• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Probleme cu stupina

Creat de utzubcr, Iulie 16, 2013, 12:46:56 a.m.

« precedentul - următorul »

utzubcr

Buna sunt un apicultor incepator si am o mica problema.am un numar de 35de familii de albine pe care le tin in gradina proprie, in interiorul localitati loc in care si tatal meu a tinut mereu albine dar pana in 20si ceva de familii nu mai mult lazile sunt veriticale si indrepetete cu fata spre locuinta mea .iar un vecin din drepata mea imi este foarte afectat de prezenta albinelor si incerac sa fac tot felul de chesti cum ar fi sa le stropeasca peste gard cu fel si fel de ierbicide lucru care lam vazut si am constatat din uscarea vegetatiei din jur.nu am o proba anume ca sa il invinovatesc cu ceva si de chestia asta a spus ca a dat doar la el in gardina si ca probabil vantul a dus ierbicidul.ma amenita mereu ca o sa ii omora el pana la urma si ca ma va face el sa plec de acolo.am incercat sa ii explic ca am cumparat un alt teren in afara localitati si ca in maxim un an as dori sa ma mut cu ele acolo dar nu vrea sa inteleag nimic si continua cu amenintarile si fel si fel de trucuri de a distruge stupina.stie cineva vreo lege sau ceva de genu prin care as putea sa il pot opri sau sa pot face ceva.stupii imi sunt imatriculati sunt inscrisi la DSV, in asociatie cu taxe platite tot am in regula.daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu ceva pareri pt ca nu prea cunosc legislatia in domeniu.va multumesc anticipat.stima si respect  :thanks:

G. Iulian

Legea spune că trebuie să ai gard de 2 m între tine și vecini dacă ai stupii intravilan. Eu am pus un gard de împletitură din stuf de 2 m luat de la Dedeman.

Hermannstadt

Mai jos gasesti legea care spune la ce distanta de gard si ce inaltime sa aiba gardul + alte detalii.

Sper sa iti fie de folos.

Numai bine!
:hi: :hi: :hi:
Cand esti mort, nu stii ca esti mort.Este greu doar pt ceilalti.La fel si cand esti prost. Phillippe Geluck
http://hermannstadt.sunphoto.ro/

bucovineanu

Legea este de partea apicultorilor. Dar cu legea e greu sa te intelegi, daca nu ai cu cine. Oricand poate sa le faca un rau albinelor si e greu de dovedit ca el a facut-o.  Cel mai bine e atunci cand te poti intelege cu vorba buna. Dar in cazul de fata se pare ca acest lucru e imposibil.

orbanstefan64

daca vezi ca nu merge cu vorba buna si nu ti  frica  ....... da i un cap in gura  :yes: :yes: :yes:

dodo79

d-nu pista'' nem szabad''.decat in gura mai bine in oua .acolo nu se vede,si nici nu raman urme vizibile

marius_vfp

eu daca asi fi in locu lui mai al deaku asi pune stupii langa gard , gardul inalt impenetrabil , si camere video , daca da cu ceva in ei il mananca judecata la distrugeri , problema e ca daca el vrea sa-mi distruga stupina o poate face foarte frumos cu apa otravita , dar multi nu situ cum .

cel mai bine utzubcr e sai scoti de pe net nu nenea vecinu legea si sa io dai so citeasca , apoi se potoleste .

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

xvader

daca nu intelege subscriu la ce a zis dnul Orbanstefan...un cap in gura si o mana rupta si dupa aceea incep sa-i placa albinele...in mod sigur.
daca nu...se repeta tratamentul...ca la varachet :D

sandupop

Tare asta.. =)) =)) ca la varachet...... =)) :rotfl:.. :bravo:
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

ioanardelean55


marius_vfp

August 24, 2013, 11:07:12 p.m. #10 Last Edit: August 24, 2013, 11:21:23 p.m. by marius_vfp
actul  1 :, mai sunt inca cateva filme da nu le gasesc cand dau de ele va informez

bataie.mp4

rezolvar , asta cred ca e actul 1 , calul a fost speriat de albine  =))

14 35 14 37

hai ca le gasi pe toate , le urmariti in functie de timpul inregistratrii pe camera

14 51 15 06

ce mult am mai ras cand individul s-a luat la palme singur =)) =)) =)) =)) =)) =)) ))/ ))/ ))/ ))/

pacat de aia 2 stupi pe care ia rasturnat  :  14 44 14 47
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

cipik

Cea mai buna rezolvare, un borcan de miere la un interval de timp pe care il consideri, eu asa fac.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

sandupop

Cel mai bine sa nu ajungi in situatia aia,.... dar nici sa dai miere, pentru asta, Il rog pe Cipik sa nu se simpta lezat, nu vreau sa-l jignesc ( dar dupa parerea mea, e ca un fel de mita, esti la mana lor, vor cere din ce in ce mai multa, ca asa-i romanul).... si eu dau miere la vecini,.. nu pentru a ma accepta ca apicultor, ci  pentru ca sunt vecini de treaba !. Este adevarat ca, pana acum,  ma inteleg foarte bine cu ei. Parerea mea este ca ar trebui respectate prevederile legale si aplicata legea... dar mai sunt si situatii fortuite, la care ...si eu, SIGUR, as reactiona la fel ca stuparul din filmele de mai sus. Mare pacat de acele doua familii de albine rasturanate....
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

marius_vfp

treaba asta cu datu unui borcan de miere , e  un gest , simbolic vorbind , ca si  pomana porcului de craciun ,  de dat dai doar daca vrei si cand dai sa simti placerea de a da un lucru de dragul de al oferi cuiva drag si  nu din obligatie .

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

bio

Nu poti tine albinele intr-o zona unde deranjezi vecini .

Noua nu ni se pare mare caz ca ne inteapa o albina dar pe altcineva care nu are treaba cu albinele sigur este deranjat .

Poate ca legea nu ne obliga prea multe dar avem datoria morala de a nu face rau altcuiva .