Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

andreiu

Urcand pe drumul spre catunul Cornetel, la un moment dat am observat o cumatra la cativa metri de partea dreapta a drumului. Am oprit masina pentru a o poza. M-am grabit sa scot telefonul si cand am ridicat privirea spre locul unde am observat-o initial nu mai era . Spre mirarea mea, am surprins-o in fata masinii, in mijlocul drumului, unde mi-a pozat ca o vedeta de cinema, ba chiar si-a marcat teritoriul, dandu-mi semnalul " pe aici nu se trece! ". In final a iesit din drum agale, salutandu-ma cu coada sa stufoasa.

ciucur

M-ati omorat cu ciupercile. Deja ma gandesc la o tocanita cu smantana si paine calda facuta pe vatra.
Cand eram in scoala generala si mergeam la bunici, sarcina noastra era sa mergem cu animalele la pascut. In zona erau ursi, erau si lupi dar nu am patit niciunul nimic. La intoarcere mai gaseam ciuperci. Le culegeam si bunica le pregatea.
Pe unde am fost, nu am mai reusit sa mananc tocanita de 'pastravi' asa cum ne facea bunica din partea mamei.

Imi pare foarte rau ca nu am apucat sa petrec mai mult timp cu bunicii mei. Familii simple, de tarani romani. Cate as mai fi avut de invatat in ceea ce priveste traditia si obiceiurile zonei....
Dumnezeu sa ii odihneasca in pace ! In amintirea lor am cateva oi, si sper in curand costume populare pentru toti membri familiei.

:hi:
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

andreiu

Pentru mine, de acum inainte, ciupercile (buretii cum ii denumim noi) vor constitui inlocuitorul total al carnii. De aceea am tot interesul de a face provizii pentru toata perioada pana la recoltele viitoare. Dupa hribi, vor urma ghebele, pe care le-am si observat in padurea noastra de mesteceni.
        Imi place foarte mult tocanita de bureti, dar cu mamaliguta. Reteta mea, mostenita de la mama (fie iertata) v-o impartasesc si voua, va asigur ca va va place :
        Calesc ceapa, usturoi si ardei in ulei. Adaug ciupercile taiate in bucatele mici, completez cu apa pana la acoperirea continutului si las la foc mic sa fiarba inabusit. Adaug rosii sau bulion si vegeta. Pentru omogenizare si crearea sosului, amestec doua lingurite de faina alba intr-o cana cu lapte si o torn peste tocanita. Dupa cateva clocote, adaug si doua-trei linguri de smantana. Cu mamaliga este un deliciu.

ciucur

Multumim de reteta.
Dumneavoastra sa taiati 'Vegeta' de pe lista si alte chestii asemanatoare.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

andreiu

Cu o oarece parere de rau o tai, dar ce am scris mai sus se adreseaza colegilor sanatosi. In ce ma priveste vegeta am inlocuit-o cu sare de himalaia si am suplimentat cu ghimbir si curcuma.

andreiu

Printre altele, saptamana care a trecut m-am ocupat si de "uscaturile din propria ograda ". Cam multe !

andreiu

Peisajul este destul de dezolant si neatragator, cu pruni batrani, descarnati si invadati de licheni. Intentia mea pentru perspectiva catorva ani sa repopulez zona cu asa ceva: Aluni nobili altoiti pe salbatic, cu o vigoare apreciabila.

bismark

Mosule, ma bucur pentru tine ca ti-a revenit pofta de viata,cred ca nu te-ai suparat ca am insistat sa revii aici,ai vazut citi prieteni ai.Cit de curind voi incepe sa trimit promisiunile facute. Cei carora le-am promis rog sa-mi reaminteasca ca nu am tinut o evidenta stricta.Cu respect ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

Gicule, am revenit cu drag pe forum dar dupa cum vezi, postarile mele vor fi o perioada tip rafala, intrucat am hotarat ca marea majoritate a timpului sa ma izolez la Dupapiatra si acolo, in aer curat si liniste sa imi conduc tratamentul naturist, sa-mi prepar hrana sanatoasa, cu cat mai multe ingrediante cultivate acolo, fara pesticide si alte alea. De doua saptamani nu m-am barbierit si peste inca doua-trei voi posta o poza de dac authentic. Acolo muncesc fara graba sau norma, readuc la zi lucrarile ramase in urma. Saptamana aceasta de exemplu, termin operatiunea de curatire a terenului declarat la APIA. Apoi continui cu confectionat rigle de mesteacan pentru imprejmuirea totala a proprietatii. Mai incolo, voi face si ceva plantari de completare.

bismark

OK,mosule iti respect vointa si iti doresc din suflet santate si liniste acolo unde te simti bine.Ai posibilitatea la Dupapiatra sa muncesti in natura sa te hranesti natural si sa iesi din subconstientul  care de multe ori ne este potrivnic.Iti urez sihastrie linistita in care uitarea sa-ti aduca sanatate. Vezi poate dai de un pui de mesteacan(vraciul alb )sa completez medicina naturista. Cu respect  ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

In regula, iti voi pregati un colet tip sac cu cativa puieti de mesteacan, cu radacini bune, dupa ce cad frunzele.

tassevasi

pistol28

Citat din: tassevasi din Octombrie 20, 2015, 10:08:51 PM
  Aveti  ceva  f f intersant  aici .

Daca vorbim de tratamentele naturale pentru aceasta boala, nu sunt foarte multe variante. Cele mai frecvente remedii sunt: ceaiul de afine și semințe de dovleac și ulei.

In acest articol vă vom prezenta cea mai puternică armă pe care natura ne-a dat-o în lupta împotriva tuturor bolilor de prostata de mai sus. Este o planta numita Epilobium parviflorum sau cunoscut sub numele de pufulita cu flori mici.http://www.pentrusuflet.com/2015/05/cel-mai-bun-remediu-natural-pentru.html
+
Ghimpe (Xanthium spinosum
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

tassevasi

andreiu

Multumesc Vasile si Pistol 28, sper sa pun in aplicare cat mai multe din aceste idei de tratament, inainte de a mi se deschide topicul traditional la urmatorul capitol al forumului.  :razz: