Roşia Montană

Creat de sas angelica, Aprilie 10, 2013, 07:02:07 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Citat din: dragos2006 din August 31, 2013, 09:20:59 PM
oare noi romanii nu putem cumpara Rosia Montana pentru a o salva din mana masoneriei ? Daca 10 milioane de romani ar pune bani mana de la mana cred ca am salva respectiva zona istorica .

Daca ar exista un astfel de act de vointa a poporului roman, s-ar strange bani suficienti! Desi unitatea in gandire si actiune a poporului roman este ceva foarte rar, spre deloc, problema nu este aici. Problema este daca ni se va da voie de "afara" sa cumparam Rosia Montana, adica sa le luam din fata bogatiile atat de mult ravnite si pentru care au dat comisioane grase.

La Rosia Montana miza nu este aurul, desi acesta se gaseste intr-o cantitate considerabila, ci celelate zacaminte de acolo, pe care strainii le pot exploata linistiti, fara a da ceva statului roman, pentru ca acestea nu au fost trecute in contract ci vor fi mascate sub forma reziduurilor rezultate din exploatarea aurului.
Si pentru ca masina de propaganda functioneaza impecabil, au reusit sa creeze localnicilor falsa impresie ca le va fi mult mai bine daca se vor deschide exploatarile in acea zona.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

ioanardelean55

Dezamagirea localnicilor si a celor din jur va fi atunci cind vor vedea ca miile de  locuri de munca promise nu vor exista .

dredd

acum vreo doi ani britanicii au anuntat masuri de austeritate in tara lor. instantaneu 500.000 de englezi au iesit in strada, in londra, care protestau, nu dansau dansul pinguinului.   apoi probabil stiti cu totii ce revolutie s-a produs la paris cand studentii s-au suparat, in 2008  si in 2009. cred ca isi merita viata si salariile decente.

si noi p-ale noastre!

dodo79

Din cartile de istorie am invatat de stramosi nostrii cei viteji si muncitori.oare urmasii lor de ce sunt asa de puturosi si lingai.multora le este lene sa iasa in strada ptr  o cauza ce il priveste.atunci cum sa se mai faca ceva si in tara asta.Nu imi este rusine ca sunt roman,imi este rusine ca altii sunt romani.

ioanardelean55

Acelea sint vremuri de mult apuse , si acum se aduna lume ,cind e vorba de o sarbatoare ,unde se lasa cu mici sarmalute si bere , la spectacole unde vin mai ales vedete ,la fotbal cind vin echipe mari,dar la un miting e cu mult mai greu . Motii (ca despre ei este vorba ) aproape ca nu mai exista ,satele si catunele din apuseni sint aproape pustii , tinerii s-au mutat la orase s-au au plecat din tara ,cei din Rosia au fost momiti cu sume impresionante de bani numai sa renunte la case si sa se mute in alta parte ,iar cei care mai sint in zona au venit si au batut din poarta in poarta numai sa le dam acceptu pentru a avea si ei unde sa munceasca .,oricum cu sau fara iesiri in strada cu s-au fara acordul nostru odata si odata ,fie mai repede s-au mai tirziu TOT SE VA INCEPE . asa cum odata se striga ,,NU NE VINDEM TARA ' (si tota lumea era deacord) au venit si acele zile cind incet incet s-a tot vindut si inca se mai vinde ......PINA CIND ???????  vom trai si vom vedea -DACA VOM MAI TRAI ....

dodo79

au venit si acele zile cind incet incet s-a tot vindut si inca se mai vinde ......PINA CIND ???????  vom trai si vom vedea -DACA VOM MAI TRAI ..
eee domnu ioanardelean55 bine intrebat.un raspuns atat de simplu:PANA NU MAI ESTE CE sa vinda.pana ne trezim chiriasi in propria tara.

Kov iulian

Manipularea nu se face doar in tara ci si peste hotare, agentia de presa Reuters a prezentat urmatorul articol.

http://www.reuters.com/article/2013/09/01/us-romania-goldmine-idUSBRE9800FU20130901

In care spun cam asa :
CitatThe project has been valued at $7.5 billion based on a 2007 study that used an average price of $900 per ounce of gold, with Romania estimated to get about 75 percent of the benefits in taxes, royalties, dividends and jobs.[/color]
Ai naibi romani ma primesc 75% din tot ce se extrage acolo si tot sunt nemultumiti da ce ar vrea 100% ?

