Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

andreiu

Am gasit insa multe albine la lucru pe flori de maces. Citeva exemplare, incarcate de flori, le-am pozat.

andreiu

La intoarcere am pozat si o panorama a unei parti din oras, cu cetatea in fundal si dealurile Sacarambului si Certejului in dreapta, peste Mures.

andreiu

Inainte de masa de pranz am bunicit. Copiii nu au mers la scoala/gradi fiindca ambii au varicela, unul in faza finala iar la cel mare acum incepe eruptia. Cel mic a luat-o de la un coleg de gradinita si i-a dat-o si lui fratesu. In timp ce ei se jucau in camera lor si pe holul de la etaj, eu mi-am improvizat intr-un colt al bucatariei un mic atelier de insarmat rame. Din cand in cand mai urcam la ultimul nivel, pentru a urmari forumul. La un moment dat, ma striga copiii : - Mosule, vino repede la noi in camera, ca ti-am pregatit o surpriza! Dau fuga sa vad despre ce este vorba si cand deschid usa, gata gata sa ma impiedic in fularul pe care cei doi il tineau, unul de un capat si unul de celalalt. II intreb : - Asta e surpriza? Raspunsul : Da, am vrut sa vedem cum o sa cazi. In final Tudor mi-a facut o poza la birou.

bismark

Ha,ha, mosule  si eu sint din viitor,daca aveai si barba eram leiti frati tu cu un pic de par mai mult =)) =)) sigur este din prezent aparatul foto era setat asa si nu am observat.Poftim convingete. Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

Da frate, daca am fi boi, am face pereche buna, stapanul ar primi pret bun pe noi. :rotfl:
       Ti-am vazut pozele de prin Austria, cred ca in stupina mai tragi cate un chiot ...  HO-LA-LA-RI-OOO !!  :hippo:

andreiu

Si dupa poza, sigur stramosii tai au locuit la Hamangia. Doar ca ei gandeau cu ambele maini pe barba!!!

marian_6777

Continuati... continuati..., am inceput ziua cu zambetul pe fata :) andreiu, sa-ti traiasca nepotii... ghidusi tare.
Nu sunt decat doua cai sa ajungi in varful unui stejar: sa muncesti catarandu-te sau sa te asezi deasupra unei ghinde si... sa astepti sa creasca.

andreiu

Multumesc Marian, sa-ti traiasca si tie, in prosperitate, toata familia.
    In sfarsit, azi noapte a inceput sa ploua slab si la Deva. Azi voi planta rosiile, care intre timp au crescut foarte mult.

andreiu

In tot raul este si un bine. Daca am intarziat cu planarea rasadului de rosii, acum pe acest loc am o recolta neprevazuta de ... loboda. Este foarte buna ca ciorba, dar mai ales in placinta.

andreiu

Avand in vedere ca rasadul nerepicat s-a lungit la 30-40 cm, este necesar sa sap gropi adanci, pentru formarea de radacina pe aproape toata lungimea plantei. Cu mult gunoi de grajd in fiecare groapa, rosiile se vor dezvolta foarte bine.

Tamu

Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

andreiu

Inca nu am folosit, aveam ceva informatie in acest sens, dar de anul aceste il voi incerca. Multumesc pentru atentionare.

andreiu

Insfarsit, s-a deschis salcamul si la Dupapiatra. La inceput pe vale, si treptat, a ajuns si la mine. Culoarul principal de zbor este deal-vale si cum la deal vin cu desaga plina, saracutele, cad frante pe scandura de zbor. Multe o rateaza si cad in iarba din fata urdinisului.

andreiu

In apropierea stupinei nu am padure de salcami ci doar palcuri razlete, care deocamdata nu au miros si nici nu sunt vizitate de albine. In cel care am pozat, nu am vazut nici macar o albina si este in linie dreapta la cca 4oo de m departare de stupina.

andreiu

In stupi insa se vede ca incepe munca serioasa. Matcile cauta in disperare celule goale pentru ouat, care sunt din ce in ce mai putine.