Pintenul apicol

Creat de oroles, Octombrie 08, 2013, 05:15:05 PM

« precedentul - următorul »

State

Marian , tu parca aduceai foite de la bulgari , nu ? Mai aduci ?

marian sima

In ultimul timp nu am mai avut timp de foite deoarece am avut de onorat comenzile pentru prese.

Eu achizitionam ceara de la apicultori bulgari si pe urma o dam la schimb.
Pachetul de 100  foite pe care eu il comercializam la pretul de 220 lei costa 275 de lei in magazin la Ruse.
Faguri din imagine costa 1,3 leva fagurele adica aproape 3 lei.

Saptamana viitoare trebuie sa mai iau faguri pentru mine si cateva cutii pentru un client mai vechi.
Nu prea se mai gaseste ceara la pret convenabil nici la ei.

oroles

Citat din: marian sima din Iulie 03, 2014, 08:32:48 PM
Pentru lipirea fagurilor prin incalzirea sarmei trebuie sa aveti sub rama o scandura de dimensiunea fagurelui.
Se aseaza rama pe acea scandura,sarma vine razant cu suprafata scandurei astfel incat fagurele nu e patruns rea mult de sarma.
Unde fagurele nu se aseaza pe scandura acolo se taie sarma.
Intradevar cu facuri Bulgaresti trebuie lucrat mai cu atentie.
Eu am un transformator de televizor ,tii aproape o secunda conectate bornele si e suficient,
Am lucrat si cu faguri bulgaresti.
Azi am topit cca 10 kg de faguri bulgaresti. Sunt PRAF! Nu le mai fa reclama. Nu se lipesc in niciun fel, albina ii roade in loc sa ii cladeasca. Imi pare rau ca nu am facut poze. Se dezlipeau de pe rama si cadeau sub greutatea albinei in stupii in care ii aveam mai puternici. In partea de sus aveam crescatura si in partea de jos doua straturi de foita cladita. Am avut de treaba o groaza  din cauza bulgarestilor.

In concluzie: Nu mai cumpar nimic bulgaresc cat oi fi si oi trai!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

marian sima

Oroles albina roade faguri cand nu are cules.
Cat despre reclama,nu le fac reclama nu pot eu sa ma ocup de faguri la cati faguri  se cere numai de catre clienti vechi  .
Magazinul apicol din Ruse e asaltat de clienti Romani majoritatea cumpara faguri,cand m-am dus o data avea un garaj intreg plin cu cutii de faguri ,m-am dus dupa doua saptamani si nu mai aveau faguri.
Ti-am spus sant mai multe firme care produc faguri in Bulgaria depinde ce cumperi.

dodo79

Citat din: marian sima din Iulie 05, 2014, 11:01:37 PM
Oroles albina roade faguri cand nu are cules.
Cat despre reclama,nu le fac reclama nu pot eu sa ma ocup de faguri la cati faguri  se cere numai de catre clienti vechi  .
Magazinul apicol din Ruse e asaltat de clienti Romani majoritatea cumpara faguri,cand m-am dus o data avea un garaj intreg plin cu cutii de faguri ,m-am dus dupa doua saptamani si nu mai aveau faguri.
Ti-am spus sant mai multe firme care produc faguri in Bulgaria depinde ce cumperi.
de asta sau scumpit si la ei.daca romanu cumpara cu duba. :)

oroles

Astia pe care ii am eu nu au nicio firma pe pachet. Nici macar un nume...nimic.
Uite cum arata o foita. Ca sa vezi ce subtire e!

dodo79

Citat din: oroles din Iulie 06, 2014, 08:18:47 PM

Astia pe care ii am eu nu au nicio firma pe pachet. Nici macar un nume...nimic.
Uite cum arata o foita. Ca sa vezi ce subtire e!

sarma e mai groasa decat foita  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

oroles

Am observat ca fagurii de anul acesta care au fost crescuti sunt foarte grosi, in special in partea de sus. Banuiesc ca din cauza vremii reci de afara au crescut faguri mai grosi... Bineinteles vorbim aici de cei care nu s-au rupt.

oroles

Rectific... Intr-un colt pe cutia de faguri scria cu litere chirilice APIACTA. Asta  e marea firma a bulgarilor care mi-a prdus fagurii si belelele.

marian sima

Oroles uite cutia si faguri Apiacta.

oroles

Cutia cred ca e la fel ca cei prezentati de tine:

Uite si tu diferenta intre fagurele bulgaresc si unul noname facut la Bistrita de o II (intreprindere individuala). Se vede cat de transparent e cel bulgaresc. Si culoarea e diferita. Cei bulgaresti au parafina la greu. Aproape ca uitasem cat de bine se lipesc niste faguri buni cu redresorul...

Si firma:

Fagurii in pachet:

marian sima

Faguri de la Bulgari crescuti.

marian sima

Ba chiar cu miere in ei .(si nu mai cade de pe sarma)

marian sima

Astazi am bagat alt rand de foite.

marian sima

Culmea si matca ponteaza in ei.
Atentiune...... trece regina.