Seba

Creat de Seba, August 13, 2013, 10:02:35 AM

« precedentul - următorul »

Seba

Am deschis si eu acest subiect pt a ma prezenta. Ma numesc Ionescu Sebastian nascut la Piatra-Neamt si locuiesc in Cluj-Napoca, stupii ii am inca la Piatra Neamt, dar avem de gand sa ne stabilim de tot la Cj din cauza serviciului. Citesc acest forum de aproape 4 ani si pot sa spun ca forumul apiardeal a fost si este profesorul meu in apicultura. Nu am avut norocul sa am un apicultor cu experienta de la care sa invat aceasta indeletnicire si nu am avut traditie in familie. Doar o ruda mai indepartata a avut in jur de 40 de stupi. Interesul mi-a fost starnit de prima editie a targului apicol de la Cluj, moment in care am devenit mai atent la tot ce e legat de acest domeniu si am inceput sa citesc carti si sa caut pe internet subiecte legate de apicultura. Nu am scris mai devreme pt ca nu am vrut sa pun intrebari infantile la care raspunsul e in carti sau chiar pe forum. Acum la 3 ani de practica in acest nou hobby vreau sa va prezint realizarea mea. Tin sa multumesc celor care au postat filme pe youtube cu modul de lucru la stupi intrucat mi-au fost adevarati profesori offline:)), de evitat e doar unul online care, daca ai discernamant, trebue sa te prinzi si singur ca e nociv pt incepatori. In concluzie multumesc lui Dragos , Dan Puisoru, Marin, Dan Margarit si altiii pe care ii urmaresc cu consecventza si ar trebui sa nu se opreasca pt ca fac bine ca ne arata si noua din tainele acestei meserii.

Seba

Am inceput in 2011 cu 2 roiuri in 2 stupi pe 10 rame.

andreiu

Bun venit printre comentatorii de pe forum, Sebastian. Dupa cum te prezinti îți prevăd un loc onorabil in cadrul comunității noastre. Rabdarea si retinerea de a pune întrebări înainte de a te documenta serios, denota intelepciune si eu apreciez foarte mult aceasta abordare.  :hi:

Tamu

:welcome: Bine ai venit alaturi de noi!
Ai mai multa experienta decat mine. Deci alte cuvinte sunt de prisos din partea mea.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

Seba

Am avut ca obiectiv doar sa invat si sa dublez daca pot numarul de la an la an asa ca in 2012 inainte de salcam i-am divizat simplu cand a fost lada plina. Nu aveam matci inperechiate. Am decis sa merg in continuare pe lazi de 12 rame gandind ca e mai bine pt mine pe stationar.

Seba

Anul acesta am iesit cu bine in primavara cu cele 4 familii si la fel am procedat cu divizare simpla. Am avut noroc si matcile s-au inperechiat toate si am ajuns la 8 familii.

Seba

Zona a mers bine in acest an fapt pt care am  mai facut 4 roiuri de aceasta data cu matci imperechiate cumparate, roiuri ce la aceasta data sunt pe 10 si 11 rame. Si asa am ajuns la 12 familii care mi-au facut surpriza 8 dintre ele sa-mi aduca si ceva miere in caturi. Concluziea mea pt acest an, in ce ma priveste, e un am bun spre foarte bun. Atasez mai jos ceva poze de la mica noastra stupina in care apare si ajutorul meu de nadejde, sotia mea Maria, si recolta pe care am realizat-o.

Seba

si

Seba

...

Seba

..

Seba

...

Seba

...

Seba

...

Seba

...centrifuga mixta de 4 tangential 1/1 si 12 radial 1/2 , am uitat sa precizez ca lucrez cu etaje de 1/2 redus si tava de descapacit sunt achiziitii de anul asta:P

Seba

recolta :yes: