atudorei petru

Creat de petru.atudorei, Septembrie 14, 2013, 09:52:36 PM

« precedentul - următorul »

NYK74

Mai încolo voi incerca si eu sa fac un pic de experimente pt. a construi una,deocamdată ma documentez,cu tot ce gasesc in domeniu.Succes si tie,sa ne auzim de bine. :hi:

petru.atudorei

Un peisaj mult asteptat..

Aurelian A.

Nu cred ca a fost foarte asteptat de apicultori...eu unul nu l-am asteptat :P :hi:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

mmacreanu

foarte asteptat de apicultori, si nu numai ... numai daca te gandesti la culturile de rapita ....
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

petru.atudorei

Chiar daca de uni e asteptat si de alti nu este.
De mine a e un moment mult asteptat. nu a mai cazut nici o picatura de apa din septembrie.. prefer sa pierd 1 2 familii care au puiet..decat sa vina primavara si sa fie totul compromis. Nu vreau sa imi petrec anul asta bagand sirop ca sa le asigur hrana.

La mine daca mai tinea cald 1 sau 2 saptamani ..crapau mugurii.. si nu e un lucru dorit de nimeni.

mmacreanu

de ce sa pierzi 1-2 familii care au puiet? este drept ca s-au uzat putin albinele alea dar o parte din puiet este posibil sa scape si sa inlocuiasca albinele batrane, vor fi mai slabe la startul de primavara dar ajutate se pot reface!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

Aurelian A.

Eu preferam sa fie 3 4 5 grade si ploaie decat -10 si viscol...de aceea zic ca nu asteptam neaparat acest peisaj :bzz: :bzz: :bzz:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

NYK74

Frumos  imi place ,a venit si aici in Italia ,azinoapte la fel ,azi e soare e o privelişte stupenda.
Stupii sint ai tai cei din fotog. postate ???
CÂT despre faptul ca au cam pus puiet un pic cam mult,datorită timpului care a fost pina acum,are o parte bună dar,si una proastă dak vin zile geroase care tin mult.
Ale mele aici umblau pe afară din Decembrie si pina mai ieri,nu am umblat la ele,dar stiu ca sunt bine,le-am lasat hrană destulă eventual o sa le stimulez un pic dupa ce trece valul asta de iarnă ,n-am facut-o pina acum pt.a nu le forja prea tare,având in vedere ca iarna nu sa terminat inca.Salutare tuturor stuparilor  :hi:

NYK74

Azi aici.......

bucovineanu

Fratilor, nu trebuie sa fie nimeni suparat ca a venit iarna. Zapada inseamna belsug, inclusiv pentru apicultura. Anii cu recorduri in apicultura se obtin dupa iernile cu zapada multa, lucru verificat din experienta proprie.
       Vorba din uratura:
         Iarna-i grea, omatul mare,
         Semne bune anul are......

petru.atudorei

Citat din: mmacreanu din Ianuarie 25, 2014, 03:00:46 PM
de ce sa pierzi 1-2 familii care au puiet? este drept ca s-au uzat putin albinele alea dar o parte din puiet este posibil sa scape si sa inlocuiasca albinele batrane, vor fi mai slabe la startul de primavara dar ajutate se pot reface!
Inainte sa vina iarna ..am facut control la cateva familii... fiind temperaturi peste 10 grade ghemul nu a stat strans..si matca si-a facut de cap..a ouat mai mult de cat poate acoperi ghemul cand se strange.

azi am facut o ascultare...si am constatat ca acei stupi sunt foarte zgomotosi. produc caldura multa si consuma mult.
Nu stiu daca albinele se vor strange iar in ghem, asta insemnand sa lase descoperit o parte de puiet...sau daca vor sta mai desfacute..ca sa acopere si sa incalzeasca tot puietul

NYK74

Daca vin zile cu ger puternic,ghemul se strînge tot mai tare,si ramane sigur din puiet descoperit,care sau întins prea tare.Si lasă mai usor cu multe controale,ma refer la cele care presupun ridicarea capacului ,ca le deranjezi des si nu e bine,eu asa iti zic,dar tu fa cum vrei.
Omul tine minte mai bine cind il doare,cind nu,uita repede.
Nu o lua in nume de râu,daca te supărâ ceva din ce am scris,cer scuze anticipat. :wink2:

petru.atudorei

pai unde am zis eu de ridicat capacul? am pus urechea pe stup.

NYK74

Citat din: petru.atudorei din Mai 29, 1974, 03:30:43 PM
Inainte sa vina iarna ..am facut control la cateva familii... fiind temperaturi peste 10 grade ghemul nu a stat strans..si matca si-a facut de cap..a ouat mai mult de cat poate acoperi ghemul cand se strange.

azi am facut o ascultare...si am constatat ca acei stupi sunt foarte zgomotosi. produc caldura multa si consuma mult.
Nu stiu daca albinele se vor strange iar in ghem, asta insemnand sa lase descoperit o parte de puiet...sau daca vor sta mai desfacute..ca sa acopere si sa incalzeasca tot puietul

Am vazut ca aveai scris printr un alt topic ,ca le-ai stimulat,pt.ca erau deasupra pe rame,s.m.d,
Oricum eu asa am inteles,daca am inteles gresit,cum am mai zis,cer scuze anticipat.

petru.atudorei

da.. dupa 6 ianuarie am bagat cate o turta cu miere si zahar pudra la toti. pe 17 parca am pus a doua turta la toti. Iar acum astept..tot ce fac esa ii mai ascult din cand in cand cu urechea lipita de stup.

Din octombrie pana in decembrie, nu am ridicat capacul, abia in decembrie am ridicat la 2 sau 3 ca imi parea ceva suspect. si in ianuarie am ridicat doar cat am pus turtele.
La ultima turta, am avut temperaturi de peste 15 grade, si mi-am permis sa ridic ramele dintr-un stup. dar nimic mai mult.

Anul trecut spre exemplu, din octombrie, am ridicat pentru prima data capacele la stupi abia in martie. Dar anul trecut a fost frig..nu am avut temperaturile de acum

Cu sitma.