CHEMAREA PAMANTULUI!!

Creat de fiug1970, Aprilie 06, 2013, 12:48:18 AM

« precedentul - următorul »

fiug1970

2014-01-24 16.40.53.jpg
e normal sa fie trantori in stup??
in catul de sus am descoperit cam de/o palma puiet pe o singura rama pe ambele fete.cred ca daca ma uitam mai bine vedeam si pe coana Mita

dodo79

vad ca ai puiet in toate stadiile.ai grija cand ies sa le areti pungile.sa stie unde trebuie stransa mierea :)

fiug1970

2014-01-24 16.34.27.jpg
de ce cladesc asa de mari celulele?si in partea dreapta celulele aveau un fel de tocatura,rosatura de ceara pe pereti

fiug1970

daaaa,sa stii.la astea din urma trebuie sa le dau sublerul =)) =))
urat mai construiesc

dodo79

era dreapta foita de ceara cand ai pus-o pe rama ,sau ondulata.
asta chiar nu stiu.am vazit si eu la cineva tot asa .
sanatate
apropo apicultorii mai experti sunt acum in discutii despre legi..,bani,subventii ,stupii lui ursu,ce ii intereseaza si pe ei.nu au cum sa raspunda si incepatorilor

dodo79

Citat din: fiug1970 din Ianuarie 24, 2014, 09:22:43 PM
daaaa,sa stii.la astea din urma trebuie sa le dau sublerul =)) =))
urat mai construiesc
eu cred ca au uitat ingineru printre alealalte  =)) =)) =))

fiug1970

am vazut :sad: :sad:
nu stiu cum era foita,asa ii am,dar stupul asta are rame stranii!! unele au gauri in ele,sant stramb cladite,am vreo doua care ar trebui sa le topesc,dar n/am ce pune in loc,de foita inca e prea devreme sa vorbesc

dodo79

lasa-le asa deocamdata.ai grija sa stramtorezi cuibul mai tare acuma ca sa apucat de puiat.

fiug1970

\2014-01-24 16.40.39.jpg
m/am chinuit sa fotografiez cu telefonul si cu manusi si nu mergea touchscreen :yahoo_cry:

dodo79

fiug1970

nu se aplica tehnicile din ro.nu se impacheteaza stupii,deja iarna a trecut,am ME pe 10 rame,una din corpul de sus are puietul asta iar restul de rame au miere si pastura in cantitati destul de bune.In cuib nu am umblat inca,astept sa se incalzeasca mai bine,poate duminica.Mai mult ma ingrijoreaza cel cu faguri deformati nu prea e activ,are mai putina albina,matca inca nu a urcat sus.acum sant 12grade la ora 20,37.

fiug1970

pe cate rame am iernat?pe cate au fost in stup:10 in cuib si 10 in corpul de sus.sus mai avea trei rame cu foita si erau bine lipite de sarme si drepte.una era putin lucrata pe ambele fete.le/am scos sa pot pune punga cu sirop:
100_1225.JPG

dodo79

dupa ce se termina siropu nu o scoate.poate vor si ele sa puna miere in ea.  :P

dodo79

prima data vreau sa invat bine ce e de facut si pe urma poate ma bag la un ME.pana atunci doaR vertical
sanatate.

fiug1970

[quote
apropo apicultorii mai experti sunt acum in discutii despre legi..,bani,subventii ,stupii lui ursu,ce ii intereseaza si pe ei.nu au cum sa raspunda si incepatorilor
[/quote]daca aveam un loc unde sa cerem ajutor si sa avem un apicultor de serviciu sa ne raspunda.....pana când ne vine rândul sa fimi cititi si ajutati......invatam singuri :roll:
sau transformam albinele in cobai!! :mad: :mad: