• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Polioel

Creat de octav, Septembrie 03, 2013, 06:24:33 p.m.

« precedentul - următorul »

ciucur

Citat din: oroles din Februarie 14, 2017, 12:59:54 a.m.
Dar Lugolul e bun de ceva? Am auzit ca unii au folosit.  Ma gândesc ca ar fi o alternativa la fel de buna la Apivirol.


APIVIROL FORTE soluţie orală, are un puternic efect antiviral, antibacterian și biostimulator....
LUGOL - dezinfectant, bactericid si fungicid.

Nu am folosit Lugol, am folosit Apivirol si Septol. Atentie la dozaj, cei care folositi Septol, e foarte concentrat.
De asemenea am facut si protofil de casa.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

Eugen B

Poate eu ma insel dar din ce am vazut, Lugolul este o solutie pe baza de iod. Si de aici se stie ca este o soltie dezinfectanta etc
Apivirolul forte este iar o solutie chimica, in care substanta activa, amina aia cuaternara sau ce este, este facuta in laborator.
EU ma intreb de ce sa nu folosim o solutie naturala care are aceleasi efecte, plus vitamine , minerale si alte lucruri foarte bune pentru albine.
De aceea am insirat o gramada de plante , fiecare are efectul ei de la antifungic, antibacterian, vitaminizant, pana la usturoi sau propolis care sunt antibiotice naturale.
Dar mai bine cumparati tot felul de chestii chimice si turte si prostii si dupa va mirati ca nu este primavara  si toamna albina in lazi.
E mai lejer sa dai banu , decat sa lucru maxim 1-2 ore sa iti faci tu solutia ta.

oroles

LUGOL - amestec ce contine Iod. E al patrulea element din grupa halogenilor (Tabelul lui Mendeleev). Din ce mi-aduc eu aminte Iodul l-am studiat la chimia anorganic, deci putem spune ca e un element chimic/substanta chimica.

APIVIROL - cotine amina cuaternara (dymetil-alkyl-C12-C16). Astea le studiam  in clasa a X-a la chimia organica (Care recunosc ca nu mi-a placut prea tare desi aveam media 10).

Ambele au rol dezinfectant. Eu as merge pe mana Lugolului ca e mai ieftin. Voi trata si eu de curiozitate albinele cu Lugol, dupa schemele deja cunoscute. Ca asteptari am combaterea puietului varos, prevenirea celorlalte boli fungice si bacteriene ale albinelor.

Discutia NATURAL-CHIMIC e complexa. Ureea, de exemplu,  este o substanta naturala atat timp cat o luam din urina (de aici si numele de uree!). Daca o obtinem prin sinteza nu mai e naturala dupa unele standarde. Dupa standardele mele tot naturala este, avand aceeasi componenta chimica. Nu intamplator am mentionat ureea. Daca imi aduc aminte de la primele lectii de chimie organica ureea este primul produs anorganic obtinut prin sinteza, dovedind ca putem imita natura.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Eugen B

Oroles am facut chimia. Nu sunt de acord cu ce spui.
Fiecare face cum vrea si crede cu stupii lui.