Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Citat din: mape 48-petru manea din August 30, 2014, 08:45:03 PM

Am citit undeva ca tratamentul cu accid oxalic se face o singura data la aceeas matca ---ai observat pana acum vreo schimbare linistita sau botci de salvare ?
Si eu stiam acelasi lucru si anume faptul ca este recomandat un singur tratament cu oxalic la o generatie de albine. Ori albinele existente acum in stupi trebuie sa ajunga in proportie mare pana in primavara.

andreiu

Va multumesc pentru ca m-ati tras de atentie. Voi fi ceva mai prevazator in utilizarea acestei metode de tratament. La majoritatea familiilor la care reginele sunt in varsta de 1-2 luni, am dat pana acum o singura tura de solutie oxalica, asa ca la cel putin o parte din efectiv nu le-am produs nici un rau.

fiug1970

nu am gasit nici o informatie cu privire la compozitie,format,utilizare,pret.doar ca e vb.de o molecula existenta in corpurile animale.se fabrica 15000 doze zilnice asa ca pana se va vinde patentul si ce farmaceutica il va cumpara si cu ce pret si când va fi disponibil...nu stiu.ziarele din Argentina au dat stirea ca o bomba !

andreiu

Azi am continuat cu administrarea de sirop in rama la marginea cuibului. Asa cum mi-am propus inca de aseara am verificat cca 20 de familii pentru a vedea daca exista vreo problema cu reginele. Totul este in regula, majoritatea si-au format deja coroane late pe fagurii de iernare. Inca ponteaza dar pana prin 10 septembrie le voi da sirop pentru blocarea cuiburilor. Prefer sa nu mai apuce luna octombrie cu puiet neeclozat, indifferent cum va fi toamna aceasta.

andreiu

Am terminat cu verificarea prezentei reginelor in tot efectivul. Toate sunt la post si calme. Mi-am pus ochelarii de citit si am urmarit cu atentie albinele pe rame, indeosebi cele mici si pufoase, pentru a vedea acarieni cu ochiul liber. Nu am vazut nici unul macar. Siropul administrat zilele trecute este depozitat dupa prelucrare de regula in celulele dinspre centrul ramelor de iernare, de unde a eclozat ultimul puiet.  Matcile se retrag incet incet spre partea de jos a fagurilor, unde mai gasesc celule goale pentru pontat.

fiug1970

Mi-am pus ochelarii de citit........ pentru a vedea acarieni cu ochiul liber........hmmmmmm  :nono: :nono: :nono: :bravo: :bravo: :bravo: ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^

andreiu

Multumesc Florine, se vede ca ai inteles ce am vrut sa spun, desi in stil de Gaga. De fapt exprimarea corecta ar fi  "''  mi-am pus ochelarii pentru a citi in ochii lor luminosi si rotunzi, de un maro-roscat sidefiu, dorinta nestramutata si libera, de a mai sta calare pe albinele mele. ..... "" :thanks:  :razz: :hi:

fiug1970

hahaha......mi/am adus aminte de o anecdota cu doi ingineri din Insula Mare a Brailei,ce aveau cate un ochi de sticla si fara sa vreau i/am surprins vb intre ei:;vreau sa/ti zic ceva intre patru ochi....ii spune unul catre celalalt............

andreiu

Salutari la toata lumea ! Dupa doua luni de pauza revin in arena si incerc sa reinnod firul interupt in septembrie. A fost o perioada de munca la Dupapiatra, unde am facut cateva imbunatatiri si reparatii. Am neglijat insa albinele si m-am trezit acum cu o depopulare serioasa a familiilor. Cauza este aplicarea cu intarziere a ultimelor tratamente antivaroa. Sunt nevoit acum pana mai tine vremea buna sa fac o noua restrangere a cuiburilor si sa fac si ceva unificari.

Vyktor

Bine ai revenit mos' Andreiu!
Nu ne mai da emotii. :hi:

mape 48-petru manea

Salut Andreiu,
bine ai revenit--se vedeca ai lipsit cam mult din arena ---intre timp sa discutat pe forum ca in acest an /vara a fost un atac d e varooza puternic si multi apicultori au reclamat starea nu prea buna a fam.---eu am unit desfiintat vreo 25 fam
acum mai am vreo 55 suficiente pentru mine

andreiu

Victore, emotiile pozitive fac bine la sanatate !  :razz:
        Petre, desi ambitiile mele pentru anul acesta au fost destul de mari referitor la dezvoltarea stupinei, mersul lucrurilor m-au determinat sa las stacheta ceva mai jos. Voi stationa si eu in jurul a 50 de familii. :hi:

bismark

Ma bucur ca ai revenit,mosule si ca te-am scos la vedere. Asa cum ai zis si eu ajunsesem la 50 dar furtisagul si unele familii mai slabe m-au facut sa le unesc cu toate ca mi-a parut rau ca am fost pus sa ucid matci care puteau fi bune in primavara.Am facut tratamentele cu toate ca nu am vazut varooa dar am vazut albine care se scarpinau parca aveau riie.Mai am de pus placile de azbociment contra vintului si le spun iarna usoara.Am hrana excedentar si de cea mai buna calitate ca este de salcim nefiind zaharisita nici acum.Voi pune in curind poze cu noua prisaca reparata si revopsita. Cu respect  ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

ciucur

Asa cum m-am bucurat si cand am vorbit la telefon, ma bucur ca ati revenit si cu postarile pe forum.
Ce va fac nepoteii? Ce zice Tudor (sper ca nu-i gresesc numele) ?   Ii place la scoala ?
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

andreiu

Tudor este un scump si un cuminte. Are cap bun si tinteste primul loc. Intr-o zi din luna trecuta intr-o discutie l-am tras putin de limba pentru a afla cam care este pozitia lui in clasa. L-am intrebat ce crede el ca ar trebui  sa faca pentru a fi cel mai bun. S-a uitat tinta la mine si ridicand umerii lui mici si barbia la piept, cu bratele intinse lateral, in gest teatral, mi-a replicat pe un ton ce nu permitea contrazicere: - Dar mosule, DEJA sunt cel mai bun !