Priviti la comentarii
http://www.reuters.com/article/comments/idUSBRE9800FU20130901

Inca de pe 1 septembrie zeci de persoane le spun ca e o greseala in articol  dar ei nu modifica cu nimic articolul, oare chiar e o greseala sau e manipulare la scara nationala si internationala ?

Kov iulian

Mai tineti minte cu cata verva ii criticau astia de acum pe aia de atunci care vroiau sa vanda aurul romanilor?

Daca nu va reamintesc.

Cine face PR pentru Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) - Sinteza Zilei

almasel2011

Provin din zona Apusenilor si am copilarit acolo (cativa ani chiar in apropierea Rosiei Montane, la aproximativ 20 km).
Ce pot spune despre vremurile cand mineritul era in floare? Viata era grea, se traia in saracie.
Ce este acum acolo? Tot in saracie se traieste si acum.
Chiar daca proiectul va demara, se va trai tot in saracie. Mai mult, efectele poluarii vor fi ireversibil. Nimic nu va mai fi la fel, iar noi ca si tara vom devein si mai saraci.
Miza inceperii exploatarii e una financiara. S-au incasat bani grei de catre clasa politica romaneasca, iar acum compania asta trebuie sa primeasca avizele. Asa este in politica si in economia de piata.
Exploatarea de la Rosia nu ne poate adduce nimic bun, atat timp cat investitorul este o multinationala. Dupa parerea mea, resursele trebuiau sa ramana ale statului, dar se pare ca mita data si primita face ca guvernantii sa gandeasca altfel. Amintiti-va povestea Petrom- OMV... alt tun...
..............................
Ma simt neputincios in fata a ceea ce se intampla acolo.
In pamantul acela isi dorm somnul bunicii si strabunicii mei.
Nu pot decat sa va blestem pentru fiecare banut si pentru fiecare gram de aur pe care il furati din Tara Mea, Tara Motilor.
Nihil sine Deo.

pharaonu75

Citat din: almasel2011 din Septembrie 04, 2013, 07:42:35 PM
...
In pamantul acela isi dorm somnul bunicii si strabunicii mei.
...

Daca RMGC va incepe exploatarile, peste acele morminte vor trece excavatoarele si se vor deversa cianuri!
Asta ne rezerva guvernantii, atat contam pentru ei in afara campaniei electorale (cat timp ni se va mai permite sa votam).

RUSINE!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Kov iulian

Domnul prezentator din imaginea video de mai sus a organizat o emisiune " impartiala " pe aceasta tema in care de la inceput pana la sfarsit s-au prezentat reclame favorabile companiei canadiene.

Apoi prezentarea reprezentantului " roman " a companiei canadiene a fost plina de dezinformare.
Domnia sa afirma ca mare parte din bani de acolo nu ii vor lua canadieni ci se vor cheltui pe componente, energie electrica, cauciuc, salariile oamenilor etc.

Sa vedem cu cat ne alegem noi.
Componentele se vor importa, despre cauciuc sa afirmat ca si el trebuie importat fiindca romania nu mai produce cauciuc, de ce nu mai produce romania cauciuc? fiindca s-au distrus fabricile ce il produceau, s-au dat pe nimic resursele de petrol.

Sa vorbit de energie electrica, cine detine infrastructura de transport energie electrica?
Dupa cum stiti intr-un an doi se vor privatiza si se vor da strainilor si partea de producere energie electrica, exploatarea va tine 14 ani deci in acest timp vom pierde si partea de producere energie.

Sa mai spus ca se vor plati salariile oamenilor si acei bani vor ramane in tara, oare asa sa fie ?
Cat din hrana noastra se mai produce in tara si cat se aduce din import?
Cat din imbracaminte se mai produce in tara  si cat se aduce din import?
Cate electrocasnice  se mai produce in tara  si catvin din import?
Cate lucruri mai cumparam de la buticul de la contul strazi si cate cumparam din supermarket-uri detinute de straini?

Am ajuns sa importam absolut totul pe preturi imense chiar mai mari ca afara iar in schimb dam altora pe nimic resursele noastre pe preturi de nimic.

