Micul Apicultor Ioan Ursachi

Creat de Ionut Ursachi, Iulie 28, 2013, 01:28:07 PM

« precedentul - următorul »

Ionut Ursachi

Astazi Am venit de la biserica si pe langa tragedia de la Suceava cu scoala unde invat ... am fost si la albine si aici am gasit dupa controloul cu furtunasul o familie inactiva ... am desfacut si albinutele erau moarte toate ... cauza : ca incepator pot spune ca paduchele varoa . Pun si niste imagini . Vina este a mea ..cutiile in care erau familiile de albine sunt mai vechi si atunci cand am facut tratamentele 3 la numar ... nu a avut nici un efect .. pentru ca tot tratamentul a iesit afara prin crapaturi .
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."
    Multa sanatate si respect !

Ionut Ursachi

"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."

Ionut Ursachi

Ionut Ursachi

oroles

Cum ai facut cele 3 tratamente? Daca le-ai facut la 7 zile, 3 saptamani consecutiv nu trebuia sa ai aceasta problema. Din poza chiar se vede un numar mare de varroa. Daca acelea sunt ramele care au fost in stup, nu ar trebui sa iti para rau deoarece aveau putine sanse de a ajunge in primavara cu acea cantitate de miere.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Ionut Ursachi

Tratamentele le-am facut din 7 in 7 zile consecutiv ... nu toate ramele erau ca cele din imagine . Insa stiu si eu ca nu aveau suficiente ... eu mi-am dorit sa le las cat mai mult ..ce zic mult . Le-am lasat tot ce aveau ..nu le-am luat nimic . :(

oroles

Citat din: Ioan Ursachi din Ianuarie 09, 2015, 12:35:54 PM
Tratamentele le-am facut din 7 in 7 zile consecutiv ... nu toate ramele erau ca cele din imagine . Insa stiu si eu ca nu aveau suficiente ... eu mi-am dorit sa le las cat mai mult ..ce zic mult . Le-am lasat tot ce aveau ..nu le-am luat nimic . :(
Ce ai folosit la tratament? Cum a fost aplicat? Daca ai dat VF aflat in termen de garantie de 3 ori consecutiv, la interval de 7 zile nu ar fi trebuit sa mai ai varroa, chiar daca mai aveai puiet. Podisor ai avut? Si la mine cand fac tratamentul fumul iese printre scandurelele podisorului. Nu etanseizez deloc.

Primul tratament pe care l-am facut cu VF, l-am facut cu tablite pe care puneam fitilul aprins si il introduceam pe urdinis. Uneori ardea, uneori scoteam, il reaprindeam. Era un tratament facut intr-un mod neprofesionis. Si totusi nu am vazut atata varroa in stup. :D
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Ionut Ursachi

Domnule oroles mi-as fi dorit sa varachetul sa elimine 100% varoa...din pacate nu e asa .

dan sebastian

Daca nu te intelegi bine cu toti apicultorii din sat nu ai cum sa scapi de varroua. Trebuie sa tratati toti in acelasi timp. De asta nu poti scapa de varroua. Uita totdeaunu unu sa trateze.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Ionut Ursachi

Ma inteleg cu toti ..insa toti sunt batrani ..iar multi dintre ei ..nu fac tratamentele .

dan sebastian

Te duci si ii ajuti. Eventual le dai de la tine varachet. Ii pui pe ei sa puna 2 sau 3 picaturi, cat doresc. Sa nu para ceva fortat. Doar vreti sa va ajutati in lupta cu varoua. Pomeneste-le si de gandacul mic de stup, ca sa le captezi cumva atentia.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Ionut Ursachi

Va multumesc domnule Dan ! Am sa incerc :)

Aurelian A.

Citat din: Ioan Ursachi din Ianuarie 09, 2015, 12:35:54 PM

Trebuia sa le mai bagi daca nu au avut destula miere,nici eu nu am luat nimic dar le-am bagat sirop invertit la care nu au avut suficiente provizii..oricum,la stupul din imagini se pare ca Varoua a fost cauza principala :sad:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

paul1

Ionut, eu nu-s prea convins din ce se vede in poze ca albinele alea au murit din cauza varooa ! Eu vad rame multe si albine putine moarte pe fundul stupului. Cred ca a fost vorba de o populatie putina intinsa pe prea multe rame. Din pacate, nici rezervele de hrana nu au fost suficiente ! Parerea mea ... pune-le la ceilalti stupi cate o turta deasupra ramelor daca crezi ca ai asemenea rezerve cum ai aratat in poze !
LE ... nu confundati rosatura de ceara cu varooa !

stefanm

Eu  dupa tratamentul cu VF pun 2 benzi cu Mavrirol pe care le las pana in martie si a fost bine %%-
cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate