Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

andreiu

Ii mai stresez doar cateva zile pana termin de debitat materialul, apoi incep cu lucrarile fara praf de rumegus: incheieri de rame, finisari de lazi, vopsiri, insarmare rame, etc. Peste 3-4 zile daca timpul va fi tot moale, ii scot afara in curte sii spal cu furtunul cu apa, dupa care ii bag iarasi la adapost in atelier.

apivasmob

Andrei ai grija ca lacasul pentru panza este fffff mare .
Sanatate tuturor apicultorilor

Vyktor

Citat din: tassevasi din Ianuarie 08, 2014, 11:00:34 PM
  Nu  stiu daca  mai retineti cum  am  eu masa , dar e  bine sa va repet .
   2 balamale , o tija din masa  ce intra intr-o teva si pe ia   surub pt  stringere   si fixare la   dimensiunea  dorita  ,  ulterior eu am pus  un cric  de masina (dacia) unde fac reglajul  f  fin .
   E  bine sa aveti un  cornier mai  mare  de 50  si sa-l   faceti  dreptar  pe  care   sa-l  plimbati si regla  la dimensiunea dorita ,printr-un   surub la un capat   sau  la ambele  capete . E mai  bine sa  faceti  cu o singura  stringere  si prin (slabire-stringere)  sa  modificati  dimensiunea  dorita .
   Usor , usor , va  rezolvati problema , va doresc  spor la treaba si numai bine .

Nea Vasile etaleaza si un poster  :razz:
Vreau sa mi fac si eu un circular asa ca am nevoie de cateva sugestii. Masa cu axul le am, la prima vedere nu se mai invarte....nu l am mai folosit de vreo 15 ani, dar o sa insist cine stie poate isi revine. M ar interesa cum se poate face reglajul panzei pe inaltime.
Multumim de gazduire Mos Andreiu. :hi:

andreiu

Apivasmob, ceea ce ai sesizat este una din imperfectiuni, dar nu tai fasii sub 1 cm. La 1 cm materialul se sprijina pe masa si poate fi debitat in siguranta, dar cu mare grija si atentie.
      Victore, ma bucur cand pot fi de folos cuiva si il indemn si eu pe Vasile care-i un adevarat mester sa puna o poza cu utilajul sau, care-i mult peste ce am facut eu.
      In principiu, masa se prinde la o latura cu balamale fixe (sudate) iar la latura opusa un sistem de ridicare, care poate fi ochiometric ( la mine ) sau cu tija gradate ca la Vasile. :hi:

tassevasi

Ca sa nu deranjam prea  mult pe aceasta pagina , am sa pun pe  pagina  mea   un filmulet  cu masa reglabila   si cricul meu , practic tot sistemul  de taiat  si sania  culisabila + ca am sa ca mai pun si un film luat de pe yutub cum  facem reglajul  saniei  pt  a taia perfect la 90* .
  Acea  sanie protejeaza f f mult  si  d-l Andrei poate sa o faca ,  sudind  pe lateralul mesei 2 profile U  de 20mm (dintr-o teava rectangulara  40x20 taiata cu polidiscul in 2 pe lungime)  drept ghidaje  si apoi  urmariti filmul ,care  aduce  explicatii vizuale excelente .
  Numai bine .

sandupop

La multi ani! Puneti niste poze d- le tassevasi cu circularul dvs. Sau se gasesc pe pagina dvs?
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

tassevasi

Da  am pus pe  pag  mea un filmulet  din care sa va dati seama  mai bine ce si cum + filmuletul de pe yutub care-i f intersant  cum sa  reglam  sania  pt  taieri perfecte la 90*.
      Numai bine .

tassevasi

sandupop

Problema este ca homemade nu poti face masa de circular cu canalele alea precise, trebuie facute ghidaje in exterior si se regleaza destul de greu unghiul de 90 de grade.... eu acum proiectez masa mea de circular dar problema este ca la ax am si cutite de abrict si la un capat se poate pune freza si la celălalt panza de circular. Voi incerca sa iau tot cei mai bun din ideiile dvs. Va mulțumesc.
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

andreiu

Azi am facut o vizita la varu Nicu. cel cu care in vara am facut imprejmuirea de la Dupapiatra. Drumul pana la locuinta lui este destul de dificil si de regula se poate ajunge doar cu 4x4. Cu camioneta mea Dacia am ajuns fara probleme. Am luat cu mine o foastana (dulap) de 5 cm grosime pe care am prelucrat-o pe abrictul lui pentru  lateralele verticale ale ramelor. Pe circularul meu voi face urmatoarele operatii de sectionare si debitare in fasii de 1 cm.

tassevasi

:razz: :razz: E  bine  asa , eu am  lasat  umarul  la  jumatatea materialului si sectionam , am inceput  prelucrarea  de la  capatul  materialului pina  la un limitator , am intors  pe partea  cealalta  si apoi  de la  capatul  celalalt  .
   Eu am inteles   de ce  ati procedat  asa ,si-i  f  bine . =D>
   Numai bine . :hi: :hi:

andreiu

Ne-a luat ceva timp pana am adus materialul de la grosimea de 5cm la 3,8. L-am luat prin surprindere pe Nicu si nu avea cutitele ascutite. A fost nevoie de multe treceri pentru degrosare. Daca observi, am optat pentru umar scurt, pe considerentul ca se reduc sansele de strivire a albinelor la adunarea - apropierea ramelor.

tassevasi

:) Da se  observa ca nu au fost  bine  ascutite , intucit la  marginea  umarului  nu a taiat  ci a rupt mai mult .
  Eee  f  bine !   Spor la  debitat si lucrat  :hi: :hi:

andreiu

Multumesc Vasile, acum am front de lucru, de luni incep cu debitarea, apoi putina slefuire cu unealta ce mi-ai daruit-o (multumesc inca odata) apoi voi face si cadrul de ansamblat rame, pentru care deja am pregatit materialul.  :hi: :hi:

tassevasi

Incercati  acum pina  la debitare sa faceti slefuire  pe suprafata  aceasta  mare   ca e mai  usor , dupa ...e  mai dificil  pe 1cm.