Marius, Braila

Creat de mmacreanu, Aprilie 13, 2013, 04:59:17 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

Citat din: mmacreanu link=topic=6248.msg172424#msg172424 date=1391259065

Poate faci protofil din ea, pana vine florin la tine :))
/quote]
:nono: :nono: ala il fac din alcool.horinca e ptr  papilele gustative,faringe,laringe :)

dan sebastian

Si daca baza protofilului in dezvoltarea albinelor e alcoolul si nu plantele medicinale? Dilema e pe cine sacrifici? Pe tine sau pe ele?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

dodo79

Citat din: dan sebastian din Februarie 01, 2014, 07:10:59 PM
Si daca baza protofilului in dezvoltarea albinelor e alcoolul si nu plantele medicinale? Dilema e pe cine sacrifici? Pe tine sau pe ele?
din moment ce am alcool folosesc alcool.horinca e ptr baut.decat sa pun horinca la protofil mai bine cumpar protofilul.si asa ma impac si pe mine si pe albine :D

mmacreanu

Am inceput vopsirea stupilor din poliuretan

*Editez putin, am uitat sa precizez ca procesul de slefuire dureaza foarte mult manual, trebuie neaparat un slefuitor ...
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dodo79

:bravo:
este si la kober email pe baza de apa.email buntlack se numeste

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Februarie 16, 2014, 07:45:53 PM
:bravo:
este si la kober email pe baza de apa.email buntlack se numeste

vopseaua folosita este de la kober, am dat doar 2 maini de vopsea, nu cred ca mai este nevoie de inca o mana de vopsea, as mai da un lac ecologic tot de la kober pentru pastrarea culorii ...
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

G. Iulian

Când îi văd așa frumos colorați mă face să mă gândesc la achiziția unuia, cu toate că vorba lui nea Janese momentan am nevoie de albine. Un impediment în dorința de achiziționa un stup din poliuretan era că toți erau la fel, ca și culoare, eu nu contest calitațile lui doar că la prețul de 270 lei eu îmi fac 4 lăzi de lemn la aceeași configurație.  :hi:  :hi:  :hi:

petru.atudorei

Mi-a zis cineva ca dupa cativa ani, acesti stupi devin casanti. De cati ani ii ai,?

mmacreanu

Citat din: Gheorghevici Iulian din Februarie 16, 2014, 09:13:18 PM
Când îi văd așa frumos colorați mă face să mă gândesc la achiziția unuia, cu toate că vorba lui nea Janese momentan am nevoie de albine. Un impediment în dorința de achiziționa un stup din poliuretan era că toți erau la fel, ca și culoare, eu nu contest calitațile lui doar că la prețul de 270 lei eu îmi fac 4 lăzi de lemn la aceeași configurație.  :hi:  :hi:  :hi:

Configuratia asta m-a costat 330 ron, dublu fata de o configuratie identica din lemn (in jur de 150 ron mi-a cerut un producator pe un stup din lemn, care dupa un an de stat in soare, ploaie, zapada, au inceput sa crape) Acesta din poliuretan are si podisor hranitor si poate fi folosit si ca izgonitor. Pretul dublu este recompensat cu usurinta in exploatare, nu mai dau bani pe tot felul de polistiren pentru impachetat iarna.

Acum ca am stupii o sa ma ocup si de albine, astept sa vad cum se comporta 8 matci cumparate anul trecut de la Movila Miresii :D ... am format cu ele 8 nuclee si par destul de docile ... restul voi vedea!

mmacreanu

Citat din: petru.atudorei din Februarie 16, 2014, 09:24:27 PM
Mi-a zis cineva ca dupa cativa ani, acesti stupi devin casanti. De cati ani ii ai,?

In curtea fabricii care produce acesti stupi este unul care sta de 7 ani in soare, urmele trecerii anilor se vad putin la exterior din cauza razelor UV ... la interior este ca si nou, casant nu parea :) ... cine ti-a zis, nu cred ca a pus mana pe unul!

G. Iulian

Eu primesc corpul si catul la 50 lei din lemn uscat foarte bine, nu mi-a crăpat nici o ladă până acum, iar lemnele pentru funduri și capace le fac la un tâmplar din oraș contra miere, cam un borcan de ladă.

dodo79

Citat din: petru.atudorei din Februarie 16, 2014, 09:24:27 PM
sper sa nu se supere marius pe mine.am sa atasez 2 poze.
prima poza cu un stup format din 2 corpuri.cel de sus are 6 ani si nu a fost intretinut deloc.cel de jos este de anul trecut.
a 2 poza este cu cei intretinuti
am uitat sa spun ca in acesti stupi se schimba doar locatarii si culoarea daca nu sunt vopsiti.

mmacreanu

Sa-l trantesti putin pe cel murdar, sa vedem daca este casant!

dodo79

Citat din: mmacreanu din Februarie 16, 2014, 09:52:56 PM
Sa-l trantesti putin pe cel murdar, sa vedem daca este casant!
=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))
am sa il trantesc dupa ce il spal si il vopsesc pe suport.poate intra un roi in el.
cu siguranta maleabil nu se face de la apa. =)) =)) =)) =)) =))
fara gluma il anuntpe petru.atudorei ca placile sunt dure,tari,usoare dar nu sunt casante sa se crape la lovituri sau schimbari bruste de temperatura.daca mai mergi prin targuri cauta astfel de stupi si te convingi.

fiug1970

nu are dc.sa fie casante cu timpul.doar UV le ataca daca nu/s vopsite.e acelasi material ca si spuma in spray,doar ca spuma se expande libera si in soare devine sfarimicioasa.Daca spuma e expandata intr/un spatiu limitat se incarca spatiul la maxim si nu se formeaza pori  ce debiliteaza materialul.se poate verifica umplând o forma inchisa cu spuma in spray(dupa ce in prealabil s/au uns partile in contact cu spuma sa nu se lipeasca)forma rezultata se lasa in soare un an si pe urma se pot trage concluzii(cheltuielile is minime...)