Petrol, fier vechi, aur si alte minerale, lemn ( cherestea) ,

Ne miram ca traim rau normal ca traim rau daca am dat absolut totul pe nimic si ne-am distrus si ce sa construit mai inainte cu multa truda de alti.

almasel2011

Citat din: pharaonu75 din Septembrie 04, 2013, 08:13:30 PM
Asta ne rezerva guvernantii, atat contam pentru ei in afara campaniei electorale (cat timp ni se va mai permite sa votam).

RUSINE!

Din acest punct de vedere, sincer sa fiu, mi-e rusine ca sunt roman...
Oricum, notiunea de "roman" e o gaselnita cu o vechime de vreo 150 ani, nimic mai mult...
Nihil sine Deo.

pharaonu75

Citat din: Kov iulian din Septembrie 04, 2013, 08:20:10 PM
...
Am ajuns sa importam absolut totul pe preturi imense chiar mai mari ca afara iar in schimb dam altora pe nimic resursele noastre pe preturi de nimic.
...

In Germania 1 kg de salam de Sibiu costa (in euro) undeva la 70 lei. Si il importa de la noi.
In Romania, acelasi salam costa undeva la 90 lei. Si e la el acasa!

Nenea Ponta ne poate explica minunea? Ca a venit la guvernare pe un cal alb, in chip de salvator al neamului. In schimb vad ca vrea sa vanda si ce a mai ramas al nostru (bogatiile naturale), desavarsind furaciunea initiata de mentorul sau Adrian Nastase in urma cu peste 10 ani.

Multi din cei care erau in stare sa dea in cap basistilor in urmacu vreo 2 ani, acum tac si le este rusine sa mai spuna ceva.

Kov iulian

Citat
Pai basisti o-ti fi destui,

Hai sa va spun poveste unei tradari.

In urma cu un an jumate doi sa infiintat o miscare numita miscare verzilor, se dorea a fi un partid nou modern, fara corupti ce au condus tara in acesti 23 de ani.

Foarte multi tineri satui de partidele corupte au aderat la aceasta miscare sau facut membrii, initial partidul nu avea un singur cap, erau mai multi cei ce il conduceau, dupa o perioada sa mai pus inca un cap Domnul Remus Cernea.

Toti erau veseli si fericiti partidul se ridica incet incet, pana cand "noul cap " ( copresedinte ) a sperat la mai mult, a dorit puterea asa ca a scapat de ceilalti capi sa instaurat ca singur sef apoi a intrat in alianta cu USL tradandu-si membri care au sperat in acest nou partid.

Pe timpul protestelor impotriva lui Basescu acest Domn a fost mana dreapta a USL-ului ia sustinut pana la capat si a si primit recopensa un loc in parlament si functii.

Aici la minutul 10.10 putem asculta cuvintele Domniei sale ( mai era un film si cu el pe scena alaturi de Ponta si Antonescu dar nu l-am gasit )

EVENIMENTE - Proteste 14 ianuarie 2012 - București 1/8

Acum dupa mai bine de un an jumate de atunci vedem iar proteste in strada impotriva gazelor de sist, impotriva extrageri aurului si ghici pe vedem in strada strigand impotriva guvernului, impotriva lui Ponta pe " Basisti " ?

Nu nicidecum o mare parte din cei din strada de acum, sunt tot cei de atunci, sunt tot simpatizanti acestui partid si Domnul Remus,
Acum striga impotriva acelora  pe care iau sustinut nu cu mult timp in urma si ii acuza de tradare.

In filmul de sus Domnia sa spune ca ia placut protestul banuiesc ca de asta a decis sa fac cate o revolutie in fiecare an fiindca ii place mult. :D :D

Uite de asta nu merg romani la vot, la referendum-uri de asta nu merg romania la proteste fiindca sunt inselati mereu de niste tradatori care cand se vad pusi in functii cum uita tot ce au promis si mai mult fac lucruri pe care inainte se jurau ca nu le vor face.

http://www.vice.com/ro/read/protestul-impotriva-gazelor-de-sist-remus-cernea

dodo79

am gasit si eu unfilmulet de la Rosia Poieni.nu stiu daca a mai fost postat dar merita vazut.este cam 25 % din ce se va intampla la Rosia Montana.
http://www.youtube.com/watch?v=bgbAHrYqZVg#