Marius, Braila

Creat de mmacreanu, Aprilie 13, 2013, 04:59:17 PM

« precedentul - următorul »

mmacreanu

Buna ziua,
sunt activ din 22 Iulie 2012 pe acest forum si am realizat ca nu m-am prezentat.
Numele meu este Marius, sunt din Braila si anul acesta (2013) o sa fac 29 ani :D. Pasiunea mea pentru albine este veche, pe la 14 ani am primit o familie si impreuna cu attal meu am inceput sa invatam despre albine, am inmultit ... dar dupa vreo 2 ani am ramas doar cu 4 lazi orizontale goale (eu am plecat in Bucuresti la liceu iar tatal meu nu avea timp sa se ocupe).
In fiecare an aveam gandul sa incep aventura cu albinele dar mereu se iveau alte lucruri. In Ianuarie 2012 am comandat 10 lazi pe 10 rame si in Iulie am cumparat 10 roiuri. Din Iulie si pana in noiembrie am avut destula activitate cu ei din cauza matcilor si am iernat doar 8 din 10.
Anul acesta mi-am cumparat din targ de la Braila, centrifuga, faguri si alte echipamente si vreau sa ajung la floarea soarelui cu cel putin 25 familii.
Altceva ce sa mai spun? Sunt casatorit si am un baietel de 3 ani.

Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

mmacreanu

Poza cu piticul!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

mmacreanu

Stupii mei. Pozele sunt facute vineri 12.04.13, acum am dat caturile jos si am scos o parte din impachetajul de iarna.

PS: aratura din livada era proaspata :D

mmacreanu

Placa poliuretan dimensiuni 1260x80x2,2. Urmatorii stupi vor fi pe 12 rame si voi inlocui lemnul cu poliuretanul.

G. Iulian

De unde ai luat placa de poliuretan?  :hi:  :hi:  :hi:

SPYKAL

Citat din: mmacreanu din Aprilie 13, 2013, 05:12:00 PM
Placa poliuretan dimensiuni 1260x80x2,2. Urmatorii stupi vor fi pe 12 rame si voi inlocui lemnul cu poliuretanul.
De unde ai achizitionat placa? La ce pret? :hi: :hi: :hi:

mmacreanu

140 ron placa, cine doreste mai multe detalii le discutam in privat.

fiug1970

de unde esti din braila?eu sant din chercea
ce grosime are placa de poliuretan(poliuretan sau polistiren extrudat)

silviu

Bun venit pe pagina ta si spor la implinitea telurilor pe care ti le-ai propus.
                                       Cu stima,
                                                 Chis
"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca

orbanstefan64

bine ai venit pe Apiardeal!!!
mult succes incontinuare!
:hi: :hi: :hi:

mmacreanu

Citat din: fiug1970 din Aprilie 14, 2013, 01:53:42 PM
de unde esti din braila?eu sant din chercea
ce grosime are placa de poliuretan(poliuretan sau polistiren extrudat)
Eu locuiesc in Braila pe strada scolilor, vis-a-vis de biserica, stupii ii am la tara la parinti.
Grosimea este de 2,2 (azi am debitat componentele si am remarcat ca pe alocuri avea grosimea sub 2 ... ceva de genul 1.95 ... dar este de asteptat pt ca placa este turnata in matrita.
Este poliuretan 100%, nu polistiren extrudat pe care poti sa-l zgarii cu unghia.

Uite niste poze dupa incercarile de azi:

mmacreanu

Va multumesc pentru urari ... chiar daca anul apicol nu a inceput foarte bine, doresc ca toti sa avem butoaiele pline de miere :D si lazile pline de albine.

Cine imi poate recomanda de unde sa cumpar matci de calitate?

G. Iulian

Cel mai aproape de tine ai al Țepeș Vodă pe domnul Adrian Buescu - el este preot dar se ocupă soția - medic veterinar parcă. Ai avea de parcurs doar 30 km, mai sunt și alții dar  mai departe.

Porfy66

O placa are un metru patrat. Pentru un corp Dadant 1/1 pe 10 rame ai nevoie de 0,55 mp. Deci dintr-o placa nu faci nici macar doua corpuri 1/1. Din calcule iese cam scump...
:hi: :hi: :hi:

mmacreanu

O placa imi ajunge pt 1 corp 1/1 pt 12 rame si 1 cat 1/2 redus pt 12 rame ... probat si testat de mine pe o placa!