• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Cum e anul acesta apicol?

Creat de Adrian Vasile, Aprilie 28, 2013, 12:52:23 a.m.

« precedentul - următorul »

dan sebastian

Cam mare seceta.
Don Bazil, poate ne revedem la Craiova in noiembrie.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

stefan1

 
  Mut aici discutia de pe topicul "A fost odata"

 
Citat din: Closcutz din Iulie 19, 2019, 03:10:37 p.m.Dle Stefan daca anul acesta a fost un an apicol bun înseamnă că eu sunt cel mai slab stupar din lume!

 E adevarat ca nu cunosc bine situtia din tara. Vorbeam din ce a foat la mine, ce am mai discuta cu unii stupari si chiar din ce se mai posteaza pe forumuri.
 Este adevarat ca salcamul a dat mai slab, mai cu seama fata de anul trecut, si pentru ca vremea ploioasa nu a favorizat culesul. Dar mai departe, teiul, floarea-soarelui, chiar si flora spontana au permis culesuri destul de bune. Ploile mai multe decat in alti ani eu zic ca dau premizele unei dezvoltari a familiilor si in august. La mine si roii s-au dezvoltat pana acum peste media multianuala.

 Aici ar fi locul unde am putea spune cum am perceput anul apicol la noi si la cei pe care ii cunoastem.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Closcutz

Eu la cantitatea de miere sunt la jumătate față de anul trecut. In toamna trecută a fost secetă și rapiță nu a fost mai deloc, la salcâm vremea urata, Dunărea a crescut foarte mult și a inundat flora spontana și amorfa, tei nu am, floarea soarelui a dat bine la început dar apoi dezastru din cauza secetei și a hibrizilor probabil.

gabiiasi

Cât a fost media pe familie la culesurile de anul asta.

hur

la noi a fost slab. la 23 de familii sau scos 30 de rame din patru culesuri : rapita ,salcam 1+2 si tei. la fs nici o lingura de pe 500 ha. pentru ele au cules.
Pot totul în Hristos care mă-ntăreste

dan sebastian

Am avut un an bun pe sfarsit, la rapira foarte slab 120 kg cu 24 stupi deplasati, 4 mutari la salcam in zone diferite cu 63 stupi mutati (20-23 pe locatie) doar 500 kg, si la fl soarelui cu 50 stupi 1200 kg.
M-au cocosat benzina motorina, gazul si taxele la masini.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

stefan1

  Am ascultat, cred, la "Viata satului" pe un stupar care se plangea ca acest an apicol a fost cel mai rau din ultimii 30 de ani. Spunea ca Ardealul si Moldova ar fi cele mai afectate si doar in sud productiile de miere au fost mai bune. Nu e si parerea mea, dar asteptam cat mai multe pareri si, apoi, rapoartele oficiale (desi eu cred ca si acelea sunt destul de departe de realitate).
  Ce s-a mai discutat la acea emisiune? Despre perdelele de protectie. Pe buna dreptate se sustinea ca salcamul ar fi cel mai potrivit pentru aceste perdele pentru ca este o specie rezistenta, repede crescatoare si cu multiple utilizari. Impedimentul major este ca aceasta specie nu este admisa la subventii UE, desi in lista speciilor pentru care s-a cerut subventii ar fi paulownia, evodia etc, specii mult mai greu de adaptat la conditiile de la noi.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)