CHEMAREA PAMANTULUI!!

Creat de fiug1970, Aprilie 06, 2013, 12:48:18 AM

« precedentul - următorul »

fiug1970

fiind vorba de faguri construiti fara foita si in salbaticie am avut curiozitatea sa masor diametrul celulelor.Cine/mi poate spune cat au in diametru??Citeam pe aici,pe undeva ca s/ar vrea sa se dreseze albinele sa construiasca celule de 4,9mm!!Nu/mi aduc aminte locul discutie si de aceea postez aici!

fiug1970

\100_1223[1].JPG
primele mele pungi de sirop!!
100_1225[1].JPG
100_1227[1].JPG
\100_1229[1].JPG
suporti rustici facuti sambata.

marian sima

Faguri aveau cumva celula de 4,7 mm?
Acum depinde si de tipul de ecoalbina din zona si daca acea familie a roit din stup trecerea nu se face imediat de la dimensiunea de 5,4 la 4,7 ,trebuie ceva timp .
Ca albina acea a dat coltul arata ca nu era adaptata si nu era prea  mult de cand era in natura.

fiug1970

\IMG-20140117-WA0005 -
IMG-20140117-WA0009.jpg
mi/a venit comanda de stupi si rame.

fiug1970

1389442548721.jpg
si/am surprins si o harnicuta!!

fiug1970

Citat din: marian sima din Ianuarie 19, 2014, 12:28:39 PM
Faguri aveau cumva celula de 4,7 mm?
Acum depinde si de tipul de ecoalbina din zona si daca acea familie a roit din stup trecerea nu se face imediat de la dimensiunea de 5,4 la 4,7 ,trebuie ceva timp .
Ca albina acea a dat coltul arata ca nu era adaptata si nu era prea  mult de cand era in natura.
\2014-01-10\DSC_1311.jpg

marian sima

Da am vazut acea era o familie plecata din stup,trecerea de la celula de 5,4 la celula naturala se face gradual.

fiug1970

inseamna ca se poate afla originea unui roi masurand diametrul celulei?In zona unde am gasit fagurii respectivi(1100/1200m altitudine)doar printr/o minune sa fi existat apicultura.Albinele salbatice(sau salbaticite)ce traiesc in mod natural, roiesc?Daca da,si dupa dimensiunile albinelor moarte gasite in celule,acel roi avea toate sansele sa fi fost salbatic.

fiug1970

Azi vroiam sa vad ce s/a intamplat cu pungile de sirop puse saptamana trecut,dar e o vreme de...numarat banii sau de facut copii! :uimit:si cum bani.. :nono: :nono: :nono:,n/am de ales si fac...gimnastica la falange =)) =))

marian sima

Dupa cum prezinta fagurele mai inchis la culoare acolo nu sa crescut mai mult de cateva generatii de puiet.
Raza de zbor a albinei in cules este de 3-4 km insa cercetasele pot parcurge mai mult+ca un roi poate avea o locatie temporara 2-3 zile si de acolo cercetasa sa zboare pentru gasirea altei locatii.

Roiurile cu matca neimperecheata zboara mai mult.

Roiesc si albinele salbatice.

marian sima

UN sfat daca-mi permiti,ai grija cu acei faguri,dupa distribuirea polenului in celule acolo a fost o ponta haotica,e posibil ca roiul sa fi avut ceva probleme cu bolile.

Tine departe de stupi acei faguri .

fiug1970

Asa e,nu are culoarea foarte neagra si eu cred ca nu era de mult timp roiul acolo si nici locul nu era propice pt.o familie(in varful unui pomisor la 2,5/3 m)langa o sosea circulata.Fagurii ii tin acasa fiindca ne place cum miros.Iar stupii ii am la 45km.Merci pt.sfat.

fiug1970

100_1232.JPG

fiug1970

o sursa de polen\(si nectar cred) la mica distanta de stupi,dar vremea nu/i in asentimentul harnicutelor