• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Turtă proteică din comerț versus turtă proteică home-made

Creat de Sparlici, Februarie 22, 2014, 01:02:31 p.m.

« precedentul - următorul »

romikele

Adresa este: str. Bogzei, nr.5 -> in apropiere de spitalul municipal, unde este si sediul asociatiei.
Vezi pe harta google locatia!.
Poza cu asociatia o vezi aici: http://aapar.bluepink.ro/web/
Un telefon prealabil sa pregatesc marfa si sa o las cuiva care sa stie despre ce e vorba!

Sparlici

Revenind la disputa inițiată de mine, vă anunț că astăzi am efectuat ultima verificare a celor două familii test pentru preferința turtă din comerț vs. turta home made.
Rezultatul a fost o victorie categorie pentru turta de casă. La  familia nr. 2 turta a fost consumată în întregime (chiar dacă a avut 200-300 grame mai mult decât cea din comerț) iar albinele au scos punga de plastic prin urdiniș. Familia 1, ceva mai slabă, nu a consumat turta de casă în integralitate dar consumul a fost peste cel al turtei comerciale.
Anul viitor mi-am propus să merg mai departe cu turta produsă în regie proprie și să elimin din ea și înlocuitorii de polen. (voi folosi polen congelat pe care voi începe să-l colectez la pomii fructiferi). Competiția de anul viitor va fi între turta home made cu polen și turta home made cu înlocuitori (făină soia, lapte praf și drojdie) deși, cred eu, rezultatul este destul de previzibil.
Du sublime au ridicule n`il y a qu`un pas.
(De la sublim la ridicol nu e decât un pas.)
Napoleon Bonaparte

bio

Citat din: Sparlici din Martie 12, 2014, 12:31:05 a.m.
Revenind la disputa inițiată de mine, vă anunț că astăzi am efectuat ultima verificare a celor două familii test pentru preferința turtă din comerț vs. turta home made.
Rezultatul a fost o victorie categorie pentru turta de casă. La  familia nr. 2 turta a fost consumată în întregime (chiar dacă a avut 200-300 grame mai mult decât cea din comerț) iar albinele au scos punga de plastic prin urdiniș. Familia 1, ceva mai slabă, nu a consumat turta de casă în integralitate dar consumul a fost peste cel al turtei comerciale.
Anul viitor mi-am propus să merg mai departe cu turta produsă în regie proprie și să elimin din ea și înlocuitorii de polen. (voi folosi polen congelat pe care voi începe să-l colectez la pomii fructiferi). Competiția de anul viitor va fi între turta home made cu polen și turta home made cu înlocuitori (făină soia, lapte praf și drojdie) deși, cred eu, rezultatul este destul de previzibil.


Turta produsa in regie proprie, are un raport calitate-pret mult mai bun decit orice turta produsa de catre distribuitori.
Turta produsa in regie proprie are tot ce ii baga stuparu in ea, smecheria este ca apicultorul sa gaseasca reteta, continutul care trebuie in acel moment albinelor.