impachetarea fam.de albine pt o iernare optima

Creat de gaby, Octombrie 05, 2013, 05:32:35 PM

« precedentul - următorul »

crisian-nicolae

mai am rame dupa difragma la un roi pe 5 rame caruia iam schimbat matca in august care ponteaza si la ora actuala si nuprea sunt multumit de rezervele din cuib si sper sa mai suplimenteze rame find luate de la o familie cu rezerve suficiente.
cum se strica vremea le-am si scos nu las rame dupa diafragma. :bzz:

dorindafi

:hi:  nicolae
dai sirop ori miere in hranitor pt blocarea celulelor shi efectuarea rezervelor . pina nu se raceshte timpul
in momentul in care sa raceshte timpul , cuibul nu mai trece dupa diafragma
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

istodorescu vasile

sa dea sirop in noiembrie?total contraindicat.

marius_vfp

sunt de aceeasi parere , maxim pana la 10 septembrie
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

morozan simion

buna, am fost ieri la stupina si am impachetat fiecare stup, cam asa i-mi arata stupii mei impachetati

morozan simion

continuare

morozan simion

si ultimele

istodorescu vasile

vad ca a aparut moda cu invelitul lazilor cu folie .va veti convinge singuri de efecte.

dorindafi

Citat din: istodorescu vasile din Noiembrie 03, 2013, 06:41:43 PM
sa dea sirop in noiembrie?total contraindicat.
mai bine sirop acum decit stupii goi la primavara - decizia ne apartzine    :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

cazacu marius

Nu te supara ,si eu sunt incepator dar dau si eu o idee.stupii aceia ca ii ai pe 8 rame trebuiau strinsi  pe maxim 5 rame .nu prea ai albina ptr cuib de 8 rame.salutare. :hi: :beer:
macin-Tulcea

crisian-nicolae

iam pus miere in hranitor , rame cu miere descapacita dupa difragma si am incercat si cu rama cu miere pusa peste rame ,matca sia vazut de ponta in continuare iar albinele nici nu sau gindit sa ocupe cu miere zona unde ponteaza matca se vede foarte bine ca matca este sefa in stup. :D :D
simion ce ai pus in perne fulgi sau paie. :zzz:

roi_ag

Morozane, totul bine pana la folia care nu are ce cauta pe rame ,pune omule sac de rafie ca da
voie condensului sa  treaca prin el,costa 0,6 ron , si folia exterioara e criminala ,o sa vezi umiditate
la greu ,nu te tin 5 ani cutiile.

crisian-nicolae

marian sima

Citat din: crisian-nicolae din Noiembrie 02, 2013, 06:44:38 PM
mai am rame dupa difragma la un roi pe 5 rame caruia iam schimbat matca in august care ponteaza si la ora actuala si nuprea sunt multumit de rezervele din cuib si sper sa mai suplimenteze rame find luate de la o familie cu rezerve suficiente.
cum se strica vremea le-am si scos nu las rame dupa diafragma. :bzz:

Matca aceia nu ponteaza ea degeaba ,e tanara si matcile tinere ponteaza mai tarziu ,e posibil ca roiul sa nu fie prea populat sau daca este populat albina sa fie uzata ,pauza de ponta nu a adus alta generatie mai tanara asa ca matca se lupta sa suplimenteze populatia .

E bine ca acel roi sa ierneze linga o familie mai puternica de unde sa fure caldura ,astfel se mai evita uzajul albinei (daca nu are populatie tanara)

istodorescu vasile

punind sirop in luna noiembrie in primavara gasiti rezerve fara albine care transformind zaharul in miere se uzeaza si mor exact atunci cind aveti mai mare nevoie de ele.cel care face hranire de completare cu sirop in noiembrie numai stupar nu mai este.cu aceasta atitudine fata de albine veti fi in permanenta o sursa de boala pentru cei din jur care fac apicultura asa cum trebuie. rezervele pentru iarna se  completeaza si finalizeaza in luna septembrie nu in noiembrie.in aceasta perioada acolo unde nu sint rezerve de hrana se da hrana solida care este consumata direct fara a fi depusa in rame asa cum ar fi siropul. nu mai dati sfaturi aiurea ca poate se gasesc incepatori care le pun in practica si este pagubos pentru ei.