Micul Apicultor Ioan Ursachi

Creat de Ionut Ursachi, Iulie 28, 2013, 01:28:07 PM

« precedentul - următorul »

ves.lucian

iti scrie tata !!! numai sa ai putina rabdare !!! in weekend-ul asta iti scriu !!!
                                                      :razz: :razz: :razz:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

Ionut Ursachi

Va multumesc domnule Lucian , chiar am nevoie de sfaturile dumneavoastra la mai multe lucruri nu doar din apicultura ci si din pomicultura :)
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."
    Multa sanatate si respect !

Kiwi Bee

Anul acesta sa nu mai treci pe alt model de stup, dar te poti pregati din teorie si lazi + rame pt sezonul urmator.

Cind o sa ai o parte din albine in noul model de stup la anu ati vei reintari stupii 1/1 si le poti vinde si asa ramai numai cu modelul nou dorit de tine.

Ionut Ursachi

As vrea ca sa extind stupina dar folosind Me , iar cei de 1/1 sa ii tin acasa in stationar  :)
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."

Ionut Ursachi

As dori sa fac niste cutii noi , ME .. pentru asta am cumparat 2 metri de scandura de brad ... cat trebuie lasat lemnul pentru ca sa fie bine prelucrat ? Si cateva informatii despre ceruirea stupilor si nu vopsirea lor .  :bzz:

bucovineanu

Lemnul trebuie sa stea la uscat cel putin un an.

Ionut Ursachi

Prieten cu Stuparii

" Taticule " Astept cred ca mai mult ca si Ioan Ursachi sa scri cum se face mutarea !!! Nu ne tine in suspans te rog !

Florin D.

Varianta...
Ai Dadant si vrei sa treci pe ME.
In salcam(sau chiar la rapita) pui un corp de 3/4 pe post de cat. Cresti foitele. La fs mai cresti un corp ME si il umpli cu miere. Toamna scuturi albina din cuibul Dadant in corpul ME crescut si deasupra pui corpul ME cu miere.
Imi pare cea mai buna varianta.
Singura problema ar fi prezenta polenului in corpul de sus.

Prieten cu Stuparii

Citat din: Florin D. din August 08, 2014, 04:10:50 PM
Varianta...
Ai Dadant si vrei sa treci pe ME.
In salcam(sau chiar la rapita) pui un corp de 3/4 pe post de cat. Cresti foitele. La fs mai cresti un corp ME si il umpli cu miere. Toamna scuturi albina din cuibul Dadant in corpul ME crescut si deasupra pui corpul ME cu miere.
Imi pare cea mai buna varianta.
Singura problema ar fi prezenta polenului in corpul de sus.
Salutare ! Pare simplu ....pui la crescut ....mai pui o data la crescut si in toamna scuturi ....intradevar o problema cu pastura ramasa in ramele de dadant !? dar ramele din dadant de puiet ce se intampla ?

Florin D.

Pastura in ramele ME...
In toamna nu mai ai puiet in ramele Dadant. Le storci.

Prieten cu Stuparii

Iaia inseamna toamna cam prin sfarsitul lui octombrie ....iarna trecuta am avut puiet si la sfarsitul lui noiembrie , adevarat ca doar o palma pe 4 rame din 9 .

ves.lucian

stiu ca am mai scris despre asta , dar nu stiu unde !!!
  la rapita se pune un cat de MER ( eu asta am ) peste cuibul Dadant !!! daca nu ai 10 rame in cuibul Dadant , completezi cu rame MER !!! ( la mine s-a putut pentru ca 2 corpuri MER fac pe inaltime exact cat un Dadant !!! )
  la salcam trebuie sa fie puiet capacit pe ramele MER !!!
  se ia corpul MER si se pune peste fund !!! se mai ia un corp MER si se pune puietul pe mijlocul corpurilor si sus si jos si se completeaza cu foite si cu ramele mici crescute in Dadant !!!
  care va sa zica avem peste fund 2 corpuri MER cu puiet capacit sau larvar ( pot fi si oua ) impreuna cu matca , peste cele 2 corpuri gratie Hanemann , si peste gratie corpul Dadant cu cate rame ai avut plus se poate completa cu rame MER !!!
  dupa 3 saptamani a eclozionat tot puietul din Dadant , iei ramele Dadant si le storci sau faci ce vrei cu ele !!!
  gata trecerea !!!
  daca vrei ME in loc de MER , faci acelasi lucru cu un corp de ME in loc de 2 corpuri MER !!!
  daca mai ai nelamuriri , astept sa ma intrebi !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

Ionut Ursachi

ME =Multi Etajat ? MER=Multi Etajat Redus ? As mai avea o intrebare .. o scandura are 4 metri . Am mai intrebat de mai multe persoane si a spus ca se poate face un corp Me si din latimea unei singure scandure . Am masurat dimensiunile cutiei si ar fi 50/40 .. eu as dori daca se poate sa  mai maresc numarul de rame , sa fie si latura cea de 40 ... tot cam pana in 50 . Nu de alta ..dar ar iesi dintr-o scandura doua corpuri .. si ar mai fi 2 rame in plus . Ce parere aveti ?  :thanks: :thanks:

ves.lucian

La tamplarie , las pe altii !!! eu toti stupii i-am cumparat sub forma de kit-uri !!!