• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Vreau reteta sirop: zahar, apa, zeama ceapa si usturoi, protofil si ceva ceai..

Creat de Gib Cristian, Iulie 16, 2013, 10:25:12 a.m.

« precedentul - următorul »

Gib Cristian

Pornind de la :
CitatÎn acest sirop, pe lângă plante, care vor ajuta albinele pe timp de iarnă să fie sănătoase, să aibă stomacul sănătos, neapărat trebuie inclus protofilul. El ajută la eliminarea unei mari părţi din virusul nosema, care ştim că omoară un efectiv destul de mare. Neapărat acest protofil. În acest sirop se mai pot pune încă două ingrediente, care nu se regăsesc în toate reţetele din cărţile de specialitate - sirop de ceapă sau sirop de usturoi. Multă lume nu ştie, dar acest sirop le măreşte durata de viaţă, aproape le-o dublează. Ştim că albinele trăiesc 35 - 40 de zile, dar astfel ajung până la 70 de zile, după consumarea acestui sirop", a explicat Ionel Togan
/
     As vrea sa stiu daca aveti o reteta cu ingredientele din titlu?! zahar, apa si protofil folosesc si eu, dar ceai de plante si sirop de ceapa sau usturoi nu...
http://dinstup.ro/miere-de-albine - Site prezentare produse apicole

davcosti

Pentru combaterea Nosemozei cu ajutorul ceaiurilor medicinale cu sirop de zahăr...Se curăță ceapa,se rade pe o răzătoare,se pune într-un tifon și se stoarce. Sucul de ceapă apare ca o spumă  ce se toarnă în siropul călduț. Se spune că are proprietăți fitoncidice care ajută Albinele la dezinfectarea sistemului digestiv, dându-le o longevitate chiar dublă. Cantitățile recomandate sunt-25 de ml.suc de ceapă la fiecare litru de sirop și se poate da zilnic câte 250 ml la fiecare familie! Sucul de usturoi are aceleași proprietăți,dar se obține foarte greu. Doza care se dă poate fi tot de 250 ml. ((Constantin L.Cristea-Stupăritul Nou!))  :nono:
http://davcosti.sunphoto.ro/ Tot timpul învățăm!

Obombo

E mai usor (si mai putin lacrimogen :D) daca se da ceapa prin storcator, adaugand si cativa cateii de usturoi, astfel in cat sa fie "spalati" de sucul de ceapa.

davcosti

Bineînțeles că folosesc storcătorul de fructe și o cană gradată, dar eu am scris articolul original mai sus din cartea autorului, fără să adaug nimic! Am testat-o și eu. E migălos, dar merită-nu refuză siropul chiar dacă conține suc de ceapă! :hi:
http://davcosti.sunphoto.ro/ Tot timpul învățăm!