oare este posibil?

Creat de sas angelica, Februarie 25, 2013, 09:30:29 PM

« precedentul - următorul »

mosunick

Una peste alta eu cred ca nu e indicat sa tinem albinele in camp magnetic artificial creat (nu vad sensul si din cate inteleg le deranjeaza fluxurile magnetice indiferent de sursa). Nu cred in "inventia" respectivului domn. Treaba aia cu ionizarea nu vad cum s-ar putea face . Nu inteleg cum vrea sa produca ioni cu doi magneti si un fir de cupru. Poate se gaseste un fizician sa ne explice "nebunia" asta...
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

bucovineanu

Fratilor, suntem oameni sanatosi la cap. Daca problema Varroa ar putea fi rezolvata asa de usor, ar fi fost demult rezolvata.  Insusi respectivul zice ca metoda merge daca infestarea e scazuta. Ori daca familiile au fost tratate corect cativa ani, un an rezista fara nici un tratament, ba unele vor rezista si in al doilea an. Asa ca albinele trebuie tratate corect, altfel ramanem fara ele.

apivasmob

Am intrebat un chimist care spune ca este foarte posibil sa fie adevarat pentru ca sarma de cupru oxideaza ff repede si se formeaza oxidul de cupru care este un fungicid nedaunator organismelor vii (ganditiva ca este la nivel molecular).Albina care trece pe sub aceasta ansa de cupru pusa de-a lungul urdinisului sterge acest oxid de cupru.
Am sa motez acet fel de anse la un numar de 10 stupi cu fundu plin pentru observatie.
Sanatate tuturor apicultorilor

cornelioandanciu

Citat din: apivasmob din Martie 03, 2013, 07:12:14 AM
Am intrebat un chimist care spune ca este foarte posibil sa fie adevarat pentru ca sarma de cupru oxideaza ff repede si se formeaza oxidul de cupru care este un fungicid nedaunator organismelor vii (ganditiva ca este la nivel molecular).Albina care trece pe sub aceasta ansa de cupru pusa de-a lungul urdinisului sterge acest oxid de cupru.
Am sa motez acet fel de anse la un numar de 10 stupi cu fundu plin pentru observatie.
Mai normal mi se parea ca acea sarma de cupru sa fie pusa jos, atunci cand albina trece peste ea se freaca cu abdomenul de ea, varroua sta pe abdomenul albinei intre sternitele acesteia, partea de jos a inelelor abdominale, iar odata ajunsi in stupi paraziteaza puietul, deci cred ca din acel moment nu mai are rost sa vorbim de aceasta inventie.Iar cuprul, pe langa oxid, mai face si carbonat de cupru, acea cocleala, care este otravitoare.
Va salut.

cristian bh

Ma fac avocatul ,,diavolului"si spun doar din cele spuse de dansul intrucat n-am experienta necesara de a da sfaturi in domeniul apicol.INTERVIUL e recent si face referire de iarna asta spunand ca si el la sfatul cuiva si-a montat magneti si sarma de cupru din 12 intrati in iarna toti au trecut cu bine nimic special de  semnalat si in plus spune ca albinele sunt mult mai calme acum la intrarea in primavara decat in mod normal.In ultimii doi ani varoua a fost numeros si a facut cate doua tratamente dar in acest an
dupa tratamentul sau natural e totul bine si zice POATE datorita firului de cupru si ca ramane de vazut ce se va intampla in anul acesta.Deci atata timp cat el nu a dat un raspuns  sigur fiind in stadiu de experiment nu vad de ce voi deja dati verdicte. :coffee:

apivasmob

Citat din: cornelioandanciu Iar cuprul, pe langa oxid, mai face si carbonat de cupru, acea cocleala, care este otravitoare.
/quote]
ocleala se face fff greu
Sanatate tuturor apicultorilor

cornelioandanciu

Pai nu da nimeni verdicte, doar imi exprimam reticenta.Omul spune ca parazitului varroua nu-iplace asta.DE CE? Apoi unii dintre noi au experienta minima necesara in lupta cu acest parazit, eu ma ocup de 15 ani de albine, am avut pierderi datorita varroua, stiu ca nu se poate rezolva asa de usor, varroua este o boala a puietului nu a albinelor adulte, albina adulta doar aduce varroua in stup, dupa care acesta trece pe puiet, unde incepe dezastrul! Unii confunda Braula Coeca  (parazit care sta pe spatele albinelor) cu varroua, foarte greu de observat pe albine, care, atunci cand este adus in stup se poate vedea la inelele abdominale in partea de jos a acestora.
Va salut.

cristian bh

Citat din: cornelioandanciu din Martie 03, 2013, 08:56:34 AM
Pai nu da nimeni verdicte, doar imi exprimam reticenta.Omul spune ca parazitului varroua nu-iplace asta.DE CE? Apoi unii dintre noi au experienta minima necesara in lupta cu acest parazit, eu ma ocup de 15 ani de albine, am avut pierderi datorita varroua, stiu ca nu se poate rezolva asa de usor, varroua este o boala a puietului nu a albinelor adulte, albina adulta doar aduce varroua in stup, dupa care acesta trece pe puiet, unde incepe dezastrul! Unii confunda Braula Coeca  (parazit care sta pe spatele albinelor) cu varroua, foarte greu de observat pe albine, care, atunci cand este adus in stup se poate vedea la inelele abdominale in partea de jos a acestora.
EI spun clar ca e vorba de varoua si cred ca asta e ideea, un fel de bariera nici nu stiu cum s-o numesc la intrarea in stup,care totusi inainte trebuie tratat in interior si atunci devine citez:,,un cocon protejat"
DIN pacate joi am gasit in  ambii stupi albinele moarte .La cel ce spuneam ca a zburat mai slabut cu toate ca atunci cand le-a pus mancare erau albine pe rame sus cam la fel ,am maturat resturi
de ceara si cu lupa m-am uitat in farfurie am vazut o multime de varoua. in cel de-al doilea nu am vazut varoua. Condens si mucegai zero urme diaree nu,miere mai aveau si putina turta din zahar pudra amestecat cu miere.Faptul ca au murit amandoi o data indica ceva comun la amandoi . Posibile cauze si reamintesc ca taicameu stuparul familiei s-a apucat tarziu de albinarit de 5 ani si are acum 77 ani  si ce face el nu prea corespunde de nici un fel cu ce vad pe aici.
1: la doar 30 m un vecin vopseste masini in curte si mereu sufla cu pistolul vapori de vopsea, spritchit,slefuieste cu flexul apoi cu apa etc. poarta lui e din fier forjat si cum bate vantul exact in stupi vin toate alea. luni cand a fost cald au zburat mai bine unu chiar ca primavara si vecinu a lucrat si el .
2; cand pus turta a pus-o pe o buc de revista cu poze si  colorata toata si i-am zis ca nu e bine intrucat alea se dizolva in turta si sunt toxice.
3.intr-un stup plin cu rame cu miere cand sa ridicat capacul sarma care tine capacul a ramas scoasa si capacul nu a inchis etans si albinele luni toata ziua au intrat la miere ca nu am mai putut sa la opresc intrucat intrau si ieseau si nu am vrut sa ramana acolo inchise si luni seara dupa ce au iesit toate am inchis stupul cum trebuie .Problema a fost ca joi dupa ce am gasit si albinele moarte si in al doilea m-am uitat si in stupul cu rame si albinele ce murisera anul trecut erau pe fundul lazii  si taicameu a zis ca alea au murit ca atunci cand a cosit iarba a inchis urdinisul si a uitat sa il deschida si a mai uitat sa-l curete si atunci zic ca si asta poate fi o cauza.
Toate cele trei cred ca trebuie luate in calcul dar una din ele a provocat moartea albinelor cam in acelasi timp pt ca atat marti cat si miercuri a plouat marunt .
asta e din ciclul ASA NU si nu-i nici o rusine sa spui ce ai patit cu toate ca am fost convins ca totul e bine si ca va veni primavara aici sunt aluni, corni salcii multe pt un start bun.