Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

andreiu

Un cais timpuriu, altoit pe prun acum doi , s-a cam grabit cu inflorirea si l-a piscat gerul din noaptea trecuta. Albinutele sunt dornice de flori adevarate.

andreiu

Ieri mai spre seara am dat sirop in fagure, dupa diafragma. Inca nu am deschis de tot nici un stup, nu am desfacut adica nici un cuib. Este necesara pastrarea temperaturii in zona puietului. Am constatat dupa miscarea de la urdinis azi ca totul este in regula. Se aduce polen din belsug iar la familiile bune au inceput sa iasa albinele tinere la zborul de recunoastere. In cateva zile, daca vremea se mentine calda, voi face probabil primele largiri de cuib, cu rame pline de sirop dupa ultima rama cu puiet.

Hermannstadt

Nea Andreiu, daca afara sunt undeva la 17-18 grade nu este ok sa vedem care este situatia in cuib ( ma refer la verificat cat din rame este ouata), asta sa stim cand ar trebui largit cuibul desigur.

Multumesc si numai bine!
:hi: :hi: :hi:
Cand esti mort, nu stii ca esti mort.Este greu doar pt ceilalti.La fel si cand esti prost. Phillippe Geluck
http://hermannstadt.sunphoto.ro/

andreiu

Am neglijat o perioada forumul datorita faptului ca cea mai mare parte a timpului am petrecut-o la Dupapiatra, unde am continuat altoirile, am stimulat cu sirop in rama si am curatat o parte din terenul inregistrat la APIA. Mi-am pierdut in urma cu doua saptamani camera foto, am regasit-o ieri, in lastarisul din parau si desi a plouat torential in urma cu o saptamana, dupa multe incercari si lustruiri in zona zoom-ului, a inceput sa functioneze !!

sandupop

Imi pare bine ca ați găsit camera foto , asa vom avea parte de multe " documentare" foto ,cum am fost obișnuiți....... si ma bucur nespus ca v-am cunoscut personal la Blaj, si am avut onoarea sa va strâng mâna   :yes: Va doresc multa sănătate si spor la munca. :hi:
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

andreiu

Si eu ma bucur Sandule, daca-mi amintesc bine ne-am batut si pe burta.  :razz: Evident ca a ta este ceva mai mare decat a mea, dar tu ai nevoie de strat ceva mai consistent, fiind in zona friguroasa. :razz:
       Regret ca prietenul nostru si soferul meu cu aceasta ocazie, Adrian Ciucur era racit cobza si ne-am grabit sa ne intoarcem acasa la Deva mai devreme decat ne planificasem initial. Iti doresc si eu, tie si familiei, toate cele bune.

fiug1970

Citat din: andreiu din Martie 31, 2014, 11:18:22 AM
       Si eu ma bucur Sandule, daca-mi amintesc bine ne-am batut si pe burta.  :razz: Evident ca a ta este ceva mai mare decat a mea, dar tu ai nevoie de strat ceva mai consistent, fiind in zona friguroasa. :razz:
       Regret ca prietenul nostru si soferul meu cu aceasta ocazie, Adrian Ciucur era racit cobza si ne-am grabit sa ne intoarcem acasa la Deva mai devreme decat ne planificasem initial. Iti doresc si eu, tie si familiei, toate cele bune.
Sa inteleg ca a inceput sezonul berii??Cu batai pe burta??? :i_love_you: :i_love_you:

andreiu

Postez si prima poza facuta dupa gasirea camerei foto. Este un palc de urzicuta lila. Am verificat si am constatat ca anul trecut am pus o poza asemanatoare, facuta deabia in 18 aprilie, deci anul acesta avem un avans de 2,5 saptamani.

fiug1970

hahaha..se putea sa lipseasca miercurea din post?????????? :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:

andreiu

Astazi am primit coletul de la prietenul Gicu, alias BISMARK. Am plantat corzile de vie si puietii de prun in gradina din Deva.  Multumesc !!! ^:)^ :beer:
        Anul acesta am efectuat multe supraaltoiri, in idea de a avea mai multe soiuri de fructe in acelasi pom. Iata un cires si un par.

andreiu

Acest par a fost altoit in urma cu 3 ani, cu un soi de toamna. Acum l-am supraaltoit cu inca doua soiuri de vara.

bismark

OK, mosule, prunii trebuiesc udati sa creasca mai repede,nu stiu cum ti-a ajus goji ca era verde deja dar se va prinde iar despre vie se preteaza la bolta.Nepotii o sa ma pomeneasca ca toate sint gustoase.Simbata merg si eu la tirg la Galati.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

Goji l-am pus intr-un ghiveci, vreau sa-l duc la Dupapiatra, sa vad daca se aclimatizeaza la munte. Din cei doi care mi i-ai trimis anul trecut unul s-a inviorat si a dat frunzulite. Celalalt s-a uscat.

andreiu

Azi am avut o mare deziluzie. Am mers in lunca Muresului, peste calea ferata, unde in toamna am vazut un mare lan de rapita. Ma asteptam sa o vad aproape de inflorire dar ... nu mai e !!! Inca din toamna tarziu a fost iintoarsa si acum este rasarit un grau rar cu cate o rapita ici si colo.

andreiu

Albinele au in schimb de lucru la pomii fructiferi. Iata cum arate gradinile din spatele casei , vazute de pe terasa superioara: