este vreo diferenta intre aceste turte si pe cele pe care le folositi d.voastra in prezent,va multumesc!!

calmusdaniel

harnaj12.Eu folosesc doar inlocuitori,n-am facut pasta cu polen.Pot sa-ti spuna ce diferenta este cei care au facut.

rarescyp

Domnule Calmus, cum stati cu stimularile...in ce stadiu va sunt familiile ????...
Nu ati mai postat demult...

Multa sanatate...
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

Marius-ursulakhe

Domnule Daniel ieri am facut rapid o mica revizie la 10 stupi sa vad cum stau cu hrana si am observat ca au destul de mult puiet capacit pt aceasta data .
Acuma drept este ca am avut timp frumos in vestul tari de prin 10-15 februarie (cred ca asta este data)cand am vazut primele gauncioare de polen si alea si acum in cantitati mai mici dar cred ca stimularea cu pasta dupa reteta dumneavoastra si hranirile cu mici turtite de miere cristalizata si-au facut efectul din plin
Va multumesc ca santeti asa dechis si aveti atata rabdare cu noi incepatori  ^:)^   =D>      :)    :hi:

calmusdaniel

rarescyp.N-am ce sa arat deosebit acum,eu inca continui cu stimularea,fam se dezvolta bine,nici vremea n-a fost prea calda ca pot sa fac alte lucrari.