Lipsa miere in stup,ajutor!

Creat de Claudiu95, Octombrie 17, 2013, 07:41:57 PM

« precedentul - următorul »

cipriene

extrudatul....fantezii, fantezii, fantezii :qp:
romikele are dreptate: foamea si bolile (sau parazitii) omoara albinele.
e ca si cum iarna am imbraca noi oamenii animalele salbatice
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

romikele

Am mai povestit cu alta ocazie ca intr-un an am ratacit la intoarcerea pe vatra un roi intr-o roinita din PFL de 4 mm, pe 3 rame, printre alte cutii identice dar pline cu materiale.
In primavara, in prima zi calduroasa cu soare din februarie, nu mica a fost surpriza sa vad albine iesind din cutie, la zbor de curatire.
Intrigat, am zis ca au ramas rame cu miere si au dat albinele peste ele, asa ca am scos cutia din stiva si am ridicat capacul... surpriza a fost ca am descoperit 3 rame full de albine, cu hrana inca suficienta.

Asa ca au trecut cu brio peste iarna, cu peretii cutiei de 4 mm, dar etansi, devenind o familie foarte buna.

Deci, nu grosimea conteaza  :D

Claudiu95

Va multumesc pentru raspunsuri ,tin sa precizez ca am o rama cu puiet capacit din cele 4  ,o elipsa de puiet destul de mare si pe deasupra am miere capacita ,restul ramelor destul de putina miere /sirop si putin puiet ratacit ,si 3 rame sunt acoperite complet cu albina,totousi azi ma duc la un apicultor sa iau o rama cu miere sau doua.
Va multumesc tuturor nu ma asteptam sa primesc atatea raspunsuri si atat de repede,este un forum foarte util pentru incepatori.

SPYKAL

Citat din: Claudiu95 din Octombrie 19, 2013, 07:34:08 AM
Va multumesc tuturor nu ma asteptam sa primesc atatea raspunsuri si atat de repede,este un forum foarte util pentru incepatori.
Fruntea sus si incredere in tine. Multi dintre noi suntem incepatori in aceasta minunata indeletnicire dar cu drag de albina, pe care constat ca il ai vei reusi sa treci roiul cu bine peste iarna. Mult succes in continuare si iernare usoara. Stima si respect!!!

cipriene

Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

SPYKAL

Citat din: cipriene din Octombrie 20, 2013, 12:24:21 AM
ce inseamna "o elipsa de puiert"?
Banuiesc ca este un mod de exprimare.......puiet putin.....de marimea unei palme..............ceva asemanator. Stima si respect!!!