CHEMAREA PAMANTULUI!!

Creat de fiug1970, Aprilie 06, 2013, 12:48:18 AM

« precedentul - următorul »

fiug1970

ai perfecta dreptate,dar...exista un dar întotdeauna....nu sant in curtea mea stupii ..acum s/a marit ziua si pot ajunge dupa program adica dupa ora 19.00,dar...trebuie sa.i cer cheile ..daca mi le da...aveam botci in 16 martie,dar nu erau toate de aceeasi culoare,si vineri am vazut matca de unde sa stiu din care botca a iesit daca 14 zile nu m/am putut duce?nu se vb. de subventii aici si la doi stupi nici atat...e o aventura pt. atunci când voi reveni in tara si imi cumpar stupii mei.stiu ca e bine sa notez,tata avea caietul apicultorului in care nota,dar avea stupii in curte si putea tine o evidenta la ce si cum.....nu umbla in fiecare zi dar la 3/4 zile tot umbla si atunci putea observa o matca noua si o nota in caiet sa poata sti când incepe ponta,etc...in 14 zile se pot intampla multe..si bune si rele...si mai ales primavara!vremea rece a trecut.acum sant 20 grade la ora 21.00.ce se poate face la familia cu rame intregi de trantori maturi?are mai multi trantori decat albine...daca scutur ramele afara din stup mai intra in  stup?

stefan1

Iarasi nu inteleg. Sunt trantori eclozati sau inca puiet de trantori gata sa eclozeze? Sunt numai trantori sau si pui de albine? Daca ii scuturi si sunt si pui de albine care nu au facut inca zborul de recunoastere, le vei pierde. Daca au facut zborul, si trantorii se vor intoarce. Oricum, trantorii daca zboara pot sa intre si intra si in alte familii, ca nu sunt controlati.
  Nu stiu cum sta acolo treaba, bine ar fi sa-ti dea proprietarul si tie o cheie si sa poti merge cand ai timp sau cand crezi ca e necesar. Sigur ca uneori pauze de doua saptamani in stupina sunt cam lungi.
  Referitor la botci: spuneai ca au fost de mai multe varste. De obicei prima matca iesita distruge botcile si deci pe ea trebuie sa o iei de reper. In caz de roi artificiali - la fel; la roi naturali e putin mai complicat.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

fiug1970

Iepurasul de Pasti a venit c/o veste rea!!Am ramas fara munca :yahoo_cry: :yahoo_cry: :yahoo_cry: :yahoo_cry:!!!
........poate ca uneori....e nevoie sa te întorci din drum......pentru a putea merge inainte!!!

dodo79

Citat din: fiug1970 din Aprilie 10, 2014, 09:51:08 AM
Iepurasul de Pasti a venit c/o veste rea!!Am ramas fara munca :yahoo_cry: :yahoo_cry: :yahoo_cry: :yahoo_cry:!!!
........poate ca uneori....e nevoie sa te întorci din drum......pentru a putea merge inainte!!!
ai vazut daca la intepat pe seful tau albina.I-a schimbat gandirea :D

fiug1970

a stiut albina unde/i putregaiul,de l/a intepat la cap!!!!
pestele de la cap se/mpute!!!

fiug1970

prima data in 10 ani când sant somer!!

dodo79

Citat din: fiug1970 din Aprilie 10, 2014, 03:33:54 PM
prima data in 10 ani când sant somer!!
niciodata nu e prea tarziu :D

fiug1970

s/ar potrivi mai bine:in viata trebuie sa treci prin toate!! :hi: :hi:

dodo79

la anii tai o sa iei un somaj frumusel si de buna durata.asta daca ai fost cu acte acesti ani.
cum stai cu matcile?

fiug1970

tocmai aici e buba:n/am decat 5 ani cu acte si ultimul an cu program de femei gravide:4 ore(din 10 reale)cu nomina de 700€ :yahoo_cry: :yahoo_cry: :yahoo_cry:
primele 7 luni cu 80% din salariu,dupa care 70%asa ca nu/i mare lucru.macar chiria daca mi/o platesc din somaj is multumit.de luni s/ar putea sa/mi iasa ceva de munca ^:)^ ^:)^ ^:)^
am incheiat activitatea de apicultor!!!a durat mai mult pregatirile decat activitatea!!!

fiug1970

a ramas sefu cu ele................

dodo79

fiug1970

daaa,erau la finca lui...dar cum e un fel de ceausescu(atoatestiutor...)se descurca el

dodo79

acum poti sa faci dulceata linistit,nu trebuie sa te mai gandesti de invertit zaharul in sirop. =)) =)) =))

fiug1970

la fix!!tocmai ce au aparut capsunile :razz: :razz: :razz: